حزب کمونیست چین، رسماً پیشنهاد کرد، بندی که در قانون اساسی چین حضور در پست ریاست جمهوری را به دو دوره محدود میکند حذف شود. در صورت نهایی شدن این پیشنهاد، شیجینگپینگ، رئیس جمهور و رهبر فعلی چین میتواند برای سومین دوره پیاپی و حتی تا آخر عمر در این سمت باقی بماند.
پیش از این ناظران این امر را پیشبینی کرده بودند. چرا که در طی کنگره اخیر حزب کموینست چین در ماه اکتبر سال گذشته، شیجینگپینگ هیچ جانشین و نایبی را برای خود معین نکرد.
در حال حاضر طبق قانون، رئیس جمهور چین میتواند تا دو دوره پنج ساله در جایگاه خود باقی بماند. شیجینگپینگ هماکنون در اواخر دوره اول خود قرار دارد و میتواند تا سال ۲۰۲۲ به کار خود ادامه دهد. اما تجدید نظر در قوانین فعلی وضع را دگرگون خواهد کرد.
به گفته خبرگزاری دولتی چین پیشنهاد ذکر شده از سوی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین ارائه شده است که شامل ۲۰۴ عضو دائم و ۱۷۰ عضو علیالبدل است.
طبق اساسنامه حزب کمونیست چین، رهبر حزب همزمان دبیرکل مرکزی حزب و نیز فرمانده نیروهای نظامی حزب کمونیست چین نیز محسوب میشود. بنابراین تمام این سمتهای قدرتمند در حال حاضر در اختیار شیجینگپینگ قرار دارد.
همچنین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، پیشنهاد درج «تفکرات شی جینپینگ درباره سوسیالیسم با مؤلفههای چینی برای یک دوره جدید» در قانون اساسی را مطرح کرد. این پیشنهاد به تفکر سیاسی رئیسجمهوری چین اشاره دارند که هماکنون وارد اساسنامه حزب کمونیست چین شده است.
از زمانی که شیجینگپینگ در رأس قدرت حزب قرار گرفت، جدال و جنگ قدرت درون حزب به سمتی رفته است که منجر به حذف یا تضعیف بخشی از سیاستمداران قدرتمند چینی شد که طی دههای اخیر منجر به فجایع بسیاری از منظر حقوق بشر و انسانی شدهاند.
در رأس آنان جیانگ بود که حدود دو دهه در قدرت بود. ده سال رهبر حزب و ده سال دیگر به نوعی پدرخوانده حزب محسوب میشد. جیانگ در سال ۱۹۸۹، از طریق ایفای نقش در سرکوب خونین تظاهرات دانشجویان به قدرت رسید. او سیستمی مبتنی بر باندبازی و سرمایهداری رفاقتی را به راه انداخت و اینگونه خود و نزدیکانش ثروت چین را چپاول کردند. سال ۱۹۹۹ وی فرمان سراسری شروع آزار و سرکوب میلیونها تمرینکننده روش معنوی فالون گونگ را صادر کرد. فالونگونگ که یکی از روشهای مراقبه و تزکیه چینی است، از سال ۱۹۹۲ به دلیل فواید چشمگیر در بهبود سلامت جسمی و روحی مردم، در چین محبوبیت زیادی پیدا کرد.
اما حزب کمونیست چین نگران شد که گسترش این روش، با توجه به درونمایه معنوی که دارد، باعث حذف باورها و ایدههای کمونیستی رایج از جامعه شود. در نتیجه در سال ۱۹۹۹ راه آزار و سرکوب شدید آن را در پیش گرفت و برای رسیدن به این هدف از تمام منابع مالی و سیاسی کشور و حزب بهره برد.
از سال ۲۰۱۳، یعنی زمانی که شیجینپینگ قدرت را در دست گرفت، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن از مقامات ردهپایین تا مقامات بلندپایه این کشور در راستای برنامه مبارزه با فساد و اختلاس مجازات شدهاند. این آمار توسط دیدبان مبارزه با فساد چین منتشر شده است. بخش عمدهای از این افراد در سمتی قرار دارند که به جناح جیانگزمین مشهور شده است و دستشان به خون بسیاری از مردم چین آلوده است.
مطالب دیگر:
چگونه پزشکان در چین به قاتلان تبدیل میشوند؟
واقعهای شوکهکننده در پشت ساخت عروسکهای ولنتاین (ویدئو)
انسان بدون آب، غذا، خواب و تنفس؛ آیا بدن انسان محدودیتی دارد؟