در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی دوسالانه خوشنویسی قزوین که پنجشنبه شب گذشته برگزار شد اعلام شد که شیوه نستعیلق به سبک قزوینی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
چهارمین دو سالانه بینالمللی خوشنویسی از ششم شهریور در قزوین آغاز به کار کرد و به مدت بیست روز به مجموعه تاریخی سعدالسلطنه قزوین به کار خود ادامه داد.
به گزارش خبرگزاری میراث فرهنگی ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در این باره گفت با توجه به قدمت تاریخی خوشنویسی در قزوین و استعدادهای فراوان هنری، سبک خط نستعلیق قزوین در زمره آثار ملی به ثبت رسید.
وی افزود: با توجه به پیشینه خوشنویسی قزوین در سال ۹۳ از سوی رئیس انجمن خوشنویسی استان قزوین طرحی به میراث فرهنگی ارائه شد که شیوه نستعلیق قزوین به عنوان اثر ملی ثبت شود که طی فرایندی روند رسمی آن سپری شد و پس از جلسات متعدد به نتیجه رسیدیم.
وی ادامه داد: امیدواریم به زمانی برسیم تا دوران شکوفایی هنر خوشنویسی در کشور و استان قزوین مهیا شده و استعدادهای این هنر در گروههای سنی نیز شکوفا شده و ظاهر شود.
شهر تاریخی قزوین به واسطه داشتن خوشنویسانی بسیار نامی و زبردست به عنوان پایتخت خوشنویسی ایران شناخته میشود.
از بزرگان هنر خوشنویسی در قزوین میتوان از میر عماد حسنی قزوینی استاد بزرگ خط نستعلیق، میرزا محمد حسین عماد الکتاب قزوینی نام برد که استاد علی اکبر کاوه و استاد بوذری از بنیانگذاران انجمن خوشنویسان ایران از شاگردان وی بودهاند.
همچنین میرزا محمد علی خیارجی قزوینی، عبدالمجید طالقانی و ملک محمد قزوینی نیز از دیگر خوشنویسان به نام قزوین بودهاند. آثار شمار زیادی از ایـن هنـرمنـدان به ویژه میرعماد قزوینی به بیشتر موزههـای جهان راه یافته است. تاریخ خوشنویسی در قزوین از قرون پنجـم و ششم هجری آغاز و در دوره صفـویـه بـه اوج خود رسید.