میچ مک کانل، رهبر اقلیت سنا از تصمیم جوبایدن برای خروج کامل از افغانستان انتقاد کرد و آن را «یکی از بدترین تصمیمات سیاست خارجی» که در تاریخ این کشور اتخاذ شد، خواند.
او گفت: «این یکی از بدترین تصمیمات سیاست خارجی در تاریخ آمریکا است. بسیار بدتر از سایگون، زیرا بعد از خروج از سایگون، هیچ تروریست ویتنامی وجود نداشت که قصد حمله به ما را در خانه داشته باشد.»
او تصریح کرد: «تنها به این دلیل که ما تصمیم گرفتیم جنگ را متوقف کنیم به این معنی نیست که تروریستها میروند. بنابراین آنها هنوز آنجا هستند، نیرومند هستند، میگویند از موفقیتی که در به زانو درآوردن آمریکا در افغانستان کسب کردهاند، هیجان زده هستند.»
مک کانل گفت که ماندن ۲۵۰۰ سرباز در افغانستان تصمیم درستی بوده است.
او ادامه داد: «با ادامه استقرار ۲۵۰۰ نفر، ما در واقع مانع از بازسازی تروریستها می شدیم و رد پای کمی در این کشور داشتیم. این سیاست کار میکرد…ما به آنجا رفتیم تا از ما در خانه محافظت کنند. ما در این ۲۰ سال حمله جانی گستردهای از آنجا نداشتهایم. من آن را یک سیاست موفق مینامم.»
بایدن با انتقادات شدید جمهوریخواهان و برخی دموکراتها روبرو شده است که علتش عدم تخلیه شهروندان و تجهیزات خود قبل از تعطیلی پایگاه هوایی استراتژیک بگرام توسط ارتش و همچنین مجبور شدن به ارسال نزدیک به ۶۰۰۰ سرباز به افغانستان یک روز پس از اینکه معلوم شد شهروندان آمریکایی در افغانستان پشت سر رها شدهاند.
بایدن گفت که سقوط دولت افغانستان به او نشان داد که خروج نظامیان ایالات متحده روش درستی است.
بایدن گفت: «من کاملاً پشت تصمیم خود ایستادهام. پس از ۲۰ سال، بهسختی فهمیدم که هیچ وقت زمان مناسبی برای خروج نیروهای آمریکایی وجود نداشته است. به همین دلیل است که ما هنوز آنجا هستیم. ما در مورد خطرات چشممان باز است. ما برای هر احتمالی برنامهریزی کردهایم…. حقیقت این است که این امر سریعتر از آنچه پیش بینی میکردیم اتفاق افتاد. بنابراین، چه اتفاقی افتاده است؟ رهبران سیاسی افغانستان تسلیم شدند و از کشور فرار کردند. ارتش افغانستان سقوط کرد، بدون تلاش برای جنگیدن.»
اما اکثر منتقدان خروج میگویند که آنها مخالف خروج نیستند اما نحوه برخورد با خروج میشد بهتر سازماندهی شود تا از تخلیه اضطراری شهروندان و متحدان آمریکایی و کشته شدن ۱۳ سرباز آمریکایی جلوگیری شود و همچنین مانع از این شویم که تجهیزات نظامی آمریکا که میلیاردها دلار ارزش دارد. در اختیار طالبان قرار گیرد.
دولت ترامپ گفته بود که خروج از افغانستان که قبلاً ترتیب داده بودند براساس شرایط بوده و در زمان خروج برای جلوگیری از هرج و مرج یا از دست دادن جان افراد ارزیابیهای لازم انجام میشد.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، که در زمان دولت ترامپ در مذاکرات صلح با طالبان مشارکت داشت، در ۲۷ آگوست به فاکس نیوز گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، همه سربازان آمریکایی را مانند بایدن از افغانستان خارج نکرد، زیرا او هرگز شرایط را برای انجام این کار مناسب ندید.
مطالب دیگر:
کارشناسان: طالبان به احتمال زیاد تجارت سودآور مواد مخدر افغانستان را ادامه خواهند داد
دیدگاه: اقدامات نه چندان مؤثر بشر در مهار ویروس کرونا