بر اساس اطلاعات منتشرشده توسط اداره ملی آمار در ۱۶ آوریل، در سهماهه اول سال ۲۰۲۱ رشد اقتصادی چین ۱۸.۳ درصدی گزارش شده است.
در ۲۷ آوریل، اداره ملی آماراعلام کرد که سود غولهای صنعتی در سهماهه اول ۱.۴ برابر شده است. رسانههای دولتی چین بارها و بارها اظهار کردهاند که اقتصاد چین بهطور کامل از رکود ناشی از همهگیری کرونا، بهبودیافته و این کشور به پیشرو جهانی بهبود و شکوفایی اقتصادی تبدیل شده است.
اگر به شکل سطحی اخبار چین را دنبال کنید، به نظر میرسد این گفتهها درست باشد. بااینحال، بسیاری از اینکه چگونه حزب کمونیست چین (حکچ) دادههای آماری خود را دستکاری میکند، بیخبرند. بیایید نگاهی به جعل دادهها توسط این رژیم بیاندازیم.
دادههای رسمی رشد اقتصادی چین، دارای یک ویژگی منحصربهفرد است که در هیچ نقطهای از جهان نظیر ندارد؛ دادهها هم در شرایط خوب و هم در شرایط وخیم اقتصادی، رشد مثبتی داشتهاند. دلیل هم این است که دادههای آماری نه بهعنوان بازتابی از اقتصاد، بلکه ابزاری برای تأمین نیازهای سیاسی شمرده میشوند. دادههای اقتصادی در تبلیغات حکچ، باید همیشه مطابق شرایط تایین شده دولت چین باشد.
در چنین شرایطی، اگر رشد واقعی اقتصادی کمتر از آنی باشد که مقامات عالیرتبه چین تعیین کردهاند، اداره ملی آمار پا به میان میگذارد تا با استفاده از برخی ترفندها، دادهها را اصلاح کند و این روند تا نقطه تطبیق با تبلیغات سیاسی حکچ، ادامه مییابد.
برخی متخصصان آگاه، از این جعل دادهها مطلعاند و تلاش کردهاند حقیقت را از میان این دادهها بیرون بکشند- اما حکچ هم از این موضوع آگاه است. درنتیجه، بخشی از اطلاعات آماری اقتصاد کلآن همیشه مخفی میشود؛ در حکچ این دادهها «اسرار دولتی» به شمار میآیند و بنا به همین دلیل، کشف ترفندهای آماری برای خارجیها تقریباً غیرممکن است.
از این لحاظ، اداره آمار چین یک اداره تجاری نیست که فقط با دادههای میدانی سروکار داشته باشد. این اداره درواقع، «سخنگوی دولت» است که با تبلیغات سیاسی-اقتصادی حکچ همکاری کرده و دادههای آماری تولید میکند که با نیازهای سیاسی مقامات همسو باشد.
افشای ترفندهای حزب کمونیست چین
نرخ رشد اقتصادی چین برای اداره ملی آمار به یک بازی تبدیل شده است. اگر درکی از ترفندهای حزب نداشته باشید، نمیتوانید حقیقت نتایج آماری و اقتصاد چین را درک کنید.
حداقل سه نوع ترفند در ثبت آمارهای صنعتی چین وجود دارد: ۱) آمارگیری از شرکتهای بزرگ و نادیدهگیری شرکتهای کوچک. ۲) آمارگیری از شرکتهای سودآور و نادیدهگیری شرکتهای کم سود یا شرکتهایی که ضرر کردهاند. و ۳) ثبت دادههای اغراقآمیز.
آمارگیری از شرکتهای بزرگ و نادیدهگیری شرکتهای کوچک: فقط شاخصهای عملکرد شرکتهای بزرگ در دادهها ثبت میشوند. فراز و نشیبهای اقتصادی ابتدا در شرکتهای کوچک و متوسط منعکس میشود و شرکتهای بزرگ مقاومت نسبتاً بیشتری به تغییرات اقتصادی دارند. علاوه بر این، تمام شرکتهای انحصاری ازنظر اندازه بزرگ هستند و توسط بانکها پشتیبانی میشوند. درنتیجه، کمتر در معرض تأثیر رکود اقتصادی قرار میگیرند.
احتساب شرکتهای سودآور و نادیدهگیری شرکتهای کم سود یا بیسود: دادههای آماری فقط شامل شرکتهایی با عملکرد خوب میشود. اداره ملی آمارنهتنها استاندارد «اندازه سود مشخص» را تعیین کرده، بلکه برای خود «فهرست شرکت» هم دارد. فقط آمار شرکتهای ذکرشده در این لیست در ثبت آمار «رشد اقتصادی» چین دخیل هستند.
علاوه بر این، این فهرست بهطور مداوم بهروزرسانی میشود. اگر شرکتی روبهزوال باشد و به سود دهی آن به زیر «اندازه سود مشخص» برسد، از فهرست حذف میشود – حتی عملکرد شرکت در سال گذشته هم در اطلاعات آماری ثبت نمیشود. سپس در آمارگیری سال جدید، شرکتهایی که متحمل خسارات و ورشکستگی قابلتوجهی شدهاند، ثبت نمیشوند و به نظر میرسد اقتصاد چین «رشدی مثبت» دارد.
ثبت دادههای اغراقآمیز: برای انعکاس «رشد اقتصادی»، ارزشافزوده صنعتی و افزایش سود ناشی از تورم در دادهها ثبت میشوند. درآمد شرکتها همیشه بر اساس قیمتهای فعلی محاسبه میشود. اداره ملی آمارادعا کرده که هنگام محاسبه رشد اقتصادی، قیمت را نادیده میگیرد و نرخ رشد فقط بر اساس «قیمتهای ثابت» محاسبه میشود. ازنظر فنی، اداره باید گزارش قیمت و ارزشافزوده صنعتی را هنگام گزارش دادههای خود منتشر کند، بااینحال این دو داده کلیدی همیشه با عنوان «اسرار دولتی»، پنهان ماندهاند.
مطالب دیگر:
دیدگاه: به این دیوار بهظاهر محکم تکیه نکنید، رژیم چین از درون پوسیده است
ترامپ: ایالات متحده و جهان، باید بهخاطر پاندمی از حزب کمونیست چین غرامت بخواهند
عضو سابق حزب دموکرات از دلایل پیوستن خود به حزب جمهوریخواه میگوید