طبق گفته رابرت اسپالدینگ، نویسنده کتاب «جنگ پنهان: چگونه چین در غفلت نخبگان آمریکا، قدرت را به دست گرفت»، رژیم چین بر گسترش جهانی ویروس کرونا سرمایهگذاری کرده تا آمریکا را به بیثباتی بکشاند و نهایتاً بر انتخابات ریاست جهموری آمریکا تأثیر بگذارد.
اسپالدینگ که سرتیپ بازنشسته نیروی هوایی آمریکا است، در تاریخ ۱۰ نوامبر در برنامه «رهبران فکری آمریکا» در گفتگو با اِپُک تایمز گفت: «ما در سال ۲۰۲۰ و در بحبوبه جنگی هستیم که توسط حزب کمونیست چین بر جهان تحمیل شده تا نهایتاً لیبرالیسم را به نابودی بکشاند.»
اسپالدینگ میگوید در اوایل ژانویه، رژیم چین که مرحله نخست از توافق تجاری آمریکا-چین را امضا کرده بوده و بر اساس آن، مجبور به اصلاحات اقتصادی میشد، خود را «در تنگنا» دید. این اصلاحات موجب میشد تا نرخ بیکاری در چین بالا برود.
او با اشاره به اینکه واژهی «بحران» در زبان چینی، با هر دو واژهی «خطر» و «فرصت» همریشه است، گفت که با شروع کرونا از ووهان، حزب کمونیست چین متوجه شد که میتواند «این بحران را به یک فرصت تبدیل کند.»
پس رژیم چین با مجوز دادن به پروازهای بینالمللی و توقف پروازهای داخلی، موجب گسترش جهانی این ویروس شد. این رژیم همچنین با گردآوری و احتکار اقلام دارویی از سراسر جهان، باعث ایجاد کمبود جهانی در این حوزه شد.
رژیم چین سپس برای پنهان ساختن نقش خود در گسترش پاندمی، یک پویش اطلاعاتی چندوجهی را به راه انداخت و در عین حال با تبلیغات رسانهای قوی، به همهی جهان اعلام کرد که در مهار این پاندمی موفق بوده است. برای مثال، چین، سازمان بهداشت جهانی را تحت فشار قرار داد تا خطر انتقال انسان به انسان را در مراحل اولیه گسترش این ویروس، کمرنگ جلوه دهد؛ پویشهای ضداطلاعاتی به راه انداخت تا شایع کند که ویروس از ایالات متحده و اروپا نشأت گرفته است؛ و از پویشهای رسانههای اجتماعی برای تشویق قرنطینههایی نظیر آنچه که در چین انجام شده، استفاده کرد، و همچنین این تصور عمومی را گسترش داد که ایالات متحده و سایر کشورها در مهار پاندمی به خوبی عمل نمیکنند – روایتی که تا پیش از انتخابات آمریکا، مخاطبان زیادی را با خود همراه کرد.
اسپالدینگ میگوید: «حال وقتی همه این عناصر را در کنار هم قرار دهیم، خواهیم دید که اقدامات حزب کمونیست چین، عامدانه بر انتخابات آمریکا اثر گذاشتهاند.»
او افزود که اثر اقدامات حزب کمونیست چین، در ابتکارِ استفادهی انبوه از سیستم رأیدهی پستی به خاطر کرونا مشهود است.
اسپالدینگ اشاره میکند که «دستگاههای دیجیتالی که برای رأیگیری استفاده شدهاند، یا بخشی از نرمافزار یا سختافزارشان از چین میآید و یا کاملاً تولید چین هستند.»
او میگوید: «این نکته در مطالعات بسیاری مورد اشاره قرار گرفته که آرای پستی و دستگاههای دیجیتال، به ویژه آنهایی که تولید چین هستند، در این انتخابات، مشکلزا خواهند بود.»
انگیزهها
اسپالدینگ میگوید رژیم چین «به دنبال آیندهای است که در آن، جهان تحت سلطهی نظامهای اقتدارگرا باشد». برای دستیابی به این هدف، رهبری حزب از دههها قبل دریافت که باید «از ایالات متحده تغذیه کند» تا تجارت، مهارت، و از همه مهمتر، سرمایهی لازم برای رشد اقتصادیاش را تأمین کند.
اسپالدینگ در ادامه میگوید: «پس چینیها چه کردند؟ کاری که کردند این بود که با ایالات متحده معاملهای کردند که بر اساس آن چین در سال ۲۰۰۱ به سازمان تجارت جهانی پیوست، و این اقدام به نابودی طبقهی کارگر در آمریکا منجر میشود.»
اسپالدینگ میگوید دولت ترامپ تحت برنامهی استراتژیک امنیت ملی در سال ۲۰۱۷، در مقابل اقدامات حزب کمونیست چین، به مخالفت ایستاد. «این دولت فهمید که ماجرا از چه قرار است، و سعی کرد تا شروع به حل این مشکل کند.»
در ژانویه ۲۰۲، شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، از فرصت ناشی از پاندمی بهره برد تا نسبت به چالشهای ایجاد شده توسط دولت ترامپ، واکنش نشان دهد.
اسپالدینگ میگوید: «ما چرا به رأیگیری پستی انبوه روی آوردیم؟ به دلیل ویروس کرونا. ما چرا به پاندمی کرونا دچار شدیم؟ به خاطر حزب کمونیست چین. چرا آنها چنین فرصتی به دست آوردند؟ چون ما آنها را به سازمان تجارت جهانی وارد کردیم، یعنی در جامعهی تجاری بینالمللی پذیرای آنها شدهایم. اینجاست که تمام تکههای پازل کنار هم قرار میگیرند.»
سازمان مخفی
اسپالدینگ میگوید که اکثر اصحاب رسانه و حتی جامعه اطلاعاتی، در مورد افشای این اطلاعات تردید دارند، «زیرا آنچه که آنها به دنبالش هستند، مدارک مکتوبی است که نشاندهندهی دخالت مستقیم یک عامل خارجی باشد.»
او افزود: «سازمانهایی نظیر حزب کمونیست چین، از مخفیترین سازمانهای جهان هستند. آنها برنامههایشان را برای ما مخابره نمیکنند! تنها زمانی که مشخص میشود که پشت پرده چه خبر است، زمانی است که بحرانی عظیم، کشوری را فرا بگیرد.»
برای مثال در سال ۲۰۱۳، وقتی شی جین پینگ در بحبوحه مبارزات جناحی به قدرت رسید، یک ابلاغیه درونحزبی به نام «سند شماره ۹» به بیرون درز کرد. یا سال گذشته، وقتی که رژیم از جانب دولت ترامپ، با فشار فزایندهای مواجه بود، «اسناد شین جیانگ» که مدرکی دال بر بازداشتهای سرتاسری مسلمانان اویغور بود، در اختیار رسانهها قرار گرفت.
مطالب دیگر:
رودی جولیانی، وکیل ترامپ: ۶۵۰هزار رأی غیرقانونی در فیلادلفیا و پیتسبورگ شناسایی شد
پمپئو: چین تهدید شماره یک آزادی در جهان است
داستانهایی از آداب و رسوم چینی: فروتنی و وظیفهشناسی متقابل خواهر و برادرها و بزرگترها