Search
Asset 2

حال و هوای آمریکا، تداعی‌کننده رمان‌های «۱۹۸۴» و «مزرعه حیوانات»

سانسور جونیور، فرزند دونالد ترامپ، در واکنش مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی رئیس جمهور آمریکا و همراهانش، در توییتی نوشت: «زندگی ما شبیه داستان
جرج اوروِل، نویسنده رمان ۱۹۸۴(Creative Commons image via Wikimedia Commons)

وقایع اخیر در آمریکا، که منجر به قدرت گرفتن هرچه بیشتر سیاستمداران با گرایش‌ چپ و سوسیالیستی در این کشور شده است، و متعاقب آن سانسور بی‌سابقه شبکه‌های اجتماعی در آمریکا به نفع این سیاستمداران که شامل مسدود کردن حساب کاربری دونالد ترامپ و تعدادی از متحدانش شده است، باعث شده بسیاری از کاربران شبکه‌های مجازی اقدام به انتشار هشتگ ۱۹۸۴ کنند. (#۱۹۸۴)

«۱۹۸۴» نام رمانی است که پس از جنگ جهانی دوم به قلم «جرج اورول» در انگلیس منتشر شد. دنیای ترسناکی که نویسنده در رمان خود به تصویر کشیده از سه کشور بزرگ، مقتدر و بی‌رحم تشکیل شده، و شخصیت‌های داستان تحت سیطره دولتی تمامیت‌خواه زندگی می‌کند که این دولت همه‌چیز را کنترل می‌کند و به مردم می‌گوید که چه کار کنند، کجا حضور داشته باشند، با چه کسانی صحبت کنند، اوقات فراغت خود را چگونه سپری کنند، به چه چیزی فکر کنند، به چه چیزی باور داشته باشند، و خلاصه به معنای واقعی کلمه همه چیز را کنترل می‌کند و تحت نظر دارد.

حال اگر از مردم خلافی سر بزند، مجازات آنها ناپدید شدن، و یا به تعبیر نویسنده بخار شدن است. این خلاف شامل هر کاری و هر چیزی است که به نفع حزب حاکم نباشد. فرد حتی اگر در ذهن خود از حزب تنفر داشته باشید و چهره‌اش این را نشان دهد، دچار جنایت فکر و چهره شده ‌است. پس از ناپدید شدن دیگر هیچ مدرک و نشانی از او باقی نمی‌ماند.

شخصیت اصلی رمان می‌گوید «هیچ‌چیز، جز چند سانتیمتر مکعبی که درون جمجمه بود، به شما تعلق نداشت.»

جونیور، فرزند دونالد ترامپ، در واکنش مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی رئیس جمهور آمریکا و همراهانش، در توییتی نوشت: «زندگی ما شبیه داستان ۱۹۸۴ اورول است. دیگر در آمریکا آزادی بیان نداریم. آزادی بیان با شرکت‌های بزرگ فناوری مُرد و آنچه از آن مانده تنها برای اندکی از خواص است. کاملا احمقانه است.»

جرج اوروِل، نویسنده رمان ۱۹۸۴ به‌عنوان فردی شناخته می‌شود که در جریان جنگ داخلی اسپانیا با سیاست‌های دولت کمونیستی شوروی آشنا شده بود و از پاکسازی‌های خشونت‌آمیز دوران استالین که با نام پاکسازی بزرگ انجام شد خشمگین بود. وی با نگارش این رُمان از استبداد طبقهٔ حاکم شوروی به سختی انتقاد کرد و معتقد بود نظام شوروی به یک دیکتاتوری بدل گشته است.

رمانی دیگری که به قلم این نویسنده در نکوهش استبداد سوسیالیستی و کمونیستی منتشر شده است و شهرت جهانی دارد، رمان «مزرعهٔ حیوانات» است که سال ۱۹۴۵ میلادی در انگلستان منتشر شد. این داستان دربارهٔ گروهی از جانوران اهلی است که در اقدامی انقلابی، صاحب مزرعه را فراری می‌دهند تا خود ادارهٔ مزرعه را به ‌دست گرفته و «برابری» و «رفاه» را برقرار سازند.

رهبری این جنبش را گروهی از خوک‌ها به‌دست دارند، ولی پس از مدتی این گروه جدید نیز به رهبری خوکی به نام ناپلئون همچون صاحب مزرعه به بهره‌کشی از دیگر حیوانات می‌پردازند و هرگونه مخالفتی را سرکوب می‌کنند.

در این رمان، شورش حیوانات مزرعه، نماد انقلاب کارگری کمونیستی بر ضد نظام سرمایه‌داری است. انقلاب‌هایی که در نهایت منجر به استثمار بیشتر طبقه کارگران و قدرت گرفتن رهبران کمونیست می‌شود.

در سال ۲۰۱۸ در چین زمانی که مقام رهبری حزب کمونیست در حال مادام‌العمر شدن بود، رمان مزرعه حیوانات در فهرست موارد ممنوعه حزب کمونیست چین قرار گرفته است و اطلاعات مربوط به آن در اینترنت سانسور ‌شد.

معروف‌ترین جملهٔ این کتاب «همه حیوانات باهم برابرند، اما برخی برابرترند» است.

همچنین دیگر جملهٔ مشهور این کتاب می‌گوید «همیشه خوک‌ها تصمیم می‌گرفتند، سایر حیوانات هرگز نمی‌توانستند تصمیمی اتخاذ کنند ولی رأی دادن را یادگرفته بودند.»

نظرات بیان‌شده در این مقاله، نظرات این نویسنده بوده و لزوما منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.

مطالب دیگر:

پمپئو محدودیت‌های تماس ایالات متحده با مقامات تایوانی را برمی‌دارد

 وب‌سایت مردمی و دموکراتیک در هنگ‌کنگ، به‌طور موقت از سوی ارائه‌دهندگان خدمات اینترنتی دچار قطعی شد

فعال چپ‌گرا متجاوزان را به یورش به داخل ساختمان تشویق، و پلیس را به ترک پست دعوت کرد

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی