همزمان با آنکه رانندگان کامیون کانادایی و حامیان آنها سفر خود را در ۲۹ ژانویه از هر دو ساحل شرقی و غربی این کشور به سوی شهر اتاوا برای تجمع در برابر ساختمان پارلمان کانادا ادامه میدهند، حمایتها از این جنبش در حال افزایش است. جنبشی که در اعتراض به واکسیناسیون اجباری رانندگان کامیون آغاز شدهاست.
در این جنبش که «کاروان آزادی ۲۰۲۲» لقب گرفتهاست، رانندگان کامیون اهل پرنس راپرت و ونکوور سفر خود طی ساحل شرقی کانادا را در روزهای ۲۲ و ۲۳ ژانویه آغاز کردند و به طور همزمان گروه دیگری در ۲۵ ژانویه از نیوفاندلند و ساحل غربی به راه افتادند. سایر رانندگان کامیون و خودروهای شخصی در طول مسیر به آنها میپیوندند.
همچنین صفحهای در سایت «GoFundMe» برای کمک به رانندگان برای هزینههای سوخت، غذا و سکونت ایجاد شده که تا این تاریخ بیش از ۲/۵ میلیون دلار از سوی ۶۸ هزار کمککننده جمعآوری شدهاست.
مردم حمایت خود از این جنبش را با پیوستن به این سفر با خودروی شخصی خود و یا هورا کشیدن و نشان دادن علائم و بنرها در نقاط مهم بزرگراهها نشان میدهند.
تنها در یک نمونه روان استون، دانشآموز پایه دوازدهم، از منزل خود در کرانبروک سه ساعت تا شهر گلدن رانندگی کرد و در آنجا دو ساعت دیگر منتظر عبور کامیونها ماند تا تابلوی دستساز خود را برای اعلام حمایتش نشان دهد.
او که مخالف واکسیناسیون اجباری از سوی دولت است و سال گذشته به یک بیماری خودایمنی مبتلا شده بود، چند تن از دوستان خود را به دلیل موضع خودش از دست دادهاست و به دلیل امتناع از تزریق واکسن کرونا فرصت ارزشمند دیگری را نیز از دست میدهد. استون به اپک تایمز گفت: «من فهمیدم که امسال برای حضور در جشن فارغالتحصیلی باید واکسینه شده باشم و حتی مادرم نیز نمیتواند به مراسم فارغالتحصیلی من بیاید چون واکسینه نشدهاست».
شرکت مور پرودوس در لیستول انتاریو نیز از جنبش رانندگان کامیون حمایت میکند. دیو نیکلسون، مدیر کل این شرکت به اپک تایمز گفت از آنجایی که مور پرودوس، یک شرکت کوچک باربری است و نمیتواند رانندگان خود را در کاروان رانندگان شرکت دهد، حمایت خود را از طریق کمک مالی به کمپین سایت GoFundMe نشان میدهد.
نیکولسن گفت: «ما از همکاران راننده خود حمایت میکنیم. ما حس کردیم برای نشان دادن همبستگی خود باید پشت آنها بایستیم تا بتوانند استقلال خود را کسب کنند و مطمئن شویم که همگی شغل خود را حفظ میکنند. بنابراین ما صد درصد از آنها حمایت میکنیم».
سین تیسن یکی از برنامهریزان «جامعه کانادا»، تشکیلات سازماندهنده کاروان رانندگان است و خود او نیز در این سفر شرکت دارد. زمانی که او در ۱۰۰ کیلومتری غرب وینیپگ قرار داشت به اپک تایمز گفت که ترافیک خودروها سنگین بودهاست و تا زمانی که کامیونها به هدینگلی در نزدیکی وینیپگ رسیدند به ندرت میتوانستند حرکت کنند.
تیسن گفت: «تمام مسیر راهبندان بود؛ یک ترافیک خیرهکننده. من تاکنون در زندگیام تا این حد راهبندان را دوست نداشتهام. همچنین افرادی در کنار مسیر پارک کرده بودند و همگی هورا میکشیدند. هیچ حس منفیای وجود نداشت. همهاش انرژی مثبت بود».
تیسن این کاروان را چیزی بیش از رانندگان کامیونی توصیف کرد که برای آزادی خود به راه افتاده بودند؛ علاوه بر آنها شهروندانی نیز یکصدا ایستاده بودند تا آزادی افرادی را که تحتتاثیر واکسیناسیون اجباری قرار گرفتند، درخواست کنند.
او گفت: «ما میخواهیم مطمئن شویم که خواسته مردم نشان داده میشود و مشکلات آنها فراموش یا نادیده گرفته نمیشود. این دستورالعملها دیوانگی است و دلیل جنبش ما نیز همین است تا مطمئن شویم که همگی افراد از مشکلاتی که این دستورالعملها برای مردم ایجاد میکند، آگاهی دارند. ما میخواهیم به همه آنها نشان دهیم که در کنارشان هستیم و هر کاری که برای کمک از دستمان بربیاید انجام میدهیم».
در همین حین در نیوفاندلند، چاد کرنیو گروهی از ۱۲ راننده کامیون محلی را سازماندهی میکند. این رانندگان در سحرگاه ۲۵ ژانویه به مقصد اتاوا حرکت کردند و قصد دارند با رسیدن به سرزمین اصلی کانادا به دیگران بپیوندند. کرنیو در مصاحبهای گفت که نیوفاندلند به عنوان شرقیترین استان کانادا، به دلیل محدودیت در کشاورزی و سایر صنایع، برای تامین غذا و سایر امکانات شدیداً به رانندگان کامیون وابسته است.
کرنیو افزود: «ما برای بازگرداندن آزادی خود برخاستهایم. ما هیچ چارهای جز حمایت از این جنبش نداریم زیرا در این جزیره قرار داریم. در حقیقت کشاورزی در اینجا برای کشاورزان دشوارتر از سایر نقاط است؛ بنابراین ما به سایر کشاورزان کانادایی برای دریافت غذا وابستهایم».
ملیسا پرپلکین در گذشته کارمند دولت بود. او همچون استون واکسینه نشده و دیگر برای دولت کار نمیکند. او در ۲۴ ژانویه برای تشویق کاروان رانندگان به ساسکاتون رفت و خوشبین است که این جنبش با رسیدن به ساختمان پارلمان کانادا موجب تغییرات مثبتی خواهد شد.
پرپلکین گفت: «من خوشحالام که مردم بالاخره دارند موضعگیری میکنند و بسیاری از ما به این کاروان امید داریم. من امیدوارم زمانی که این کاروان به اتاوا برسد فشار کافی را به همراه فشار عمومی اعمال کند تا دولت مجبور شود رویه خود را تغییر دهد».
در ۲۵ ژانویه صفحه «کاروان کانادایی آزادی ۲۰۲۲» در اینستاگرام طی کمتر از ۸ ساعت از ۶۰ هزار دنبالکننده به ۱۰۰ هزار دنبالکننده رسید. همچنین تعداد دنبالکنندگان یک صفحه در فیسبوک با عنوان «کاروان به سوی اتاوا ۲۰۲۲» در ۲۶ ژانویه از ۶۰۰ هزارنفر بیشتر شده است.
مطالب دیگر:
شنیون: طنین آوای امپراتوریهای آسمانی
دکتر الکساندر: بگذارید مردم ایمنی طبیعی پیدا کنند
عضو هیئت مدیره فایزر پیشنهاد داد ماسک و واکسن اجباری پایان یابد