Search
Asset 2

فساد، کارایی مبارزه نظامی رژیم چین را تحلیل می‌برد

رشوه پدیده‌ای غالب در بین نیروی نظامی چین است و افسران از جمله ژنرال‌های چینی، به جای تکیه بر خدمات یا شجاعت نظامی خود برای افزایش رقم حساب ب
(Lintao Zhang/Getty Images)

فساد پدیده‌ای غالب در بین نیروی نظامی چین است و افسران از جمله ژنرال‌های چینی، به جای تکیه بر خدمات یا شجاعت نظامی خود برای افزایش رقم حساب بانکی‌شان، بر رشوه و ارتباطات خود متکی هستند.

متخصصان می‌گویند درحال حاضر کمبود رهبران شایسته، تبدیل به تهدیدی به شدت زیان‌آور برای قابلیت‌های جنگاوری چین شده است.

رسانه دولتی شینهوا با نقل قول از سه ژنرال مهم آکادمی علوم نظامی در ۱۰مارس۲۰۱۵ گفت همه سمت‌ها و رتبه‌های نظامی در چین با قیمت‌های مشخص به فروش رسید.

سرلشگر یانگ چانچانگ گفت «یکی از فرماندهان یک منطقه نظامی برای کسب سمت ارشد، به شو کایهو (معاون وقت کمیسیون نظامی مرکزی (CMC)) مبلغ ۲۰ میلیون یوان (۳.۱۴ میلیون دلار) رشوه داد. و شو نیز به جای فرمانده دیگری که به تازگی ۱۰ میلیون یوان به او رشوه داده بود، به این فرد ترفیع داد.»

در نیروی نظامی چین فقط یک فرمانده وجود دارد که واقعا تجربه نبرد دارد. لی ژوچنگ ۶۸ ساله، در ۱۹۷۹ در جنگ ویتنام خدمت کرد و رییس شرکتی با حدود ۱۰۰ سرباز بود. لی رییس ستاد مشترک کمیسیون نظامی مرکزی است.

ژو میزن نویسنده مجموعه تلویزیونی تبلیغاتی ضد فساد «به نام خلق» در گفتگو با پیپلز دیلی از عاملین رژیم در ۶آوریل۲۰۱۷ گفت «آنها سمت‌های خود را می‌خرند و زندگی خود را صرف جنگیدن نمی‌کنند. اگر جنگی اتفاق بیفتد، چه کسی می‌تواند بجنگد؟ چه کسی زندگی خود را فدای دفاع از کشور می‌کند؟»

تانگ جینگیوان مفسر امور چین در امریکا در ۱۷دسامبر به اپک تایمز گفت « ژنرالی که هیچ تجربه جنگی ندارد، می‌تواند نیروهای نظامی را رهبری کند؛ و ممکن است دانش خود را از کتاب‌ها و مشق نظامی به دست آورده باشد. اما اگر ژنرال‌ها و افسران، سمت‌ها و رتبه‌های خود را با رشوه به دست آورند، دانش و قابلیت لازم برای فرماندهی نیروی نظامی در زمان جنگ را ندارند.»

تانگ در ادامه گفت افسران و سربازان چینی در نتیجه این شرایط، توجهی به بهبود مهارت‌های خود ندارند و می‌دانند باید سمت و رتبه‌ای که آرزوی دستیابی به آن را دارند، بخرند.

تانگ گفت «جنگ بازی نیست. اگر جنگی به راه بیفتد، این افسران و سربازان نمی‌توانند بجنگند.»

لو یو از اعضای نظامی رده پایین چین در ۱۴نوامبر۲۰۱۷ به اپک تایمز گفت «نیروی نظامی چین تبدیل به چاله‌ای گل‌آلود شده است که کارایی جنگی ندارد. فقط یک مقام یا افسر چینی درگیر رشوه نیست و این یک مشکل سیستماتیک است. هیچ راهی برای توقف فساد در نیروی نظامی چین وجود ندارد.»

ژو فیلمنامه نویس در توضیحات خود مثالی از افسری آورد که با جدیت در سرمایه‌های نظامی اختلاس می‌کند.

او گفت «آنها در یکی از مشق‌های نظامی، ماشین‌ها و گازوئیل را فروختند و سپس گزارش کردند ماشین‌ها هنگام تمرین خراب شد و گازوئیل مصرف شد. سپس سرمایه اضافی به جیب افسران رفت.»

ژو در مثالی دیگر گفت «سربازان در حین تمرین فقط ۱۰ توپ شلیک کردند اما گزارش کردند ۱۰۰ توپ استفاده شده است.»

او ادامه داد «فساد جدی‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم. به گفته خود افسران، نیروی نظامی از سطح تا عمق آن، تیره و تار است.»

Dwnews.com واقع در پکن در ۱۸اوت از پکن گزارش داد ژنرال ژانگ ینگ که گویا خودکشی کرد، به «ژانگ گونی به دست» مشهور بود، زیرا پول نقد را داخل گونی می‌گذاشت و از آن به افسران ارشد رشوه می‌داد یا از افسران پایین‌دست رشوه می‌گرفت و داخل گونی خود می‌گذاشت. یکبار ژانگ به گائو باکسیونگ و شو کایهو معاونین وقت کمیسیون نظامی مرکزی مبلغ ۲۵ میلیون یوان (۳.۹ میلیون دلار) پول نقد داد.

ژو در سال ۲۰۱۷ به پیپلز دیلی گفت «زمانی که حزب کمونیست چین (ح‌ک‌چ) اولین جنگ خود به نام شورش نانچانگ را در ۱اوت۱۹۲۷ آغاز کرد، تا زمان جنگ کره (که در ۲۷ژوئیه۱۹۵۳ به آتش‌بس انجامید) فقط چند ژنرال در میدان نبرد کشته شدند. اکنون جنبش ضد فساد به بیش از ۱۴۰ ژنرال حمله کرده است.»

نوشته: نیکول هائو یک خبرنگار مستقر در واشنگتن است که بر موضوعات مرتبط با چین تمرکز دارد.

نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک‌تایمز  نیست.

مطالب دیگر:

دیدگاه: استفاده چین از سلاح‌های کشتار جمعی علیه جهانیان

به‌دلیل قرنطینه شهری در چین، شهروندان برای تأمین غذا و آذوقه با مشکل مواجه شده‌اند

دیدگاه: شیوع فعلی کووید۱۹ نشان می‌دهد که واکسن درمان قطعی همه‌گیری نیست

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی