سیندی گو، ناشر اپکتایمز کانادا
اپکتایمز اخیراً ویژهنامهای را منتشر کرده است که در آن تصریح کرد که چگونه پنهانکاری پکن در خصوص شیوع کروناویروس در ووهان، منجر به گسترش جهانی این ویروس شد و این تیتر صفحه اصلی این ویژهنامه بود: «چگونه حزب کمونیست چین جهان را به خطر میاندازد».
این ویژهنامه هشت صفحهای در مناطقی از کانادا توزیع شد، چرا که به اعتقاد ما، اطلاعات مهمی را در اختیار کاناداییها قرار میدهد.
در تاریخ ۲۹ آوریل ، سیبیسی، مقالهای را در خصوص این ویژهنامه منتشر کرد و در آن، تعمداً اطلاعات مهمی که ما قبل به آنها داده بودیم را نادیده گرفت و به نظر میرسد تنها هدف این کار بیاعتبار کردن اپکتایمز و گزارشدهی ما در خصوص کروناویروس است.
متن ایمیل ما به خبرنگار سیبیسی، پیش از انتشار، در پایان این مقاله درج شده است.
آنچه که باعث خوشحالی و دلگرمی من میشود این است که اکثر نظراتی که خوانندگان سیبیسی ، در پایین آن مقاله درج کردهاند، در انتقاد از آن است. در پایان برخی از آن نظرات را درج میکنیم.
تیتری که سیبیسی برای مقاله خود برگزیده است، عنوان میکند که مردم کانادا ادعای اپک تایمز در خصوص منشأ ویروس را «نژادپرستانه و فتنهانگیز» میدانند.
سیبیسی از کجا میداند که مردم کانادا نسبت به پوشش خبری ما چه احساسی دارند؟
این مقاله به نقل قول از فردی میپردازد که احساس کرده است، موضع ما در خصوص مسئولیت و قصور حزب کمونیست چین در مورد کروناویروس «نژادپرستانه و فتنهانگیز» است. آیا نظر یک فرد را میتوان به تمام مردم کانادا نسبت داد؟
در بخش کوچکی از ویژهنامه ما، مقالهای است که اشاره دارد به پیشینه مقامات ارشد حزب کمونیست چین در توسعه سلاحهای بیولوژیکی. اما این مقاله هیچگاه ادعا نکرده است که آزمایشگاه ووهان در حال تولید سلاحهای بیولوژیکی است.
سیبیسی، از ذکر این نکته که سازمان رسانهای ما توسط مهاجران چینی تأسیس شده است، امتناع کرده است. چیزی که در ایمیلی به خبرنگار اعلام شده است.
ما رسانهای هستیم که به مردم میگوییم، این بیماری همهگیر تقصیر مردم چین نیست، بلکه تقصیر حزب کمونیست چین است. مردم چین قربانی شیوه عملکرد حزب کمونیست در خصوص این بیماری شدهاند. ما با بحث در مورد نقش حزب کمونیست، در کنار مردم چین ایستادهایم.
روشن ساختن حقیقت در مورد نقش حزب کمونیست، همچنین به از بین بردن تنشهای نژادپرستانه کمک خواهد کرد.
تبلیغات سیاسی حزب کمونیست چین، باعث شده است، چین و این حزب، در نظر مردم دنیا از هم متمایز نشوند. این چیزی است که این حزب دائماً در حال کار روی آن است. چه در رسانههای تحت کنترل مستقیم خود، و چه در رسانههای سراسر دنیا.
ادغام این دو موجودیت بسیار متفاوت با هم در ذهن مردم، جهت پیش بردن این ایده است که وقتی کسی در مورد حزب کمونیست چین، صحبت می کند، گویی در مورد چین سخن گفته است.
از این تلفیق برای بر انگیختن حس میهن پرستی مردم چین استفاده شده است، و نگرانیهای غربیها در مورد نژادپرستی را برانگیخته است و مردم هر دو گروه (چینیها و غربیها) را به دفاع از حزب کمونیست چین سوق میدهد.
به این ترتیب، از انگیزههای ارزشمند مردم سوء استفاده میشود تا آنها را گرفتار رفتار و عملکرد بد حزب کمونیست کنند. اما اگر مردم مقاله ما را بخوانند، این موضوعات را بهتر میفهمند.
هیچ تعادلی در مقاله سیبیسی وجود ندارد. خبرنگار به طور هدفمند نظرات چند نفری را انتخاب کرده است که رویکردی یک طرفه دارند و از آنها برای بیاعتبار کردن ما استفاده کردهاند. این مقاله حاوی هیچ نظری که ممکن است منتقد حزب کمونیست چین باشد، نیست.
در واقع، ما درباره این ویژهنامهمان، بازخوردهای زیادی از طریق تلفن یا ایمیل دریافت کردیم، و می دانیم که بسیاری از کاناداییها از کارهای ما استقبال زیادی میکنند. بعضی اوقات افرادی با ما تماس می گیرند و متوجه میشویم که وقت لازم برای خواندن کامل مطالب ما را نداشتهاند و فقط به جلد مطلب نگاه کردهاند و نتیجهگیری کردهاند. اما وقتی مطالب خود را توضیح میدهیم و از آنها میخواهیم آن را کامل بخوانند، اغلب نگرش و عقیده آنها تغییر میکند.
در حقیقت، چین به دلیل عدم شفافیت رژیم پکن دشوارترین موضوع برای طرح در رسانهها است. با این حال، ما بیشتر از سایر کشورها با داخل چین ارتباط داریم و اطلاعات مهمی را پیش از بسیاری از رسانههای دیگر گزارش دادهایم.
ما در تاریخ ۳۱ دسامبر شروع به گزارشدهی درباره ویروس ووهان کردیم، و درباره پنهانکاری تعداد واقعی مبتلایان در چین، از اوایل فوریه اطلاعرسانی کردیم. اگر تعداد بیشتری از مردم اپکتایمز را می خواندند، کشور ما میتوانست آمادگی بیشتری داشته باشد. به نظر ما، گزارشهای درستی در مورد چین و ماهیت رژیم کمونیستی حاکم آن در دست نیست.
مقاله سیبیسی، همچنین از آزار و شکنجه علیه فالون گونگ در چین استفاده می کند، تا به طور ناعادلانهای ما را به عنوان یک رسانۀ تبلیغمحور مطرح کند، و سپس به بیان تفسیری غلط از این آزار و شکنجه میپردازد.
سیبیسی، در مقاله خود به طور کاملاً غیرمسئولانه ای میگوید «طرفداران فالون گونگ میگویند دولت چین آنها را مورد آزار و شکنجه قرار میدهد و به حقوق آئینی آنها ظلم میکند»، گویا مدارک مربوط به آزار و شکنجه فالون گونگ فقط به آنچه طرفدارانش میگویند محدود میشود.
آزار و اذیت فالون گونگ توسط رژیم چین، از ابتداییترین تحقیقات موجود قابل استباط است و سیبیسی باید این را درک کند. برای مثال هم کنگره آمریکا و هم پارلمان اروپا قطعنامههایی را تصویب کردهاند که از حزب کمونیست چین، خواستهاند فوراً آزار و اذیت فالون گونگ را متوقف کند، و همچنین نگرانی خود را راجع به برداشت اعضای بدن تمرین کنندگان زنده فالونگونگ که منجر به مرگ آنان میشود را ابراز کردهاند.
یکی از منابع سیبیسی در مورد آزار و اذیت فالون گونگ گفته است که «ممکن است در مورد آن اغراق شده باشد». آنها درباره آزار و شکنجه آشکار و غیرقابل انکاری صحبت میکنند که خشونت شدید به کار برده شده در آن منجر به رنج جانکاه بسیاری از مردم و مرگهای ناگواری شده است.
مقاله سیبیسی همچنین دارای خطاهایی بارز است. به عنوان مثال، در شروع ما را به عنوان «یک روزنامه رایگان که معمولاً در صندوقهای خیابان دیده میشود»، توصیف میکند. این درحالی است که اپک تایمز، توزیع خود را در کانادا از طریق جعبههای خیابانی از ماه ژوئیه گذشته متوقف کرده است و فقط از طریق اشتراکهای غیر رایگان و تحویل درب خانه توزیع خود را انجام میدهد.
مقاله سیبیسی ادعا میکند که شرکت هنرهای نمایشی شنیون، بخشی از گروه رسانهای اپک تایمز است، که در واقع چنین نیست.
ما درک میکنیم که خوانندگان مختلف ممکن است نظرات مختلفی داشته باشند و خوانندگان برای خواندن هر روزنامهای حق انتخاب دارند. اما داشتن صداهای متعدد، حق انتخاب بیشتری را به مردم میدهد و جامعهای سالمتر را رقم میزند. این گزارش سیبیسی، برای خاموش کردن صدای ما است. به جای بحث در مورد مشخصات و اشاره به خطاهای گزارشی خاص، با هدف بیاعتبار کردن ما، اقدام به نقل چند صدای منتقد میکند.
ما جوایز متعددی را برای عملکرد خود به عنوان یک رسانه حرفهای دریافت کردهایم، از جمله جایزه انجمن روزنامهنگاران حرفهای و جایزه انجمن مطبوعات نیویورک.
ما همچنین برای پوشش خبری در سطح کانادا در خصوص شیوع ویروس سارس در سال ۲۰۰۳، جایزهای ملی دریافت کردیم. چرا که یکی از اولین رسانههایی بودیم که ماجرای ویروس سارس را سه هفته پیش از آنکه رژیم چین در خصوص آن اعتراف کند افشا کردیم.
سیندی گو ناشر نسخههای کانادایی اپک تایمز است.
****
نسخه ویژه نامه را میتوانید از اینجا دانلود کنید.
ایمیل فرستاده شده به خبرنگار سیبیسی، پیش از انتشار مقالهشان
این ایمیل از سوی ناشر اپکتایمز کانادا به خبرنگار سیبیسی، پیش از انتشار مقاله سیبیاس ارسال شده است و شامل اطلاعاتی درباره ویژهنامه اپکتایمز، و سایر نکاتی است که ذکر آنها ضروری بوده است.
سلام کتی
از پیگیری شما متشکرم!
۱) اپکتایمز توسط مهاجران چینی در آمریکای شمالی تأسیس شد. کسانی که ناچار شدند به دلیل آزار و اذیت کمونیستها، ازچین بگریزند. همه سردبیران و خبرنگاران ما در چین با حبسهای طولانی مدت و شکنجههای وحشیانه مواجه شدند. ما در چین با افرادی که اطلاعاتی اختصاصی و انحصاری را ارائه میدهند ارتباط برقرار میکنیم. اپک تایمز ماجراهای بسیار مهمی در ارتباط با چین را طی دو دهه گذشته منتشر کرده است.
۲) ما در مورد وضعیت نگران کننده ویروس در روز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ شروع به گزارشدهی کردیم. در اوایل فوریه گزارش دادیم که تعداد واقعی مرگ و میرها، و ابتلا به ویروس در داخل چین حداقل ۱۰ تا ۲۰ برابر تعدادی است که دولت چین رسماً کرده است. اگر افراد بیشتری گزارشات ما را می خواندند، دنیا برای روبرو شدن با ویروس بهتر آماده میشد. اطلاعات به موقع میتواند جان مردم را نجات دهد.
۳) اپکتایمز، اخیراً اقدام به پخش ویژهنامهای به شیوه «سمپلینگ» در برخی مناطق کانادا کرد که در آن ویژهنامه به پنهانکاری پکن درباره شیوع ویروس که منجر به همهگیری جهانی آن شد، پرداخته شد. هدف از پخش این ویژهنامه این بود که ما انتشار این اطلاعات را برای کانادایی ها مهم میدانیم. ما توزیع این ویژهنامه را یک عمل شهروندی خوب می دانیم.
سمپلینگ، به توزیع نسخههای یک روزنامه در مناطقی خاص اشاره دارد. این یک روش استاندارد برای افزایش آگاهی از برند و جذب مشترکین جدید است.
۴) ممکن است برخی از افراد به اشتباه انتقاد از حزب کمونیست چین را با انتقاد از مردم چین یکی فرض کنند. حزب کمونیست چین نماینده مردم چین یا سرزمین چین نیست. درک تفاوت آن، بسیار حیاتی است و باعث رفع تنشهای نژادی خواهد شد، زیرا مردم خواهند فهمید که انتقادها در خصوص رویارویی حزب کمونیست چین با این ویروس است، نه انتقاد از مردم چین.
تقابل فعلی، تقابلی بین حزب کمونیست چین و مردم جهان، چه در داخل و چه در خارج از چین است. هم مردم چین و هم کاناداییها قربانی پنهانکاری حزب کمونیست چین هستند.
این تنها ما نیستیم که در حال نشان دادن تمایز بین حزب کمونیست چین، و چین هستیم. به این عناوین که اخیر منتشر شدهاند توجه کنید: واشنگتن پست: «چین را به خاطر کروناویروس سرزنش نکنید – حزب کمونیست چین را سرزنش کنید»؛ گلوباندمیل: «کروناویروس دروغ را در قلب کمونیست چین افشا می کند»؛ نشنال پست «رژیم کمونیستی پکن بزرگترین “ویروس چین” است که بقای ما را تهدید می کند.»
۵) موضوع آزمایشگاه ووهان، بخش کوچکی از گزارش ما در مورد کروناویروس است. چین در ابتدا، اقدام به ساکت کردن افرادی کرد که واقعیت را افشا کردند، نمونهها و شواهد را از بین برد و اطلاعات و دادهها را دستکاری کرد. ما فقط سؤالاتی را مطرح کردیم. کاری که خیلیهای دیگر هم انجام میدهند.
در گذشته، مقامات ارشد نظامی حزب کمونیست چین، آشکارا در مورد توسعه دادن سلاحهای بیولوژیک صحبت میکردند. این که این ویروس مهندسی شده است یا نه، در این مرحله نه اثبات شده و نه رد شده است.
در مستند خود، ما فقط سؤالاتی را مطرح میکنیم، هرگز منشأ طبیعی را رد نکرده و ادعا نمیکند که این ویروس مهندسی شده است. این مستند اقدام به ارائه یک نتیجهگیری قطعی در خصوص منشأ ویروس نکرده است. بلکه صرفاً واقعیتهای شناخته شده را طرح میکند و نظرات کارشناسان را ارائه میدهد.
۶) در حالی که اکثر روزنامهها اخیراً کاهش تیراژ را تجربه کردهاند، اپکتایمز در سالهای اخیر بر خلاف دیگران، روندی رو به رشد دارد.
—-
ضمناً شایان ذکر است که:
اپکتایمز در سال ۲۰۰۳، در میان نخستین رسانههایی بود که سه هفته قبل از آنکه رژیم چین به طور علنی در خصوص شیوع بیماری سارس اعتراف کند، درباره آن اطلاعرسانی کرد. پوشش خبری اولیه ما از شیوع سارس، باعث شد که یک جایزه ملی از شورای ملی قومی مطبوعات و رسانههای کانادا به ما تعلق گیرد.
طبق مطالعه جدید دانشگاه ساوت همپتون، اگر «مداخلات غیر دارویی، نظیر تشخیص زودهنگام موارد ابتلا به ویروس، جداسازی افراد مبتلا، محدودیت های مسافرتی، قرنطینه و… میتوانست یک هفته، دو هفته یا سه هفته پیشتر انجام شود، موارد ابتلا به بیماری به ترتیب ۶۶ درصد، ۸۶ درصد و ۹۵ درصد کاهش مییافت و به طور قابل توجهی گستره جغرافیایی ابتلا به این بیماری را محدود میکرد.»
دکتر شاون ویتلی، رئیس سابق انجمن پزشکی انتاریو گفت «من اولین بار از طریق اپک تایمز در مورد آسیبهای ویروس جدید و تهاجمی ووهان باخبر شدم. آفرین به اپک تایمز، به خاطر کاری که ما برای انجامش در بخشهای بهداشت و درمان میلیاردها دلار هزینه میکنیم.»
—
درباره ویژهنامه اپکتایمز
نسخه ویژه ما اقدام به گزارشدهی درباره ویروسی کرده است که دنیا را به خود درگیر کرده است. در این ویژهنامه گزارشها و مطالعات متعدد و نیز اظهارات دولتها وجود داشته است، و این نکته را روشن میکند که اگر رژیم کمونیستی چین زودتر عمل میکرد، میتوانست بسیاری از زندگیها نجات پیدا کند و آسیبهای وارد به اقتصاد کشورها به حداقل برسد.
این ویژهنامه به موضوعاتی از این قبیل میپردازد که چگونه پنهانکاری حزب کمونیست چین به یک بیماری همه گیر جهانی منجر شد، چگونه رژیم چین، پزشکانی را که در چین سعی داشتند در خصوص ویروس اطلاعرسانی کنند، آزار و اذیت کرد، چگونه هنوز مقیاس واقعی بیماری و تعداد کشته شدگان در چین پنهان و نامعلوم است، و اینکه چگونه حزب کمونیست یک کمپین اطلاعاتی و رسانهای در دنیا به راهانداخته است، تا وانمود کند مقصر در جای دیگری است.
با احترام،
سیندی گو
ناشر اپکتایمز کانادا
گزیدهای از نظرات خوانندگان درباره مقاله سیبیاس
بِرَد مرکیر
احساس میکنم که بیشتر نظرات نوشته شده در انتقاد از مقاله سیبیاس است و از انتقادات بجایی که از حزب کمونیست شده، حمایت کردهاند. ارائه اطلاعات غلط و کنترلگری در روایت، در میان مصاحبهکنندگان ما رایج است و این یکی از نمونههای آن است.
جان برنابی
حزب کمونیست چین، یک نهاد شیطانی است. آنها در پی رسیدن به هر چیزی برای خودشان به خرج دیگران هستند. کانادا باید به آنها به چشم دشمن نگاه کند نه به عنوان دوست. چیزی شبیه روسیه، کره شمالی، و غیره …
مارک ویلیامسون
لطفاً وقتی فقط در مورد تعداد انگشت شماری از افرادی صحبت میکنید که نظر شما را به اشتراک میگذارند، از اصطلاح «کاناداییها» استفاده نکنید.
ساندرا ریورا
برای نوشتن چنین قطعه تبلیغاتی کاملاً طرفدار حزب کمونیست چین، باید درباره سیبیسی تحقیق شود. ارائه اطلاعاتی غلط و اظهاراتی غلط.
مری لوکاس
من میدانم که اپک تایمز یکی از منابع خبری بیطرف و معتبر است. آنها حزب کمونیست چین را دوست ندارند و این موضوع را روشن کردهاند. در مقابل، من در منابع خبری اصلی کانادا اطلاعات غلطی پیدا میکنم. همچنین ناراحت هستم از اینکه به نظر میرسد سیبیسی، فکر میکند که کارمندان اداره پست هنگام تحویل آنچه که به مردم میدهند، باید با محتوی آن موافق باشند. به نظر می رسد این مقالۀ سیبیسی، برای آلودن و تهمت زدن به اپک تایمز تهیه شده است.
ساندرا ریورا
با خواندن این مقاله ابتدا فکر کردم که سیبیسی، وب سایت یک شرکت پخش خبر در چین است.
فرد تیولا
عنوان مقاله اپک تایمز این است «چگونه حزب کمونیست چین جهان را به خطر میاندازد». حالا به من بگویید که چگونه هر کسی میتواند این موضوع را تحریک کننده یا باعث برانگیختن نفرت تفسیر کند؟ این مقاله سیبیسی، تلاشی کاملاً مضحک برای دفاع از حزب کمونیست چین است. این مقاله سیبیسی باید به خاطر ادعاهای خلاف واقع مورد انتقاد قرار بگیرد، نه (مقاله اپک تایمز) به خاطر زیر سوال بردن پکن.
الیاس الیوت
عنوانی که ادعا می کند «کانادایی ها ناراحت هستند» بسیار گمراه کننده است. شاید «بعضی از کاناداییها» مناسبتر باشند. صداقت روزنامهنگاری مدتها است که رو به زوال است و متاسفانه همه چیز در حال بدتر شدن است.
چارلز لاتنر
حقیقت سرکوب نمیشود ، سپاس از اپک تایمز.
از شما (سیبیسی) هم متشکرم که کاناداییها را در خصوص این انتشارات عالی مطلع کردید.
گرگ دیِر
این مقاله سیبیسی در تلاش است تا ما را متقاعد کند که انتقاد از حزب کمونیست چین همان انتقاد به مردم چین و حتی همان نژادپرستی علیه مردم چین است. فرض کنید ما آن را باور کنیم. سوال این است: آیا انتقاد از دولت کره شمالی نژادپرستی علیه مردم کره است؟ و غیره…
مایک اسمیت
دموکراسی بر اساس داشتن حق سؤال و داشتن آزادی عقاید متفاوت بنا شده است. حتی اگر با آنها موافق نباشید. هرگز نباید از نظرات دیگران بتریسم و بدتر اینکه آن نظرات را تخریب کنیم. حتی اگر آن نظرات کاملاً نادرست باشند، باید ایمان داشته باشیم که حقیقت پیروز خواهد شد و این تنها زمانی اتفاق می افتد که ما مایل به کشف همه جوانب باشیم.
برایان رابرتسون
اتهام نژادپرستی چنان مورد سوء استفاده قرار گرفته است که مفهموم این اصطلاح را بی معنی کرده است.
و اتهام فتنه انگیری؟ لطفاً مرا نخندانید!
مطالب دیگر:
برای این بیماری همهگیر یک درمان وجود دارد: به “حزب کمونیست چین” نه بگویید!