Search
Asset 2

سازمان دارویی اروپا یک اختلال نادر نخاعی را به عنوان عارضه جانبی احتمالی واکسن کووید۱۹ معرفی کرد

سازمان دارویی اتحادیه اروپا توصیه کرده اطلاعات واکسن‌های کووید۱۹ آسترازنکا و جانسون‌اندجانسون تغییر داده شوند و هشدار در مورد یک اختلال
(Louai Beshara/AFP via Getty Images)

سازمان دارویی اتحادیه اروپا توصیه کرده اطلاعات واکسن‌های کووید۱۹ آسترازنکا و جانسون‌اندجانسون تغییر داده شوند و هشدار در مورد یک اختلال نادر نخاعی به نام میلیت عرضی به آن‌ها اضافه شود.

میلیت عرضی بیماری نادری است که باعث التهاب یک یا هر دو طرف نخاع می‌شود. ضعف در اندام‌ها، گزگز، بی‌حسی، درد یا از دست دادن احساس درد و هم‌چنین مشکلات عملکردی مثانه و روده می‌توانند از علائم این بیماری باشند.

کمیته نظارت دارویی و ارزیابی خطر یکی از کمیته‌های سازمان دارویی اروپا است که وظیفه ارزیابی ایمنی داروهای انسانی را بر عهده دارد. این کمیته پس از آن‌که نتیجه گرفت رابطه علی بین این دو واکسن و عارضه میلیت عرضی «حداقل یک احتمال منطقی است»، این تغییرات را در ۱۴ام ژانویه پیشنهاد داد.

این کمیته توصیه می‌کند اطلاعات محصول واکسن‌های کووید۱۹ آسترازنکا و جانسون‌اندجانسون تغییر داده شوند و هشداری درباره «موارد بسیار نادر میلیت عرضی گزارش‌شده پس از واکسیناسیون» به آن‌ها اضافه شود. میلیت عرضی به عنوان یک واکنش نامطلوب با فراوانی نامشخص به مشخصات این دو واکسن اضافه خواهد شد.

این کمیته طی سه روز جلسه، اطلاعات موارد ابتلای گزارش‌شده جهانی مربوط به هر دو واکسن را بررسی کرد که شامل داده‌های مقالات علمی و اطلاعات پایگاه داده اروپا در مورد عوارض جانبی مشکوک واکسن می‌شد.

کمیته نظارت دارویی و ارزیابی خطر اعلام کرد در مجموع ۳۸ مورد میلیت عرضی در سراسر جهان گزارش شده‌اند که ۲۵ مورد با واکسن آسترازنکا و ۱۳ مورد با واکسن جانسون‌اندجانسون در ارتباط بوده‌اند. «این تعداد در مورد موارد مشکوک به میلیت عرضی هستند، نه موارد بررسی‌شده.» این تعداد متناسب با ۱.۳۹۱ میلیارد دوز واکسن آسترازنکا و و ۳۳,۵۸۴,۰۴۹ دوز واکسن جانسون‌اندجانسون است که تخمین زده می‌شود در سرتاسر جهان تزریق شده‌ باشند.

سازمان دارویی اروپا اعلام کرد: «متخصصین مراقبت‌های بهداشتی باید نسبت به علائم و نشانه‌های میلیت عرضی هوشیار باشند و شرایط تشخیص زودهنگام، مراقبت‌های حمایتی و درمانی را فراهم کنند. به کسانی‌که هر یک از این واکسن‌ها را دریافت می‌کنند، توصیه می‌شود در صورت بروز علائم این بیماری، فوراً به پزشک مراجعه کنند.

سازمان دارویی اروپا به این نکته اشاره کرد که نمودار ریسک-فایده هیچ یک از این دو واکسن تغییر نکرده است.

در دسامبر ۲۰۲۱، سازمان دارویی اروپا توصیه کرد از واکسن جانسون‌اندجانسون به عنوان دوز تقویت‌کننده واکسن کووید۱۹ برای افراد ۱۸ سال به بالا استفاده شود و حداقل دو ماه بعد از تزریق اولین واکسن مورد استفاده قرار گیرد.

سازمان دارویی اروپا ۱۴ام ژانویه نیز توصیه کرده بود اطلاعات محصول واکسن کووید۱۹ آسترازنکا مورد تجدیدنظر قرار گیرد و به این نکته اشاره شود که تعداد مبتلایان به اختلال ترومبوز با سندرم ترومبوسیتوپنیا پس از تزریق دوز دوم در مقایسه با دوز اول کمتر بوده است. ترومبوز با سندرم ترومبوسیتوپنیا لختگی خون نادر و شدیدی است که با اختلال پلاکت پایین همراه است.

در ژوئن ۲۰۲۱، این اختلال به عنوان عارضه جانبی نادر واکسن آسترازنکا اضافه شد. داده‌های گزارش شده به دولت بریتانیا تا ۴ اوت ۲۰۲۱ تعداد موارد ابتلا به این اختلال را ۱۴.۹ مورد در میلیون تخمین می‌زنند (برای دوز اول واکسن یا مواردی که معلوم نیست دوز چندم هستند.)

اول دسامبر ۲۰۲۱ مقاله‌ای در مجله ساینس‌ادونسز منتشر شد که نشان می‌داد یک حامل آدنوویروس در واکسن آسترازنکا وجود دارد که در صورت اصلاح می‌توان خطر بروز این اختلال را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

مطالب دیگر:

چین از مجری خبری هوش مصنوعی خود رونمایی کرد که تقریباً از انسان واقعی قابل تشخیص نیست

هشدارهای جدی به خبرنگارانی که قصد رفتن به المپیک پکن را دارند

کوین مک‌کارتی، رهبر حزب جمهوری‌خواه مجلس، از همکاری با هیئت ششم ژانویه امتناع کرد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی