وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، در کنفرانس ویدئویی لانتینگ، یک کنفرانس ویدیویی که توسط وزارت امور خارجه چین در ۲۲ فوریه برگزار شد، از ایالات متحده خواست تا چهار الزام رژیم شیجینپینگ را برآورده کند.
این درخواستها عبارتند از: پایان دادن به پشتیبانی از تایوان، هنگ کنگ، شین جیانگ و تبت؛ از سرگیری گفتگوی ایالات متحده و چین؛ پایان دادن به تعرفههای محصولات چینی و لغو تحریم شرکتهای چینی. و حذف کلیه محدودیتهای آژانسهای خبری چین و نهادهای فرهنگی مانند موسسات کنفوسیوس.
پس از آنکه جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیروزی خود را در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد، رهبر چین شیجینپینگ و دیپلماتهای ارشد او از ایالات متحده خواستند سیاست خود نسبت به چین را تغییر دهد و از ایالات متحده به دلیل یک جانبه بودن و تعصب نسبت به چین انتقاد کرد.
مایلز یو، مشاور ارشد سابق سیاست چین، در زمان مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق، در مصاحبه با رهبران متفکر آمریکایی اپک تایمز گفت: «اینکه بگوییم ما یک جانبه هستیم کاملاً خلاف واقع است….چالش چین یک چالش جهانی است، چالش جهانی شماره یک ما … ما تلاش زیادی کردیم تا آن ائتلاف چند جانبه را تشکیل دهیم … برای ایجاد یک اتحاد چند جانبه برای مقابله با چالش چین.»
چهار خط قرمز چین
وانگ در این کنفرانس ادعا کرد که رژیم توتالیتر یک طرفه کمونیستی، یک سیستم دموکراتیک است و ایالات متحده در سالهای گذشته درک نادرستی از چین داشته است.
وانگ سپس چهار پیشنهاد به دولت جدید ایالات متحده را به عنوان پیش شرطهای «سلامت روابط چین و آمریکا» ذکر کرد.
وانگ در اولین درخواست اعلام کرد: «از رفتارها و گفتارهای غلط تجزیه طلبان، که استقلال تایوان را تأیید یا حتی از آن حمایت میکنند، جلوگیری کنید….دیگر در مسائل داخلی چین مربوط به هنگ کنگ، شین جیانگ و تبت دخالت نکنید.»
تایوان منطقهای است با دولت منتخب، سیستم قانونگذاری و سیستم قضایی و همچنین نظامی، ارزی و غیره. اما پکن این کشور را به عنوان یک استان جدا شدهمیداند و به طور منظم در تلاشهای تایوان برای پیوستن به جامعه بین المللی دخالت میکند.
رژیم چین پس از اجرای قانون امنیت ملی در تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۲۰، به دلیل زیر پا گذاشتن قول خود برای حفظ سیاست «یک کشور، دو سیستم» هنگ کنگ تا سال ۲۰۴۷، در سطح بین المللی محکوم شد. در شین جیانگ، رژیم چین همچنان میلیونها مسلمان اویغور را در اردوگاههای کار اجباری را در بازداشت نگه داشته است، در حالی که رژیم کمونیستی چین در تبت مردم را به خاطر ایمانشان شکنجه و میراث فرهنگی آنها را نابود کرد.
درخواست دوم وانگ از سرگیری گفتگوی ایالات متحده و چین است.
سومین مورد پایان دادن به تعرفههای اضافی محصولات چینی، لغو تحریمهای شرکتها و مؤسسات چینی و حمایت از توسعه فناوری چین است.
در دهه های گذشته، رژیم چین درگیر یک کارزار گسترده برای دستیابی به فن آوریهای پیشرفته از ایالات متحده بوده است. تعداد زیادی از جاسوسان چینی پس از سرقت نمونهها، طرحها و اسناد طبقه بندی شده از آزمایشگاهها ، کارخانهها و ارتش در ایالات متحده بازداشت و حتی مجازات شدند. در همین حال، با توجه به اینکه قانون چین شرکتها را مجبور به همکاری با آژانسهای اطلاعاتی رژیم چین میکند، مقامات آمریکایی همچنین زنگ خطر را برای خطرات جاسوسی ناشی از فن آوریهای چینی به صدا درآوردهاند.
چهارمین درخواست وانگ حذف کلیه محدودیتهای وارده بر نهادهای آموزشی، فرهنگی، خبری و امور خارجه چین است.
دولت ترامپ چندین سازمان چینی مانند رسانههای دولتی و موسسه کنفوسیوس مرکز ایالات متحده را بهعنوان نهادهایی با مأموریتهای خارجی تعیین کرد که اعضای آنها توسط حزب کمونیست چین (حکچ) سازماندهی و هدایت میشوند. این نهادها بخشی از سیستم تبلیغاتی حزب کمونیست چین یا بخش کار جبهه متحد هستند که در خدمت منافع رژیم چین در خارج از کشور هستند.
مطالب دیگر:
هولوکاست جدید: نسلکشی اویغورها و پیروان فالون گونگ در چین
متن کامل پاسخ ترامپ به تصمیم دیوان عالی درباره پرونده مالیاتی
اسناد فاش شده حاکی از پنهانکاری رژیم چین درباره اطلاعات مربوط به پاندمی است