جووان هاتون پولیتزر، کارشناس اینترنت و مخترع روز چهارشنبه گفت که تیم او به وسیله یک دستگاه اخذ رای به سیستمهای رایگیری در جورجیا دسترسی پیدا کرده است.
پولیتزر به سناتورها گفت که تیم وی قادر به نفوذ در سیستمهای رایگیری بوده و مدارک مستند برای اثبات این امر را در اختیار دارد. او مدعی شد که دستگاههای رایگیری به اینترنت متصل هستند و وجود این قابلیت ارتباطاتی را به صورت همزمان در جلسه دادرسی کمیته فرعی سنای جورجیا در روز ۳۰ دسامبر به نمایش گذاشت.
جووان پولیتزر به کمیته سنا گفت: «در همین لحظه ما نه تنها به دستگاههای اخذ رای در یکی از حوزهها در شهر دسترسی داریم، بلکه وارد سیستم شدهایم».
پولیتزر گفت: «این دستگاه در حال دریافت و ارسال داده است، چیزی که هرگز نباید روی بدهد، این دستگاه نباید قابلیت وای فای داشته باشد». (منبع)
معاون فرماندار جورجیا به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است، اما در بیانیه «حقیقت یابی» صفحه رسمی او آمده است که پولیتزر یک «فرصت طلب شکست خورده است و هیچ شواهدی را برای اثبات ادعای خود در جلسه دادرسی سنا ارائه نکرده است». (منبع)
برد رافنسپرگر، معاون فرماندار گفت: «مبارزه با انتشار اخبار جعلی، آنهم زمانی که رسانههای جریان اصلی این مطالب را منتشر میکنند کار دشواری است. اما انتشار این اطلاعات توسط کادر کوچکی از قانونگذاران جورجیا یک داستان کاملا متفاوت است».
پولیتزر روز پنجشنبه در یک ویدئوی زنده گفت که «تلویزیون هوشمند چینی با قابلیت وای فای که کنار دستگاه اخذ رای قرار دارد تمام دادههای موجود در محل را از آنجا خارج کرده و مرتبا کار ارسال و دریافت اطلاعات را انجام میدهد». (منبع)
«بنابراین اگر [یک رایدهنده مجاز] در این مکان حضور داشته باشد، رای او شمرده شود و حوزه اخذ رای از امنیت کافی و حقیقی برخوردار باشد، چطور میتوان وجود [یک تلویزیون] را توجیه کرد که در ارتباط همزمان با چین است؟»
معاون فرماندار جورجیا در بیانیه خود اشاره کرد که دستگاههای اخذ رای «به منظور دانلود و به روزرسانی لیستها» توسط کارکنان به اینترنت متصل هستند، اما این «تنها بخش دستگاه است که با اینترنت ارتباط داشته و قابلیت وای فای پیش از قرار گرفتن دستگاهها در حوزه اخذ رای غیر فعال میشوند».
معاون فرماندار جورجیا همچنین اشاره کرد که به منظور جلوگیری از اتصال به اینترنت، پرینترها و اسکنرهای آرا به همراه دستگاههای اخذ رای در یک شبکه «شکاف هوا» قرار دارند.
پولیتزر در شهادت خود به نام برند یا سازنده دستگاههای اخذ رای اشاره نکرد.
بیانیه معاون فرماندار حاوی یک لینک به بیانیه شرکت «نووینک»، سازنده دستگاههای اخذ رای است: «ادعاها درباره دسترسی غیرقانونی به سیستمهای ما از اساس نادرست هستند. بررسیهای ما نشان میدهد که ادعای پولیتزر مبنی بر ورود به سیستمهای ما اشتباه است. ما هیچ موردی از «هک شدن»، دسترسی «بکدور»، «دریافت و ارسال اطلاعات» یا دسترسی به وسیله «ترموستاتی» که کیلومترها دورتر در ساوانا قرار داشته است را در سیستمهای خود مشاهده نکردهایم». (منبع)
با این حال گزارش منتشر شده از سوی فرمانداری ایالت پنسیلوانیا در تاریخ ۱۶ سپتامبر نشان میدهد که با فعال کردن محیط شبکه در دستگاههای اخذ رای شرکت نوونیک، لیست الکترونیکی رای دهندگان (EPB) «در معرض خطر هک شدن قرار میگیرد؛ امری که کل فرآیند ثبت مشخصات را به خطر انداخته یا منجر به دسترسی غیرمجاز به داده رای دهندگان میشود». (منبع)
نوونیک به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداده است.
مطالب دیگر:
ترامپ: شواهد بسیار زیادی درباره تقلب در جلسه ششم ژانویه ارائه خواهد شد
در هالیوود جای «راکی» خالی است، دیگر کسی با کمونیسم نمیجنگد
قاضی دادخواست جمعی از جمهوریخواهان علیه پنس را رد کرد