آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز ۱۷ فوریه گفت که ایالات متحده بیش از ۲۰۰ میلیون دلار به سازمان بهداشت جهانی به عنوان یک اقدام جایگزین در مقابل تصمیم ترامپ به خروج از این سازمان، پرداخت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بلینکن در یک جلسه مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت «این یک گام اساسی و رو به جلو در انجام تعهدات مالی ما به عنوان عضو سازمان بهداشت جهانی است و نشان دهنده تعهد مجدد ما برای حصول اطمینان از این است که سازمان بهداشت جهانی پشتیبانی مورد نیاز برای هدایت واکنش جهانی به همهگیری کووید۱۹ را دارد.»
وی افزود «ایالات متحده به عنوان یک شریک برای مقابله با چالشهای جهانی کار خواهد کرد. این بیماری همهگیر یکی از آن چالشها است و به ما فرصتی میدهد که نه تنها از بحران کنونی عبور کنیم بلکه آمادگی و مقاومت بیشتری برای آینده داشته باشیم.»
ایالات متحده بزرگترین سرمایه گذار سازمان ملل متحد بوده است و سالانه صدها میلیون دلار به این سازمان میدهد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا، در ماه می سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که ایالات متحده به طور رسمی روابط خود را با سازمان بهداشت جهانی خاتمه میدهد، و برنامه خروج از ژوئیه ۲۰۲۰ به مرحله اجرا درآمد. بایدن در یکی از اولین اقدامات خود پس از تصدی مقام خود این تصمیم را لغو کرد.
ترامپ در آن زمان گفت «ما اصلاحاتی را که باید انجام شود با جزئیات شرح دادهایم و مستقیماً با آنها روبرو شدهایم، اما آنها از اقدام خودداری کردهاند.» «از آنجا که آنها نتوانستهاند اصلاحات به شدت مورد نیاز را انجام دهند، ما امروز رابطه خود را با سازمان بهداشت جهانی قطع میکنیم و این بودجه را به سایر نیازهای جهانی فوری و مستحق هدایت میکنیم.»
ترامپ در آن زمان گفت که مقامات چین نخواستند که شیوع ویروس حزب کمونیست چین (کرونا ویروس) را به سازمان بهداشت جهانی گزارش دهند و سازمان بهداشت جهانی را تحت فشار قرار دادند «تا هنگامی که ویروس برای اولین بار توسط مقامات چین کشف شد، جهان را گمراه کند.»
در ۱۸ مه سال ۲۰۲۰، ترامپ در نامهای به رئیس این سازمان، تدروس ادهانوم، تعداد زیادی از گامهای سوال برانگیز سازمان بهداشت جهانی در رابطه با همه گیری را تشریح کرد و ضمن اشاره به یافتههای کلیدی دولت آمریکا در خصوص «واکنش ناموفق» سازمان بهداشت جهانی به ویروس کرونا، بحرانهای سلامتی و اقتصادی ناشی از این اپیدمی در سراسر دنیا را یادآور شد.
ترامپ در نامه خود تصریح کرده است که سازمان بهداشت جهانی، در اوایل دسامبر سال ۲۰۱۹ یا حتی پیش از آن، مکرراً گزارشهای معتبر مربوط به شیوع ویروس در ووهان را نادیده گرفته است، و به اطلاعاتی که مقامات تایوانی در خصوص انتشار این ویروس ارائه میدادند، توجهی نکرده است.
ترامپ گفت «سازمان بهداشت جهانی، احتمالا به دلایل سیاسی، تصمیم گرفت که هیچ یک از این اطلاعات مهم را با سایر نقاط جهان به اشتراک نگذارد.»
تدروس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، در ماه می سال ۲۰۲۰ به خبرنگاران گفت که امیدوار است ایالات متحده روابط خود را با این سازمان قطع نکند. وی آمریکا را «یک دوست دیرین و سخاوتمند» برای این سازمان خواند، و افزود «امیدواریم که همین طور بماند.»
بلینکن گفت که دولت بایدن چین را تحت فشار قرار داده است تا بیشتر به تیم کاری سازمان بهداشت جهانی که ریشه ویروس را بررسی می کند نزدیک شود. بلینکن گفت «همه کشورها باید همه دادهها را از اولین روزهای شیوع در دسترس قرار دهند.»
مطالب دیگر:
انجام وظایف مرسوم رئیس جمهور توسط هریس از طریق تماس با سران مختلف کشورها
ترامپ: بایدن درباره واکسن یا دروغ میگوید یا عقلش را از دست داده است
حزب جمهوریخواه یکی از شهرهای ایالت کنتاکی خواهان استعفای مک کانل شد