بخش اول
شی جینپینگ، رهبر حزب کمونیست چین، ۳۱ام دسامبر ۲۰۲۱ سخنرانی سال نوی خود را از طریق رسانههای دولتی ایراد کرد و سال ۲۰۲۱ را «نقطه عطفی» با «اهمیت استثنایی»، همراه با «تجدید حیات بزرگ ملت چین» توصیف کرد.
این در حالی است که ملت چین در بحبوحه همهگیری مرگبار کووید۱۹، پاکسازی بخشهای خصوصی توسط حزب کمونیست چین، نرخ بالاتر بیکاری و اقتصاد رو به زوال، حرف دیگری برای گفتن دارند.
شی در سخنرانی خود به گفتوگوی رهبر سابق حزب کمونیست جین، مائو زدونگ با هوانگ یانپی در مورد دموکراسی اشاره کرد که در سال ۱۹۴۵ در زمان غارنشینی مائو در یانآن انجام شد. این امر نشان از بازگشت احتمالی به حکومت استبدادی سبک مائو دارد.
هوانگ یکی از اعضای کمیته دائمی اتحادیه دموکراتیک چین بود که در سال ۱۹۴۱ تأسیس شد. در این گفتوگو، مائو به هوانگ که طرفدار حزب کمونیست چین بود، گفت حزب کمونیست تنها با کمک دموکراسی، قادر به حفظ حکومت خود بر چین است.
از آن زمان، صحبت درباره دموکراسی به گواه اصلی دروغگویی حزب کمونیست چین تبدیل شده است. پس از تأسیس حزب کمونیست چین، احزاب به اصطلاح دموکراتیک این کشور از جمله اتحادیه دمکراتیک چین به گلدانهای تزئینی سیاسی مطیع حزب کمونیست چین تنزل پیدا کردند. مائو بر دیکتاتوری تکحزبی و دیکتاتوری شخصی اصرار داشت، حتی انقلاب فرهنگی را به راه انداخت تا مخالفان سیاسی خود، ثروتمندان چینی و روشنفکران را از میدان به در کند. این امر فاجعهای برای چین به بار آورد که نمونه آن را کمتر میتوان در تاریخ دید.
گفتوگوی مائو در مورد دموکراسی، دموکراتهای چینی را فریب داد.
بر اساس خاطرات هوانگ فانگی، پسر هوانگ، در سال ۲۰۱۷، هوانگ و پنج سیاستمدار دیگرِ طرفدار حزب کمونیست چین از دولت ملیگرای آن زمان، در ژوئیه ۱۹۴۵ با مائو در یانآن دیدار کردند و به گفتوگوی طولانی درباره دموکراسی پرداختند. هوانگ معتقد بود سلسلههای باستانی چین بهدلیل سختکوشی و تلاش ظهور کردند و بهخاطر سستی و فساد سقوط کردند. هوانگ این را جزئی از یک چرخه تاریخی در چین میدانست که هیچکس نمیتواند از آن در امان باشد.
مائو به هوانگ گفت حزب کمونیست چین میتواند با انتخاب مسیری جدید از این چرخه خارج شود.
مائو به هوانگ قول داد: «این مسیر جدید دموکراسی است. تنها زمانی دولت جرأت سست شدن را به خود نخواهد داد که مردم بر آن نظارت داشته باشند. تنها زمانی دولت سقوط نخواهد کرد که همه مسئولیت بپذیرند.»
هوانگ به قدری تحت تأثیر مائو قرار گرفت که پس از بازگشت از یانآن به یکی از مدافعان فعال حزب کمونیست چین تبدیل شد و پس از آنکه حکومت حزب کمونیست چین در سال ۱۹۴۹ آغاز شد، معاونت نخستوزیر و وزارت صنایع سبک را بر عهده گرفت.
دموکراسی مائو دروغ بود. احزاب دموکرات در چین صرفاً گلدانهای سیاسی هستند که حزب کمونیست چین از آنها به عنوان شی تزئینی و در راستای تبلیغات استفاده میکنند. مائو بر دیکتاتوری تکحزبی و دیکتاتوری شخصی اصرار داشت؛ انقلاب فرهنگی را به راه انداخت و فاجعهای برای چین به بار آورد که نمونه آن را کمتر میتوان در تاریخ دید.
هوانگ در سال ۱۹۶۵ درگذشت، بدون آنکه از رنج و مصیبتهای خانوادهاش در جریان انقلاب فرهنگی اطلاعی داشته باشد. هفت تن از فرزندان هوانگ برچسب «راستگرایی» خوردند و تحت آزار و اذیت قرار گرفتند. حزب کمونیست چین یکی از دختران هوانگ را به دلیل اعتقادش به مسیحیت، ضدانقلاب تشخیص داد. همسر هوانگ در سال ۱۹۶۸ با قرص خوابآور خودکشی کرد.
نویسنده: یوئه شان یک نویسنده مستقل است که در سالهای اولیه زندگی خود برای سازمانهای دولتی حزب کمونیست چین کار میکرد. او با عملکرد درونی سیستم حکچ و روابط سیاسی و تجاری آن آشناست و به تحلیل سیاستها و روندهای فعلی چین میپردازد. او برای مدت طولانی با چندین رسانه چینی مستقر در ایالات متحده و تایوان همکاری داشته است.
نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپکتایمز نیست.
مطالب دیگر:
کارشناس: مردم نباید بگذارند آمریکا در دام یک «دیکتاتوری علمی» بیفتد
روشهایی که یکی از پزشکان خط مقدم برای درمان کووید۱۹ استفاده میکند
ویدئو: چگونه حزب کمونیست چین جای پای خود را در آفریقا مستحکم می کند؟