Search
Asset 2

ردای سنگین «هسته رهبری چین»، بر دوش شی جین‌‌‏پینگ

شی جین پینگ
(LINTAO ZHANG/AFP/Getty Images)
شی جین پینگ
(LINTAO ZHANG/AFP/Getty Images)

 

از سری مقالات «چین در حال تحول» اپک تایمز:

«شی جین‌‌‏پینگ»، رهبر چین، همچنان که برای مقابله با مسائل پیش روی رژیم در تلاش است، اعتبارنامه خود را جلایی دوباره می‌‌‏بخشد.

طی جلسات اخیر مجلس رژیم چین و هیأت مشورتی در رأسش، جایگاه شی جین‌‌‏پینگ به عنوان رهبر ارشد، توسط لی کچیانگ، نخست‌‌‏وزیر، تحکیم شد.

لی در سخنرانی خود در مجلس، شش بار تأکید کرد که «دنباله‌‌‏روی از رهبری حزب و شی جین‌‌‏پینگ در نقش هسته مرکزی لازم است.»

شی، که در ماه اکتبر سال گذشته، ردای «هسته رهبری» حزب را بر تن کرد، احتمالا در کنفرانس سیاسی اخیر رژیم، ضمن این‌‌‏که برای تقابل با دو موضوع مهم پیش روی رژیم در تلاش است، برای جلا دادن به نام و اعتبار خود نیاز بیشتری احساس می‌‌‏کند.

نخستین موضوع، اوضاع اقتصادی چین است که پس‌‌‏از یک دهه رشد دو رقمی، اکنون سیر نزولی را طی می‌‌‏کند و نیز سرعت گرفتن جریان خروج سرمایه‌‌‏ها از چین که تا حد زیادی توسط مقامات فاسد چین صورت می‌‌‏گیرد. این مقامات تلاش می‌‌‏کنند قبل از این‌‌‏که توسط مأموران کمپین ضدفساد دستگیر شوند، پول‌‌‏های نامشروعشان را از کشور خارج کنند.

حزب کمونیست مدت زیادی است که حیثیت خود را به اقتصاد پررونق چین و توانایی‌‌‏اش برای حفظ خوشنودی طبقه متوسط گره زده است. برای شی، بهبود بخشیدن به اقتصاد سرماخورده چین موضوعی حیاتی در عرصه سیاست است.

این احتمال وجود دارد که طبقه متوسط، در رویداد کاهش درآمد و پایین آمدن استانداردهای زندگی‌‌‏شان، دیگر به چشم‌‌‏پوشی دربرابر سرکوب‌‌‏های حزب نسبت به مخالفان، اقلیت‌‌‏ها و اعتقادات مردم، ادامه ندهند.

مسئله دوم مربوط به قدرت سیاسی است.

شی پس‌‌‏از روی کار آمدن، به آرامی برای به چنگ آوردن قدرت از جناح سیاسی مقابل به رهبری جیانگ زمین، «هسته رهبری» سابق که بیش‌‌‏از دو دهه بر چین حکومت می‌‌‏کرد، شروع به کشمکش و مبارزه کرد.

درحالی که شی، بسیاری از متحدان عالی رتبه جیانگ را از طریق کمپین مبارزه با فساد پاکسازی کرده، جیانگ، هنوز هم درحال حفظ مقامات و متحدان ارشد خود در رده‌‌‏های ‌‌‏بالای رژیم است تا بتواند قدرت شی را با شیوه‌‌‏های زیرکانه یا نه‌‌‏چندان زیرکانه تضعیف کند.

جیانگ، پدرخوانده حزب، و معاونش، زنگ چینگ‌‌‏هنگ، هنوز هم قدرتمندند.

اقتدار شی، برخی ازمقامات حزب که با جیانگ ارتباطی ندارند را نیز به چالش کشیده است.

نخبگان حزب که عقیده داشتند مبارزات ضد فساد شی فقط جیانگ را هدف قرار داده است، بعد از تحقیقات شی از «شیائو جیان‌‌‏هوآ»، تاجر چینی‌‌‏ای که مقامات بالا از او برای پول شویی پول‌‌‏های ناسالم خود استفاده می‌‌‏کردند، شوکه شده بودند.

طبق گزارش اپک تایمز، برخی از مقامات نظامی رژیم هم که از سخت‌‌‏گیری‌‌‏های تحقیقات ضد فساد ناراضی هستند، از طریق کم‌‌‏کاری و یا ارائه درخواست بازنشستگی پیش‌‌‏از موعد، مقاومتی منفعلانه را در پیش گرفته‌‌‏اند.

اگر شی عملا فشار خود را به سمت اعمال اصلاحات و آزادی بیشتر در چین افزایش دهد، گامش به سوی قدرتی متمرکز ممکن است نوری تاریخی بر چین بیافکند.

از سوی دیگر، شکست اصلاحات یا عقب‌‌‏نشینی چین به رژیم کمونیستی سیاه‌‌‏تر، صرفا سقوط حزب و آخرین قدرت بزرگ کمونیستی جهان را تسریع می‌‌‏کند.

سری مقالات «چین در حال تحول» اپک تایمز؛ چرا باید درباره چین بدانید:

تحولات عظیم چین زندگی شما را متحول می‌‏کند

با پیشرفت راه‌‏های ارتباط جمعی، دنیا به «کشور جهانی کوچکی» تبدیل شده که فاصله زمانی تعاملات انسانی در آن کوتاه‌‏تر شده است و تحولات در هر نقطه می‌‏تواند تاثیر عظیمی در دیگر نقاط آن داشته باشد.

مثلا خروج انگلستان از اتحادیه اروپا باعث افزایش قیمت طلا و کاهش قیمت ارز شد. بحران مالی سال ۲۰۰۸ مربوط به ورشکستگی بانک‌‏ها و موسسات مالی آمریکا، به سرعت تمامی بازار‌‏های مالی جهان را فرا گرفت و شاخص سهام بورس‌‏های کشور‌‏های مهم افتصادی جهان به شدت کاهش یافت.  به طوری که کشور‌‏های دنیا هنوز هم دست به گریبان عواقب آن هستند. 

چین بحرانی‌‌‏ترین تحول خود را پشت سر می‌‌‏گذارد. تغییرات سیاسی و اقتصادی در آخرین کشور تاثیر گذار کمونیستی تاثیر چشم‌‌‏گیری بر دنیا دارد. از کار و تجارت تا سرمایه گذاری و معاملات، از سیاست داخلی تا امنیت بین‌‌‏المللی، از محیط زیست تا حقوق بشر، همه تحت تاثیر دومین اقتصاد بزرگ جهان و کشوری با  بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون نفر جمعیت، یعنی بیشترین جمعیت در دنیا است.

چین آبستن حوادث بزرگ است. از سال ۲۰۱۲ که شی جین‌‏پینگ رهبری چین را به دست گرفت، کمپین مبارزه با فساد را به راه انداخت. از آن زمان تاکنون بیش از یک میلیون نفر از مقامات چینی دستگیر شده‌‏اند که بیش از ۲۰۰ نفر از آنان از مقامات رده بالای حزب کمونیست، سازمان های دولتی و نظامی هستند.

چین دومین اقتصاد بزرگ جهان را داراست و سریع‌‏ترین رشد اقتصادی را داشته است. اما حالا رشد اقتصاد آن رو به افول است و مردم چین نگرانند. مردم پول‌‏هایشان را به میزان باور نکردنی به خارج از چین می‌‏فرستند. در سال ۲۰۱۵ یک تریلیون دلار از چین خارج و به کشور‌‏های سرمایه پذیر وارد شده است. تاثیرات مثبت و منفی آن در اقتصاد دنیا اثر گذاشته است و بازار‌‏های مالی دچار شوک قیمتی شده‌‏اند.

شاید چهل سال پیش، چین کشوری دور، عجیب و بی‌‏اهمیت به زندگی روزانه ایرانیان در نظر گرفته می‌‌‏شد؛ اما امروزه با صادرات گسترده‌‌‏اش خود را از کشوری منزوی به پایه اقتصادی جهان تبدیل کرده است.

محصولات چینی هر روز در دستتان، لباس‌‌‏های چینی بر تنتان و غذا‌‌‏های چینی در بدنتان است. آنچه در چین اتفاق می‌‌‏افتد تاثیری مستقیم بر سلامت شخصی و آینده تان دارد. انسان‌‌‏ها در تمام دنیا به طور غیر مستقیم از خاک آلوده شده چین می‌‌‏خورند و از هوای آلوده آن تنفس می‌‌‏کنند.

وضعیت سخت کار در کارخانه‌‏های چین با تجهیز الکتریکی که روی میز یا در دستتان است مرتبط است. فساد در مقامات دولتی چین و سیستم قانونی کمونیستی چین به سرعت می‌‌‏تواند سرمایه گذاری‌های شما را دستخوش تغییر کند. مؤسسه‌های کنفوسیوس که تحت‌ حمایت‌های حکومتی قرار دارند، ارزش‌‌‏های کمونیستی را بی‌سروصدا وارد حوزه‌های دانشگاهی می‌کنند.

از زمان تاسیس حزب کمونیست چین ۱۰۰ میلیون نفر به مرگ غیر طبیعی جان خود را از دست داده‌‌‏اند. چین همچنان دست به کشتار افراد بیگناه می‌‌‏زند. جاسوس‌‌‏های چین همه جای دنیا هستند. جایی در خیابان کنارتان یا در گوشی‌‌‏های موبایلتان.

چین در حال فروپاشی است. اپک‌‌‏تایمز دگرگونی‌‌‏های عظیم در انتظار چین در چند سال آینده را پیش بینی می‌‌‏کند. این رسانه از سال ۲۰۰۰ از وقایع متعددی پرده برداشته است. ارائه مهم‌‌‏ترین اخبار جهان درباره چین و شفاف‌‌‏سازی وقایع از طریق تحلیل و بیان دیدگاه‌‌‏هایی که جایی دیگر نمی توان یافت.

وقایع پیش رو در چین و معنا و تاثیر آن بر آینده تمام دنیا را گزارش می‌‌‏کنیم تا خوانندگانمان آگاهانه تصمیم‌‌‏گیری  و خود را برای وقایع پیش رو آماده کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی