Search
Asset 2

شباهت دومین جرم میان ‌ستاره‌ای به اجرام منظومه شمسی

(Gemini Observatory/U.S. National Science Foundation/AURA/Handout via Reuters)
(Gemini Observatory/U.S. National Science Foundation/AURA/Handout via Reuters)

دومین جرم میان‌ستاره‌ای که تاکنون از منظومه شمسی عبور کرده، یک ستاره دنباله‌دار است و شباهت بالای آن به اجرامی که در همسایگی کیهان ما شکل گرفته‌اند، شاهدی است بر این فرضیه تازه که ساختار سایر منظومه‌ها نیز همسانی بسیاری با منظومه ما دارد.

به گزارش رویترز تازه‌ترین جزئیات منتشر شده از ستاره دنباله‌داری که در حال حرکت به سمت خورشید است، نشان می‌دهد که این جسم آسمانی با وجود دارا بودن هسته جامدی به شعاع تقریبی یک کیلومتر، ساختاری همانند ابری متراکم از گرد و غبار دارد و از انواع گازهای ساطع شده در آن، دنباله قرمز رنگی بر جای می‌ماند.

گِنادی بوریسوف که یک ستاره‌شناس آماتور است، این جرم میان‌ستاره‌ای را برای نخستین بار در ماه اوت گذشته شناسایی کرد و نام ۲آی بوریسوف را برای آن انتخاب کرد.

این دنباله دار با استفاده از تلسکوپ هاوایی و اسپانیا مورد بررسی قرار گرفت.

ستاره‌شناسان بر این باورند که این ستاره دنباله‌دار از لحاظ اندازه، ترکیب موارد و حتی رنگ، گویای شباهت بالای آن به اجرام شکل گرفته در منظومه شمسی است.

پیش‌بینی می‌شود که این ستاره دنباله‌دار ۸ دسامبر به نزدیک‌ترین فاصله با خورشید برسد و عبور آن از کنار زمین در فاصله ۳۰۰ میلیون کیلومتری رخ بدهد. زمان خروج این ستاره دنباله‌دار از منظومه شمسی نیز ۲۰ هزار سال آینده برآورد شده است.

اولین جرم میان‌ستاره‌ای که از منظومه شمسی عبور کرد در سال ۲۰۱۷ مشاهده و تشخیص داده شد، جسمی که شباهت بسیاری به یک سیگار برگ داشت و «اوموآموا» نام گرفت.

نتایج تحقیق در این خصوص در مجله Nature Astronomy  منتشر شده است.

مطالب دیگر:

فصلی تاریک در تاریخ مدرن : روزی که ۳۶ نفر غیر چینی در چین دستگیر شدند

اصرار بر حال خوب همیشه خوب نیست؛ حال بدمان را بپذیریم

چین : سرکوب مخالفان همزمان با هفتادمین سالگرد حاکمیت حزب کمونیست

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی