مقالهای از نوع دیدگاه در وبسایت مجمع جهانی اقتصاد (WEF) پیشنهاد ایجاد یک برنامه هوش مصنوعی را ارائه کرده است که به عنوان ابزار جامع سانسور جهانی عمل میکند.
نویسنده این مقاله و کارشناس امنیت سایبری، اینبال گلدبرگر، پیشنهاد استفاده از دادههای انسانی به عنوان ورودی یک شبکه هوش مصنوعی قدرتمند را میدهد که انتشار آنلاین محتواهای خاص را ردگیری کند و بهطور پیشگیرانه، مانع انتشارشان شود.
گلدبرگر مینویسد: «از زمان معرفی اینترنت، چندین جنگ رخ داده، رکود اقتصادی آمده و رفته و ویروسهای جدید خرابی به بار آوردهاند. گرچه اینترنت نقشی حیاتی بر درک مردم از این رویدادها ایفا کرده، بستر لازم برای برخی تغییرات دیگری را نیز فراهم آورده است، مانند رادیکالیزه شدن نظرات افراطی، گسترش اطلاعات نادرست و دسترسی گسترده به محتواهای سواستفاده جنسی از کودکان.»
این مقاله به اهمیت رمزگشایی زبان رمزگذاریشدهای اشاره میکند که سواستفادهکنندگان از کودکان و منتشرکنندگان محتواهای هرزهنگاری کودکان از آن بهره میگیرند. به این ترتیب، میتوان قبل از آنکه چنین محتواهایی بهطور گسترده منتشر شوند، حذفشان کرد.
اما گلدبرگر در کنار این موضوع به این نکته نیز اشاره میکند که هوش مصنوعی برای تشخیص «افراطگرایی»، «اطلاعات نادرست» و «نفرتپراکنی» نیز کاربرد دارد.
گلدبرگر میگوید دادههای مورد نیاز این برنامه پیشنهادی هوش مصنوعی، «خارج از پلتفرم» و توسط انسانها تکمیل خواهد شد.
این مقاله با انتقادات زیادی در وبسایتهای خبری محافظهکار همراه بوده است.
گزارشی در دیلی کالر اشاره کرد که شرکتهای رسانههای اجتماعی محتواهای محافظهکارانه آنلاین را هدف قرار میدهند، مانند محتواهایی که به ایدئولوژی جنسیتی، نظریههای تغییرات آب و هوایی، سیاستهای کووید۱۹ و ایمنی واکسنها انتقاد میکنند. همین الان هم برخی از این محتواها به عنوان اطلاعات نادرست و نفرتپراکنی برچسب زده میشوند و حتی در برخی از این پلتفرمها کاملاً مسدود شدهاند.
مجمع جهانی اقتصاد در واکنش به انتقادات شدید آنلاین از این مقاله، یادداشتی را در بالای صفحه خود برای خوانندگان اضافه کرد.
در این یادداشت آمده است: «توجه داشته باشید که این مقاله در وبسایتهایی به اشتراک گذاشته شده است که معمولاً واقعیت را به شکل دیگری ارائه میدهند و به انتشار اطلاعات نادرست میپردازند» و افزوده است که محتوای مقاله «نظر نویسنده» است و نه مجمع جهانی اقتصاد.
در این یادداشت آمده است: «لطفاً خودتان آن مقاله را بخوانید. این مجمع متعهد به انتشار طیف وسیعی از نظرات است و نامناسب جلوه دادن این محتوا تنها باعث محدودیت مکالمه آزاد میشود.»
دستور کار جهانی که به دنبال مهندسی اجتماعی چپگرایانه است
آنتونیو گراسفو، کارشناس چینی، در مقالهای که در اپکتایمز منتشر شد، نوشت: «مجمع جهانی اقتصاد معروف به ترویج برنامهای برای گلوبالیست شدن (جهانی شدن) است که بیشتر از آنکه اقتصادی باشد، بر مهندسی اجتماعی تأکید دارد. این مهندسی اجتماعی شرکتها را تحت فشار قرار میدهد که «از قوانین اجتماعی مجمع جهانی پیروی کنند.»
مجمع جهانی اقتصاد با حزب حزب کمونیست چین نیز در ارتباط است و سیاستمداران و تجار چینی در برنامههایش حضور دارند. در گفتوگویی مجازی که در ماه ژوئیه برگزار شد، ما جون، یکی از مقامات بانکی حزب کمونیست چین، خواستار بسیج سرمایه بخش خصوصی برای «جلوگیری از تأمین مالی فعالیتهایی» شد که به طبیعت آسیب میزند.
گراسفو نوشت: «در واقع ما جون میگوید شرکتهایی که از دستور کار گلوبالیست (جهانیگرایی) پیروی نمیکنند، از وام گرفتن محروم خواهند شد.»
و در اجلاس سالانه مجمع جهانی اقتصاد در ماه مارس، رئیس گروه علی بابا در مورد سیستمی صحبت کرد که با تجزیه و تحلیل عادات غذایی، عادات سفر و سایر رفتارهای افراد میتواند میزان گاز دیاکسیدکربنی را که تولید میکنند، تحت پایش قرار میدهد.
مطالب دیگر:
دیدگاه: چه سرنوشتی برای آمریکا رقم خواهد خورد؟