Search
Asset 2

مجمع جهانی اقتصاد: مردم باید برای حفظ دموکراسی بهای بیشتری بابت گاز بپردازند

سبز پس از روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱، چندین سیاست در رابطه با انرژی سبز برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی در دستو
موسس و رئیس اجرایی مجمع جهانی اقتصاد، کلاوس شواب در جلسه سالانه مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در داووس در 23 مه 2022. (Fabrice Coffrini/AFP via Getty Images)

مقاله‌ای که در وب‌سایت مجمع جهانی اقتصاد (WEF) منتشر شده است، جهان را به گذار به «انرژی سبز» فراخوانده و تأکید دارد که این انرژی کلید محافظت از دموکراسی است.

ادوارد باربیر، استاد اقتصاد دانشگاه ایالتی کلرادو در این مقاله نوشته است که جهان با دو بحران سراسری مواجه است که یکی تغییرات اقلیمی و دیگری افول دموکراسی است. برای حفظ نرخ افزایش گرمایش جهانی زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد (۳۴.۷ درجه فارنهایت)، باید اقداماتی فوری در راستای کاهش انتشار کربن در سطح جهان در دستور کار قرار گیرد که شامل افزایش استفاده از فناوری‌های مرتبط با انرژی سبز می‌شود.

باربیر داده‌های ۸۳ کشور را که در دسته‌های «پیشرفته»، «بازار نوظهور» و «در حال توسعه» طبقه‌بندی شده‌اند، با هم مقایسه کرد تا نشان دهد کشورهایی که در مسیر انرژی سبز گام برداشته‌اند «تا حد زیادی آزاد و مردم‌سالار هستند.» در سوی مقابل، کشورهایی که با گذار سبز بیگانه‌اند، «معمولاً آزادی کمتری دارند و استبدادی هستند.»

اما پیشنهاد مقاله مجمع جهانی اقتصاد مبنی بر اینکه کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی به کاهش آلودگی و تغییرات اقلیمی کمک می‌کند، با داده‌های مربوط به انتشار گازهای گلخانه‌ای در ایالات متحده در تضاد است.

مشکلاتی که در رابطه با دستورالعمل سبز وجود دارد

پس از روی کار آمدن جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱، چندین سیاست در رابطه با انرژی سبز برای کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی در دستور کار قرار گرفت، اما انتشار کربن در آمریکا پس از ۱۰ سال کاهش، در سال ۲۰۲۱ عملاً افزایش پیدا کرد.

برخی افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای را به گشایش اقتصادی پس از همه‌گیری کووید۱۹ نسبت می‌دهند.

اما برخی دیگر معتقدند که ایالات متحده در دولت بایدن، مصرف زغال سنگ خود را به دلیل نگرش بدبینانه بایدن نسبت به صنعت نفت و گاز کشور افزایش داده است؛ امری که منجر به افزایش قیمت‌ها و سرمایه‌گذاری اندک در حوزه تولید و خطوط لوله جدید شده است.

تا اواسط ژوئن ۲۰۲۲، ظرفیت پالایش نفت آمریکا به ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود. نیمی از پالایشگاه‌هایی که از سوخت تجدیدپذیر استفاده می‌کردند، تعطیل شدند.

رهبران کانادا نیز متوجه بحران انرژی شده‌اند.

سونیا ساویج، وزیر انرژی آلبرتای کانادا در یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۱ مارس به این نکته اشاره کرد که تجاوز روسیه به اوکراین، از ضعف سیاست‌های آمریکا در زمینه انرژی پرده برداشته است. او گفت که دموکراسی‌های غربی در چند دهه گذشته، بدون در نظر گرفتن امنیت انرژی، بر تغییرات اقلیمی و کاهش انتشار کربن تمرکز داشته‌اند.

ساویج گفت که راهبرد ناکام آمریکای شمالی در زمینه انرژی، ایالات متحده و کانادا را در موقعیتی قرار داده که افزایش یا حتی حفظ تولید انرژی داخلی برای این دو کشور دشوار شده است. در سوی مقابل، روسیه می‌تواند تولید خود را بدون رعایت استانداردهای زیست‌محیطی افزایش دهد.

ساویج گفت که این امر اساساً منجر به «انتقال تولید نفت و گاز از آمریکای شمالی به کشورهایی مانند روسیه» می‌شود.

باربیر با اشاره به تجاوز روسیه به اوکراین و بحران انرژی ناشی از این اتفاق اظهار داشت کشورهایی که به دنبال اقتصاد کم‌کربن نیستند، ممکن است «در معرض خطرات اقتصادی بزرگ‌تری قرار بگیرند.»

باربیر به کشورهای صنعتی توصیه می‌کند که معافیت‌های مالیاتی مربوط به سوخت‌های فسیلی را حذف کنند، مالیات‌های بالاتری را بر واردات «مبتنی بر کربن» از کشورهای دیگر وضع کنند و بازار سوخت‌های فسیلی را برای تأمین مالی نوآوری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های سبز اصلاح کنند.

اگر این اقدامات انجام می‌گرفت، بهای سوخت فسیلی افزایش می‌یافت و قیمت گاز و انرژی هم افزایش پیدا می‌کرد.

اعتراض کشاورزان هلندی به دستورالعمل‌های مجمع جهانی اقتصاد

به نظر می‌رسد که وضعیت کنونی هلند در خصوص تقابل دولت این کشور و کشاورزان با ادعای باربیر در رابطه با نقش سیاست‌های زیست‌محیطی سبز در افزایش آزادی‌ها در تضاد است.

دولت هلند در تلاش برای کاهش تولید نیتروژن جهت پایبندی به توصیه‌های مجمع جهانی اقتصاد، دستورالعمل‌هایی را اعلام کرد که کشاورزان برخی مناطق را ملزم می‌کند که تولید نیتروژن خود را تا ۹۵ درصد کاهش دهند و گله‌های دام‌شان را جمع‌آوری کنند که منجر به کشتار وسیع دام و توقف بخش قابل توجهی از عملیات کشاورزی می‌شود.

بر اساس گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده (pdf)، زمین کشاورزانی که از این دستورالعمل سرپیچی کنند توسط دولت مصادره خواهد شد.

هلند دومین صادرکننده بزرگ مواد غذایی در جهان است.

کشاورزان و کامیون‌داران هلندی اعتراضات گسترده‌ای را در رابطه با قوانین زیست‌محیطی برگزار کرده و مراکز توزیع مواد غذایی و فرودگاه‌ها را تعطیل کرده‌اند تا دولت را مجبور به لغو دستورات جدید کنند.

مطالب دیگر:

بیل گیتس اعلام کرد که تقریبا همه ثروتش را وقف بنیاد خود خواهد کرد

هشدار دکتر مالون در مورد پیشنهاد فائوچی برای تزریق دوز چهارم واکسن کووید۱۹

مدیر عامل استارباکس: فروشگاه‌ها در شهرهای بزرگ ایالات متحده دیگر امن نیستند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی