سازمان بهداشت جهانی به کارشناسان هشدار داد تا برای تأیید ابتلای شخص به ویروس کرونا، صرفاً به نتایج آزمایش PCR (نمونهگیری از حلق و یا بینی) بسنده نکنند.
در یکی از دستورالعملهای این سازمان که در تاریخ ۲۰ام ژانویه به روزرسانی شد، عنوان شده است که متخصصان آزمایشگاه و پزشکان باید علاوه بر نتیجه آزمایش PCR، سوابق بیمار و عوامل خطرساز مرتبط با همهگیریشناسی را نیز در نظر بگیرند.
دستورالعمل جدید میتواند تعداد مبتلایان جدید به این ویروس را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
در این دستورالعمل آمده است: «بیشتر آزمایشهای PCR، به عنوان یک ابزار کمکی برای تشخیص در نظر گرفته میشوند. از این رو، ارائهدهندگان خدمات بهداشتی و درمانی باید نتیجه این آزمایش را در کنار موارد دیگری مانند زمان نمونهگیری، نوع نمونه، ویژگیهای آزمایش، مشاهدات بالینی، سابقه بیمار، تأیید هرگونه تماس با فرد مبتلا و اطلاعات مرتبط با همهگیریشناسی، مورد ارزیابی قرار دهند.»
مشخص نیست که چرا سازمان بهداشت جهانی برای صدور دستورالعمل جدید، یک سال صبر کرده است. این سازمان به این سؤال اپکتایمز پاسخ نداد.
ماهها است که دانشمندان و پزشکان نگران تأکید بیش از اندازه بر روی آزمایش PCR و سوء استفاده از آن هستند زیرا این آزمایش تشخیصی نمیتواند بین ویروس عفونی زنده و یک قطعه غیرفعال از ویروس که عفونی نیست، تمایز قائل شود.
علاوه بر آن، محدوده بالایی که در اکثر آزمایشهای PCR در نظر گرفته میشود (۴۰ سیکل یا بالاتر)، خطر نتیجه مثبت کاذب را افزایش میدهد. زمانیکه این محدوده بزرگ است، آزمایش نسبت به مقادیر کم ویروس نیز حساسیت نشان میدهد و احتمال اینکه فرد غیرمبتلا، بیمار تشخیص داده شود، بیشتر خواهد بود اما زمانیکه این محدوده کوچک باشد، حجم بالاتر ویروس (یا عفونت) به عنوان مبنای بیماری در نظر گرفته خواهد شد.
مطالب دیگر:
هزاران تن از نیروهای گارد ملی تا اواسط ماه مارس در واشگتن دیسی باقی میمانند
سیندی پاول در پی «مبارزه برای حقوق مطابق با قانون اساسی»
خدمترسانی لابی هتل ترامپ بهعنوان محل استراحت برای افسران پلیس روز تحلیف
یک فعال اجتماعی: ساکت کردن مردم و مجبور کردن آنها به «پذیرش گناه» راهی بهسوی اتحاد نیست