Search
Asset 2

زبان فارسی در جایگاه دوم رشد زبان‌‌‌‌‏های غیر رسمی در کانادا

گرامیداشت نوروز در تورنتو، مارس ۲۰۱۷ (Epoch Times)
گرامیداشت نوروز در تورنتو، مارس ۲۰۱۷ (Epoch Times)

سرشماری سال ۲۰۱۶  در کانادا، از افزایش قابل توجه تعداد فارسی‌‌‌‌‏زبانان در این کشور، به‌‌‌‌‏ویژه در شهر تورنتو، خبر می‌‌‌‌‏دهد.

طبق این سرشماری از مرکز تحقیقات اجتماعی تورنتو، زبان تاگالوگ (فیلیپینی) رتبه نخست و زبان فارسی، رتبه دوم را از نظر میزان رشد به‌‌‌‌‏دست آورده‌‌‌‌‏اند که بیشترین آنها در شهر تورنتو سکونت دارند.

زبان‌‌‌‌‏های عربی و بنگالی هم از این منظر در رده‌‌‌‌‏های بعدی قرار گرفته‌‌‌‌‏اند.

براساس این آمار ۴۴ درصد از ساکنان تورنتو زبان اصلی‌‌‌‌‏شان نه انگلیسی و نه فرانسوی است و ۲۶ درصد (بیش‌‌‌‌‏از یک چهارم) ساکنان تورنتو، در خانه به زبان رسمی کانادا (انگلیسی و فرانسوی) صحبت نمی‌‌‌‌‏کنند.

در حال حاضر ۲۱۴ هزار فارسی‌‌‌‌‏زبان در کانادا زندگی می‌‌‌‌‏کنند که از رشد سریع زبان فارسی در این کشور حکایت دارد. این فارسی‌‌‌‌‏زبانان غالبا از کشورهای ایران، افغانستان و تاجیکستان هستند.

اما اگرچه فارسی، بنگالی و عربی رشد حائز اهمیتی داشته‌‌‌‏اند، اما از نظر جمعیت در مقایسه با سایر زبان‌‌‌‌‏ها و ملیت‌‌‌‌‏ها چندان زیاد نیستند و صاحبان زبان‌‌‌‌‏ چینی ماندارین و چینی کانتونیز همچنان پرجمعیت‌‌‌‌‏ترین گروه مهاجر در کانادا هستند.

بعداز این دو زبان چینی، زبان پنجابی و ایتالیایی در رتبه‌‌‌‌‏های سوم و چهارم پرجمعیت‌‌‌‌‏ترین مهاجران قرار دارند و زبان تاگالوگ هم در جایگاه پنجم فهرست است.

ماندارین بیشترین میزان رشد خود در تورنتو را در سرشماری سال ۲۰۱۱ تجربه کرد، اما در سال ۲۰۱۶ در میان چهار زبان نخست جدول رشد قرار نگرفت.

مطالب دیگر:

درخواست دختر شایسته کانادا برای پایان دادن به برداشت اجباری اعضای بدن در چین

افزایش بیش‌ ‌‌‌‏از ۳۵ هزار شغل در کانادا، طی ماه گذشته

آزمون دقت : حدس بزنید او چند سال دارد؟

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی