با شروع تابستان بسیاری از مردم به فکر برنزه یا همان تن کردن پوستشان میافتند. در حالی که رنگ گرفتن بدن جذاب است، برنزه کردن میتواند کشندهتر از مصرف دخانیات باشد.
مطالعات نگران کننده از انجمن سرطان آمریکا نشان داده است که سرطان پوست «شایعترین نوع سرطان» است و دو برابر سرطان ریه جان افراد را میگیرد. با این حال سرطان ریه، بیماری شناخته شده است و خطرات مصرف آن در هر بسته سیگار و تبلیغات محصولات دخانی اعلام میشود.
اشلی ترنر، زنی از ایالت واشنگتن یکی از افرادی است که از تخت برنزه استفاده کرده است و برنزه بودن در تمام مدت سال از مهمترین کارهای زندگیاش بود!
دوستان او به بنیاد سرطان پوست گفتهاند، این دختر زیبا و پرانرژی همیشه میگفت: «برایم مهم نیست که از برنزه شدن بمیرم تا وقتی که با بدن برنزه بمیرم.»
ترنر به دلیل زندگی در یکی از کم آفتابترین مناطق آمریکا و داشتن پوست مادرزادی سفید و بیرنگ، باید سخت تلاش میکرد تا روند برنزه ماندنش ادامه یابد. تن بودن فقط بخشی از تمرکز او روی ظاهرش بود. مادرش، کارن، گفت: «او به دنبال خوش چهره و لاغر بودن نیز بود.»
اما ترنر هیچ تصوری نداشت که برنزه شدن واقعا چه تاثیری روی پوستش میگذاشت. او فقط به ظاهر زیبایی که به او داده بود فکر میکرد و همچنین احساس خوبی که از اشعه ماورای بنفش ناشی میشد.
بنا به گفته بنیاد سرطان پوست آمریکا، «مطالعات نشان میدهد که اشعه ماورای بنفش ناشی از برنزه شدن میتواند سطح مواد شیمیایی تولید کنندهی احساس خوب در مغز را افزایش دهد و منجر به نوعی وابستگی شود، مانند اعتیاد به مواد مخدر.»
برای افرادی مانند ترنر که مستعد ابتلا به افسردگی فصلی هستند، برنزه شدن نه تنها داشتن تصورخوب از خود فرد را تقویت میکند، بلکه باعث میشود که فرد احساس کند، مقدار زیادی از نور خورشید را دریافت کرده است.
در تمام این مدت ، ترنر از فراز و نشیبهای واقعی تن شدن آگاه نبود. وقتی مادرش با توجه به سابقه ملانوما در خانواده از او خواست که این کار را متوقف کند، او گفت که اهمیتی نمیدهد. او در وبلاگش نوشته بود: «وقتی به من درباره خطرات برنزه شدن و استفاده نکردن از ضد آفتاب هشدار داده شد، توجهی نکردم.»
برای مدتی ترنر توانست از برنزه کردن فاصله بگیرد؛ اما سرانجام این میلیونها اشعه ماورای بنفش او را گرفتار کردند. در ۳۳ سالگی ، حدود ۱۵ سال پس از شروع برنزه کردن به ملانوم مبتلا شد. این بیماری با ضایعات کمی روی باسن او شروع شد که متخصصین پوست آن را از بین بردند. اما ترنر در آن زمان بیمه درمانی نداشت و به دلیل غرور خود نتوانست از والدین خود کمک مالی بخواهد.
همانطور که ترنر در وبلاگ خود نوشت: «مهم آگاهی از بیماری در مراحل اولیه است. اگر در مراحل ابتدایی ملانوم تشخیص داده شده و پخش نشده باشد، شانس زنده ماندن بیش از ۹۵٪ و بسیار قابل درمان است.»
اکثر مردم میگویند که این فقط سرطان پوست است، خوش شانس هستید. اما اگر زود تشخیص داده نشود سرطان پوست هم کشنده است.
ترنر بیان کرد: «من پول پرداخت کردم تا در موقعیتی باشم که اکنون هستم … من به معنای واقعی کلمه به کسی پول دادم تا به این بیماری هولناک که مرا میکشد، مبتلا شوم.»
اشلی ترنر در مارس ۲۰۱۳ پس از هفت سال جراحیهای دردناک و پر هزینه درگذشت؛ اما قبل از مرگ اطمینان حاصل کرد که داستان خود را برای نجات دیگران به اشتراک بگذارد.
طبق گفته وی «اگر حتی زندگی یک نفر باشد که بتوانم روی او تأثیر بگذارم، این هدیه زیبایی است که به وی تقدیم میکنم. من نمیخواهم زندگی آنها مانند من تمام شود؛ برنزه شدن ارزش دردسرهای بعدی را ندارد.»
مطالب دیگر:
بیست سال ایستادگی فالونگونگ برابر آزار و شکنجه : عهد و پیمان به وجدان انسانی
مقابله یوتیوب، فیسبوک و توئیتر با پُستهایی که چین علیه مردم معترض هنگکنگ میگذارد
مقابله یوتیوب، فیسبوک و توئیتر با پُستهایی که چین علیه مردم معترض هنگکنگ میگذارد