Search
Asset 2

درخواست فیسبوک برای مختومه کردن پرونده ضد انحصار اف‌تی‌سی

شبکه اجتماعی ر درخواست روز ۴ اکتبر خود مدعی شد اف‌تی‌سی نتوانسته است ادعای خود مبنی بر اینکه فیسبوک قدرت انحصاری بازار شبکه‌های اجتماعی را
(Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images)

فیسبوک روز دوشنبه برای مختومه کردن پرونده شکایت کمیسیون تجارت فدرال (اف‌تی‌سی) که این غول شبکه اجتماعی را به انجام فعالیت‌های انحصارگونه غیرقانونی متهم کرده بود، درخواست خود را ارائه داد.

این شرکت شبکه اجتماعی در درخواست روز ۴ اکتبر خود مدعی شد اف‌تی‌سی نتوانسته است ادعای خود مبنی بر اینکه فیسبوک قدرت انحصاری بازار شبکه‌های اجتماعی را در اختیار دارد، ثابت کند.

سخنگوی فیسبوک در بیانیه‌ای طی یک ایمیل به اپک تایمز گفت: «شکوائیه اصلاح‌شده اف‌تی‌سی نتوانسته است کمبودهای اقدام پیشینش را برطرف کند و باید به سرنوشت مشابهی دچار شود».

سخنگوی فیسبوک گفت این شرکت با شرکت‌هایی همچون توییتر و یوتیوب «رقابت سنگینی» دارد و اف‌تی‌سی «نمی‌تواند به طور قانع‌کننده‌ای مدعی شود که فیسبوک قدرتی انحصاری در اختیار دارد زیرا چنین قدرتی وجود ندارد».

اف‌تی‌سی به درخواست برای اظهار نظر فوری پاسخی نداده است.

دادگاهی در ماه ژوئن به استناد کمبود شواهد و مدارک یا توضیح اینکه این سازمان چگونه تعیین کرده است که فیسبوک بیش از ۶۰ درصد بازار شبکه‌های اجتماعی را کنترل می‌کند شکایت اول اف‌تی‌سی علیه فیسبوک را مختومه اعلام کرد. پس از آنکه قاضی پرونده را مختومه اعلام کرد، اف‌تی‌سی برای طرح مجدد شکایت خود درخواست تمدید مهلت کرد و با درخواست آن موافقت شد.

اف‌تی‌سی در ماه آگوست شکوائیه اصلاح‌شده خود را ارائه کرد. شکایت مذکور بسیار طولانی‌تر از شکایت پیشین است و ادعا می‌کند فیسبوک بر بازار شبکه‌های اجتماعی ایالات متحده سلطه دارد و دارای اطلاعات و شواهد بیشتری است که ظاهراً از ادعای این سازمان مبنی بر انحصارطلب بودن فیسبوک حمایت می‌کند.

اف‌تی‌سی در بیانیه‌ای ضمن اعلام طرح شکایت اصلا‌ح‌شده خود در ماه آگوست، گفت در جریان شکوفایی موبایل‌ها در دهه ۲۰۱۰ که رقیبان باابتکار تهدیدی برای سلطه فیسبوک به حساب می‌آمدند، این غول شبکه اجتماعی برای خرید فوری رقبا به منظور «تثبیت انحصار خود» طی اقدامی «غیرقانونی و ضدرقابتی شروع به خرید» آنان کرد که از این جمله می‌توان به دو شرکت رو به ترقی واتساپ و اینستاگرام اشاره کرد.

شکایت مذکور از دادگاه تقاضا دارد به فیسبوک دستور دهد اینستاگرام را که در سال ۲۰۱۲ به مبلغ ۱ میلیارد دلار و واتساپ را که در سال ۲۰۱۴ به مبلغ ۱۹ میلیارد دلار خریداری کرد، بفروشد.

علاوه بر این، اف‌تی‌سی فیسبوک را به نقشه‌ای که آن را «اول باز کن، بعداً تعطیل کن» می‌نامد متهم کرده است که در آن فیسبوک سازندگان نرم‌افزار را جذب پلتفرم خود می‌کند و زمانی که آن‌ها را تهدیدی می‌داند، برای «گسترش هرچه بیشتر انحصار خود»، سازندگان نرم‌افزار را مجبور به پذیرش شرایط محدودکننده‌ای می‌کند که عملاً آن‌ها را از بین می‌برد.

سخنگوی فیسبوک در پاسخ به ادعاهای اف‌تی‌سی طی ایمیلی به اپک تایمز گفت خرید واتساپ و اینستاگرام توسط این شرکت‌ چندین سال پیش بررسی شده و مشکلی نداشته است. سخنگوی این شرکت همچنین تاکید کرد که قوانین دسترسی پلتفرم فیسبوک برای سازندگان نرم‌افزار کاملاً قانونی است.

فیسبوک برای پاسخ به شکوائیه اصلاح‌شده اف‌تی‌سی تا تاریخ ۴ اکتبر مهلت داشته است.

مطالب دیگر:

کارشناسان: رفتارهای تهاجمی پکن، آمریکا را به سوی جنگ سرد جدیدی با چین خواهد برد

دیدگاه: آیا دولت بایدن باعث افزایش قدرت رژیم چین می‌شود؟

قصه‌های باستانی: داستان حکیم خردمند و موش

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی