Search
Asset 2

پزشکی درباره الگوی مشکوک شیوع آبله میمونی هشدار می‌دهد

سلاح زیستی ساخته‌شده در آزمایشگاه حزب کمونیست چین یکی از گمانه‌زنی‌ها راجع ویروس جدید کرونا است یک پزشک آمریکایی این نظریه را مطرح کرده است
(Patrick T. FALLON/AFP via Getty Images)

گمانه‌زنی‌های بسیاری وجود دارند که ویروس جدید کرونا را سلاح زیستی ساخته‌شده در آزمایشگاه حزب کمونیست چین می‌دانند. در حال حاضر، یک پزشک آمریکایی این نظریه را مطرح کرده است که شیوع آبله میمونی جدید نیز می‌تواند منشاء خباثت‌آمیز مشابهی داشته باشد.

دکتر سید حیدر در گفت‌وگو با اپک‌تایمز اشاره کرد به نظر می‌رسد چگونگی گسترش شیوع آبله میمون در جهان مشابه کووید۱۹ باشد.

بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در ایالات‌متحده، آبله میمون بیماری نادری است که در اثر آلودگی به ویروس آبله میمونی ایجاد می‌شود که جزو خانواده‌ ویروس‌های آبله است. علائم آبله میمونی شبیه به علائم آبله، اما بسیار خفیف‌تر هستند و به‌ندرت منجر به مرگ بیمار می‌شوند.

آبله میمونی در سال ۱۹۵۸ پس از دو بار شیوع یک بیماری آبله‌مانند در میان برخی دسته‌های میمون کشف شد که برای اهداف تحقیقاتی نگهداری می‌شدند. با این حال، منبع این بیماری ناشناخته باقی مانده است. با وجود آن‌که جوندگان و میمون‌های آفریقایی می‌توانند حامل این ویروس باشند و انسان‌ها را آلوده کنند، اما اولین موارد ابتلای انسانی به آبله میمون تا سال ۱۹۷۰ ثبت نشد.

تا قبل از شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۲، چند مورد آبله میمونی در بین انسان‌ها در چندین کشور آفریقای مرکزی و غرب آفریقا گزارش شده بود. با این حال، تقریباً همه موارد مشاهده‌شده در خارج از آفریقا به نوعی با سفرهای بین‌المللی در ارتباط بوده‌اند.

حیدر می‌گوید حدود یک سال پس از شیوع کووید۱۹، با مطالبی درباره «رویداد ۲۰۱» مواجه شد که یک مانور ارزیابی عملیاتی بوده است که چند ماه قبل از شیوع ویروس کرونا برگزار شد.

حیدر می‌گوید: «[در این رویداد] عملاً تمهیداتی برای واکنش دولت‌های سراسر جهان در نظر گرفته شد. آنان از دستورالعمل‌هایی پیروی کردند که در آن مانور، در رابطه با قرنطینه، استفاده از ماسک و مقابله با انتشار اطلاعات نادرست آنلاین ارائه شد. به همه این موضوعات پرداخته شده بود.»

حیدر یادآور شد که در مارس ۲۰۲۱، قبل از شیوع فعلی آبله میمون، مانور مشابه دیگری به میزبانی «ابتکار تهدید هسته‌ای (NTI)» و «کنفرانس امنیتی مونیخ» برگزار شد. این بار درباره «نوع عجیبی از آبله میمون» بود که احتمال می‌رفت مهندسی‌شده باشد و ۱۵ می ۲۰۲۰ توسط یک گروه تروریستی به عنوان سلاح زیستی منتشر شود. هم‌چنین عنوان شد که احتمالاً این سویه فرضی آبله میمونی در برابر واکسن‌های فعلی آبله نیز مقاوم باشد که حیدر می‌گوید انتظار می‌رود از آبله میمونی نیز جلوگیری کند.

حیدر می‌گوید: «عجیب این‌جا است که این بیماری واقعاً یکی دو روز بعد از تاریخ پیش‌بینی‌شده در آن مانور ارزیابی شیوع پیدا کرد.»

«سویه‌ای غیرمعمول»

حیدر می‌گوید: «این سویه‌ای غیرمعمول است. ما هرگز گونه‌ای از آبله میمونی را نداشته‌ایم که عمدتاً بین مردان همجنس‌گرا پخش شود.»

او می‌گوید نشانه‌های دیگری هم وجود دارند که متقاعدش می‌کنند گونه فعلی آبله میمونی مهندسی‌شده است.

می‌گوید سرعت جهش آبله میمونی بسیار پایین است و آخرین گونه قبل از گونه فعلی آن‌قدر متفاوت است که چنین جهشی نمی‌تواند به‌طور طبیعی اتفاق افتاده باشد. هم‌چنین معتقد است زمان کافی برای تکامل طبیعی آن ویروس به ویروس فعلی که در حال شیوع است، وجود نداشته است.

حیدر معتقد است با وجود آن‌که «اثبات» یا «مدرک قابل استنادی» در این رابطه وجود ندارد، بسیار مشکوک است و «این نگرانی‌ وجود دارد که این نیز نوعی سلاح زیستی یا تروریسم زیستی باشد که در جریان است.»

حیدر می‌گوید محققان در مانور ارزیابی آبله میمونی توصیه به قرنطینه اجباری، استفاده از ماسک و واکسیناسیون کردند.

او می‌گوید: «دغدغه اصلی من آگاهی‌بخشی به مردم است که این نیز می‌تواند مانند همه‌گیری کووید، فرصتی برای سلب آزادی‌های ما باشد.»

حیدر یادآور شد که این بدان معنا نیست که آبله میمونی به کسی آسیب نمی‌رساند یا ویروسی واقعی نیست.

او می‌گوید: «ممکن است باعث بستری یا حتی مرگ عده‌ای شود، به‌ویژه اگر سیستم مراقبت‌های بهداشتی و درمانی تحت فشار قرار گیرند. آن‌چه در حال حاضر شاهدش هستیم، بستری شدن حدود ۱۰% از مبتلایان آبله میمونی به دلیل درد شدید جراحات است که ممکن است چند هفته طول بکشد و به مسکن‌های قوی نیاز داشته باشند.

حیدر می‌گوید اکثر مردم در معرض ابتلا به آبله میمونی قرار ندارند زیرا عمدتاً از رابطه جنسی بین مردان همجنس‌گرا منتقل می‌شود.

حیدر می‌گوید وقتی مراجعین جوان که اساساً در معرض خطر جدی کووید۱۹ نبودند، با  ترس از او می‌پرسیدند چند تا ماسک بزنند یا لباس‌های محافظ آنان را ایمن نگاه می‌دارند یا نه، او تأکید می‌کرد «نمی‌خواهم بترسانمتان.»

او گفت: «خود ترس می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مضر باشد. ترس سرکوب‌کننده‌های ایمنی را فعال می‌کند که بدن را مستعد ابتلا به عفونت‌ها و بیماری‌ها می‌کنند.»

حیدر می‌خواهد این پیام مهم را به مردم بدهد که «نگران نباشید!»

حیدر توصیه می‌کند: «نباید اجازه دهیم دولت‌ها همان روش دفعه قبل را اعمال کنترل کنند. هرکس فکر می‌کند این خنده‌دار است و چنین اتفاقی تکرار نخواهد شد، کمی تأمل کند. وقتی رسانه‌های اصلی دست به کار شوند و مانند کووید، شروع به پوشش بیست‌وچهار ساعته آبله میمونی کنند، مردم دوباره متقاعد می‌شوند، دوباره می‌ترسند و دوباره زیر بار قرنطینه‌ سراسری می‌روند.»

باید همین الان شروع کنیم تا مانع از تکرار آن اتفاقات شویم.

مطالب دیگر:

دیدگاه: چین شبیه یک مار پیتون دور تایوان حلقه زده است

مقاله جدید ساینس نشان می‌دهد که تزریق واکسن به انتشار اومیکرون دامن می‌زند

هیئت تحریریه اپک تایمز: حمله به ترامپ و فرسایش سیستم قضایی آمریکا

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی