Search
Asset 2

پژوهش بریتانیا: افراد واکسینه‌شده سویه دلتای کووید۱۹ را به آسانی در خانواده منتقل می‌کنند

(Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

پژوهش جدیدی از بریتانیا می‌گوید سویه دلتای کووید۱۹ به آسانی از افراد واکسینه‌شده به سایر اعضای خانواده سرایت می‌یابد اما با این وجود، محققان این پژوهش نتیجه‌گیری کردند که واکسیناسیون و دوزهای تقویت‌کننده بهترین راه هستند.

طبق پژوهش یک ساله‌ای از کالج سلطنتی لندن که روز پنج‌شنبه در ژورنال لنست منتشر شد، سویه دلتا کماکان در میان افراد واکسینه‌شده به شدت مسری است.

دکتر آنیکا سینگانایاگام، یکی از مولفان پژوهش مذکور، در بیانیه‌ای گفت: «از طریق نمونه‌برداری مکرر و مداوم از افرادِ در ارتباط با افراد مبتلا به کووید۱۹ یافتیم که افراد واکسینه‌شده می‌توانند به این بیماری مبتلا شوند و آن را به سایر اعضای خانواده، از جمله اعضای واکسینه‌شده خانواده نیز منتقل کنند».

سینگانایاگام در ادامه گفت یافته‌های مذکور درباره علت این‌‌که چرا سویه دلتا «حتی در کشورهایی با آمار واکسیناسیون بالا همچنان در حال افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ است» اطلاعاتی را در اختیارمان می‌گذارد.

به گفته محققان این پژوهش، نتایج تحلیل نشان می‌دهند که حجم ویروسی سویه دلتا در افراد واکسینه‌شده در مقایسه با افراد واکسینه‌نشده، با سرعت بسیار بالاتری کاهش می‌دهد.

اما آنان همچنین یافتند که حداکثر میزان ویروس ح‌ک‌چ (حزب کمونیست چین) که عامل بیماری کووید۱۹ است، در بدن افراد واکسینه‌شده و افراد واکسینه‌نشده یکسان است و در ادامه گفتند که شاید علت انتشار سویه دلتا با وجود واکسیناسیون، همین باشد.

یکی از دیگر از محققان این پژوهش، دکتر آجیت لالوانی گفت چون سویه دلتا به این آسانی در میان افراد واکسینه‌شده منتشر می‌شود بسیاری ضروری است که مردم برای کاهش علائم وخیم کووید۱۹، واکسن یا دوز تقویت‌کننده خود را دریافت کنند.

لالوانی گفت: «یافتیم که احتمال ابتلا ظرف تنها چند ماه پس از دوز دوم، افزایش می‌یابد … از این رو، کسانی که امکان دریافت دوز تقویت‌کننده را دارند باید فوراً آن را دریافت کنند».

طبق پژوهش آنان که ۶۲۱ شرکت‌کننده داشت، از میان ۲۰۵ عضو خانواده افرادی که به سویه دلتا مبتلا بودند، ۳۸ درصد از اعضای خانواده‌هایی که واکسینه ‌نشده بودند نتیجه آزمایش‌شان مثبت بود ولی در مقایسه،     تنها ۲۵ درصد از اعضای خانواده واکسینه‌شده به این بیماری مبتلا شده بودند.

علاوه بر این، پژوهش آنان یافت که ایمنی کامل از واکسیناسیون ظرف مدت تنها سه ماه کاهش می‌یابد. آنان درباره این‌که آیا این موضوع باید بر سیاست دوز تقویتی در بریتانیا تاثیری داشته باشد یا خیر، صحبتی نکردند.

اما در بحبوحه تلاش‌ها برای واکسیناسیون بخش اعظم مردم، برخی از پزشکان و ایمونولوژیست‌ها گفته‌اند ایمنی طبیعی به تحقیقات بیشتری نیاز دارد و باید در روند تصمیم‌گیری‌های سیاسی در نظر گرفته شود.

ایمونولوژیست دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا، استیو تمپلتون نوشت: «کلید پایان این همه‌گیری همواره در سیستم ایمنی بوده است».

او در مقاله‌ای به تاریخ ۲۲ اکتبر گفت: «این موضوع که بسیاری از این بیماری بهبود یافته‌اند و وجود ایمنی استوار، پایا و محافظت‌کننده در بدن این افراد به طور واضح و مبرهن ثابت شده است را باید به فال نیک گرفت». او در ادامه افزود: «ظاهراً برخی تمایل دارند عبارت «ایمنی طبیعی» را حذف کنند، ظاهرسازی کنند که افراد واکسینه‌شده باید از افراد واکسینه‌نشده بترسند، و نمی‌خواهند با مردم مثل افراد بالغی رفتار کنند که خودشان می‌توانند اطلاعات گوناگون را بخوانند و درباره سلامت‌شان تصمیم‌گیری کنند».

مطالب دیگر:

چرا برخی از کارکنان کادر درمان از دست دادن شغل خود را به واکسن کووید۱۹ ترجیح می‌دهند

رأی کمیسیون ارتباطات فدرال به پایان فعالیت چاینا تلکام در آمریکا به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی

یکی از اساتید هاروارد معتقد است کودکان نباید واکسن کووید۱۹ دریافت کنند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی