پس از آنکه مقامات کاخ سفید در هفته جاری اعلام کردند مرتباً با شرکتهای بزرگ فناوری (بیگ تک) در ارتباط هستند، یک گروه حقوقی به دنبال یافتن اطلاعاتی در مورد دامنه هماهنگیهای دولت بایدن با این شرکتها رفته است.
سازمان «گروه حقوقی اول آمریکا» که توسط مقامات پیشین دولت ترامپ اداره میشود، روز جمعه تعداد زیادی فرم درخواست دسترسی به اطلاعات نهادهای دولتی را پر کرد و در آن درخواستها به دنبال جزئیاتی از ارتباطات سازمانهای دولتی ایالاتمتحده است که تلاش دولت فعلی برای وادار کردن شرکتهای بزرگ فناوری به سانسور بیان را نشان میدهند.
سخنگوی کاخ سفید، جن پساکی، روز پنجشنبه در واشنگتن به گزارشگران گفت که دولت مرتباً با پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در تماس است و مقامات در حال «علامتگذاری آن دسته از پیامهای مشکلآفرین فیسبوکی هستند که دروغپراکنی میکنند.»
پساکی همچنین ادعا کرد که در حدود دوازده نفر عامل تولید ۶۵ درصد از «اطلاعات نادرست ضد واکسیناسیون» در شبکههای اجتماعی هستند و گفت که حسابهای این افراد باید بسته شوند.
متیو ویتاکر، دادستان کل پیشین و از اعضای هیئتمدیره سازمان گروه حقوقی آمریکا، به یکی از رسانههای خواهرخوانده اپک تایمز به نام انتیدی گفت، «از دفتر سخنگوی کاخ سفید اعلام شد که دولت فدرال برای ساکت کردن صدای آمریکاییها در حال هماهنگی با پلتفرمهای رسانههای اجتماعی است.»
او افزود، «به نظر میرسد که آنها در کاخ سفید در حال اداره نوعی دپارتمان اطلاعات مبهم هستند، یعنی جایی که در آن با رسانههای اجتماعی درباره پیامهای مشکلآفرین حرف میزنند و از مالکان آن شبکهها میخواهند تا چنین پیامهایی را حذف کنند…»
فرم تقاضای اسناد و مدارک به وزارت بهداشت و خدمات انسانی، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، سازمان غذا و دارو و سازمانهای ملی بهداشت ارسال شد.
این فرم تقاضا خواهان اطلاعات و سوابق مرتبط با هرگونه تلاش برای برچسبگذاری «اطلاعات نادرست» یا «دروغپراکنی» در زمینه کووید-۱۹ در هر یک از شرکتهای رسانههای اجتماعی، مانند فیسبوک و رددیت، و نیز سوابق تمامی ارتباطات برقرارشده با شرکتهای رسانههای اجتماعی است که در همین زمینه بودهاند.
ویتاکر میگوید هنگامی که در وزارت دادگستری مشغول به کار بوده است، هرگز این نوع از هماهنگیها را که آمریکاییها در حال حاضر شاهد آن هستند، ندیده بود. او همچنین باور دارد که فرمهای درخواست اسناد و مدارک روشن خواهند کرد، آیا فیسبوک و سایر رسانههای اجتماعی بر روی همه پیامهای برچسبگذاری شده اقدام خاصی انجام میدهند یا از میان این پیامها به صلاحدید خودشان دست به انتخاب میزنند.
استفان میلر، مشاور ارشد رئیسجمهور پیشین، دونالد ترامپ و رئیس سازمان گروه حقوقی اول آمریکا میگوید، «خونسردی سهلانگارانه پساکی هنگام لافزدن در خصوص هدایت شرکتهای بزرگ فناوری به ساکت کردن آمریکاییها، هراسانگیز است. این کشورهای مستبد هستند که شهروندانشان را سانسور کرده و در فهرست سیاه قرار میدهند و نه کشورهای دموکراتیک.» او میافزاید، «تعداد بسیار اندکی از شرکتها تقریباً تمامی ارتباطات موجود در ایالاتمتحده را کنترل میکنند. این حقیقت که افراد کاخ سفید ظاهراً اقرار کردهاند در مقام نمایندگان کشوری عمل کرده و آمریکاییها را از پلتفرمها حذف میکنند، باید تمامی کسانی را که به آزادیهای مدنی و نیز اولین متمم قانون اساسی اهمیت میدهند، دچار ترس و وحشت کند.»
گوگل، توییتر، فیسبوک، اسنپچت، رددیت، لینکداین و پینترست به فرمهای درخواست اظهار نظر پاسخی ندادند. دسترسی به تیکتاک ممکن نبود.
پساکی در مصاحبه کوتاهی که در روز جمعه داشت بر رابطه دولت با شرکتهای بزرگ فناوری تأکید کرد و گفت که کاخ سفید، هیچ یک از حسابهای فیسبوکی و حسابهای موجود در سایر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی را نمیبندد.
او گفت، «ما هیچ مطلبی را حذف نمیکنیم و هیچ حسابی را مسدود نمیکنیم. فیسبوک و سایر شرکتهای بخش خصوصی خودشان برای اطلاعاتی که باید در پلتفرمهایشان وجود داشته باشند تصمیمگیری کنند. حرف ما این است که برخی اطلاعات، مردم را به سمت خودداری از زدن واکسن سوق میدهند.»
مطالب دیگر:
ویدئو: آشنایی با چین بدون کمونیسم
ایالات متحده باید یوان دیجیتال چین را ممنوع کند