Search
Asset 2

نهادهای نظارتی ایالات متحده به رفتار سلیقه‌ای با شرکت‌های چینی پایان می‌دهند

شرکت‌های چینی نهادهای نظارتی ایالات متحده در حال پیشبرد برنامه‌ای برای مهار شرکت‌های چینی حاضر در بازار سهام آمریکا، و لغو توافق نامه امضا شد
(ANGELA WEISS/AFP via Getty Images)

نهادهای نظارتی ایالات متحده در حال پیشبرد برنامه‌ای برای مهار شرکت‌های چینی حاضر در بازار سهام آمریکا، و لغو توافق نامه امضا شده بین دولت اوباما و پکن در سال ۲۰۱۳ هستند.

این برنامه شرکت‌های چینی حاضر در بازار سهام آمریکا را موظف به استفاده از شرکت های حسابرسی مورد تایید نهادهای نظارتی ایالات متحده خواهد کرد.

روزنامه وال استریت ژورنال روز ۱۷ نوامبر گزارش داد که کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) به زودی پیشنهاد خود درباره مدیریت ریسک سرمایه گذاری در شرکت‌های چینی را منتشر می‌کند.

این کمیسیون در پیشنهاد خود از بورس اوراق بهادار نیویورک و نزدک درخواست می‌کند تا در صورت عدم سازگاری شرکت‌های خارجی با قوانین حسابرسی ایالات متحده، از ارائه سهام آنها خودداری کند. همچنین به شرکت‌هایی که هم اکنون در این بازارها سهام دارند زمان مشخصی برای سازگاری با قوانین داده خواهد شد.

این احتمال وجود دارد که شرکت‌های چینی مجبور به بررسی مجدد داده‌های مالی خود شوند. این بررسی باید توسط شرکت‌هایی انجام شود که عملکرد هیئت حسابرس آنها با قوانین هیئت نظارت بر حسابداری شرکت های عام ایالات متحده (PCAOB) منطبق باشد.

PCAOB یک سازمان غیرانتفاعی است که طبق قانون ساربنز-آکسلی در سال ۲۰۰۲ به منظور حمایت از سرمایه گذاران و حسابرسی شرکت های عمومی تشکیل شد. شرکت هایی که سهام خود را در بازارهای ایالات متحده ارائه می‌دهند موظفند تا توسط موسسه های مورد تایید PCAOB حسابرسی شوند.

کمیسیون SEC بدون ارائه جزییات بیشتر درباره برنامه خود به بیانیه جی کلایتون، مدیر SEC در ماه اوت اشاره کرد. (منبع)

کلایتون در بیانه خود اعلام کرد که هدف SEC از پیشنهاد خود، بهبود و تقویت نظارت بر شرکت های چینی در بازار سهام ایالات متحده است. این تصمیم پس از جلسه SEC با سرمایه گذاران، نهادهای نظارتی و متخصصان صنایع در ماه جولای درباره خطرات سرمایه گذاری در این شرکت‌ها گرفته شد.

برنامه پیشنهادی SEC با بیانیه ۲۴ جولای کارگروه پرزیدنت دونالد ترامپ (که کلایتون عضو آن است) درباره شرکت‌های چینی دارای نقاط مشترک است. این کارگروه پیشنهادات خود را در گزارش «حفاظت از سرمایه گذاران آمریکایی دربرابر خطرات قابل توجه شرکت های چینی» ارائه کرده بود. (منبع)

در متن این گزارش آمده است که PCAOB برای بیش از یک دهه امکان نظارت بر شرکت های حسابرسی واقع در چین را نداشته است.

این کارگروه اعلام کرد که دسترسی PCAOB به داده های حسابرسی شرکت های چینی حاضر در بازار سهام آمریکا، استانداردهای سرمایه گذاری را بهبود خواهد داد. در این گزارش آمده است که در صورت وضع محدودیت دولتی برای سازگاری با استانداردهای جدید، شرکت‌ها می توانند حسابرسی خود را توسط شرکت‌هایی انجام بدهند که در سایر کشورها واقع شده و دسترسی کافی به اطلاعات مالی را به PCAOB ارائه می دهند.

به منظور کاهش اختلالات، نهادهای نظارتی ایالات متحده تا ۱ ژانویه ۲۰۲۲ به شرکت‌های حاضر در بازار سهام مهلت می‌دهند تا پیش نیازهای سازگاری با استانداردهای جدید را فراهم کنند.

در متن این گزارش آمده است: «استانداردهای جدید بلافاصله پس از طی فرآیندهای قانونی و اطمینان از تاثیرگذاری آن‌ها اعمال خواهند شد».

انتظار می رود که کمیسیون SEC به دلیل جدا شدن کلایتون فرآیند پیشنهاد خود را سرعت ببخشد. او روز ۱۶ نوامبر اعلام کرد که تا پایان سال ۲۰۲۰ از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.

رفتار سلیقه‌ای

۲۱۷ شرکت چینی سهام خود را در بازار اوراق بهادار آمریکا ارائه کرده‌اند، و ارزش تخمینی آنها تا ۲ اکتبر به ۲.۲ تریلیون دلار می‌رسید.

این شرکت‌ها بدون سازگاری با قوانین حسابرسی سختگیرانه ناظر بر همتاهای آمریکایی خود، از بازارهای مالی ایالات متحده سود برده‌اند. نهادهای نظارتی پکن به دلایل امنیت ملی و دولتی از ارائه داده‌های حسابرسی شرکت‌های چینی فعال در آمریکا خودداری کرده‌اند.

سال ۲۰۱۳ و در دولت اوباما-بایدن، سازمان PCAOB با امضای تفاهم نامه‌ای با نهادهای نظارتی پکن یک رفتار سلیقه‌ای را با شرکت های چینی پیش گرفت. (منبع)

برای مثال در متن این بیانیه آمده است که: «در صورت عدم ارائه اطلاعات موردنیاز توسط یکی از طرفین و تداخل قوانین دو کشور، هر دو طرف باید از طریق مذاکره این مشکل را حل کنند». وجود این استانداردهای ناکافی باعث محدودت SEC در اعمال قانون ها و حسابرسی های خود بر شرکت های چینی شده است.

این تفاهم نامه بخشی از برنامه جو بایدن، معاون ریاست جمهوری پیشین برای بهبود فعال روابط تجاری ایالات متحده با چین بوده است. رونوشت‌های موجود در آرشیو دولت اوباما نشان می دهد که این تفاهم نامه پس از چندین ملاقات بین بایدن و رهبران چین به دست آمده است.

در نتیجه این تفاهم نامه، سرمایه گذاران آمریکایی از طریق پول بازنشستگی خود و به صورت ناخواسته به انتقال ثروت از آمریکا به شرکت‌های چینی در تضاد با قوانین ایالات متحده کمک کرده‌اند. این روزنه قانونی باعث تامین مالی شرکت‌های مرتبط با دستگاه‌های نظامی، جاسوسی و ناقض حقوق بشر حزب کمونیست چین شده است.

ریک اسکات، سناتور جمهوری خواه فلوریدا از برنامه SEC برای نظارت بر این شرکت ها استقبال کرده است.

او روز ۱۷ نوامبر در بیانیه ای گفت: «شرکت‌های چینی حاظر در بورس ایالات متحده منجر به چالش‌های نظارتی و قانونی شده‌اند که اصول شفافیت و اعتماد در بازارهای آمریکا را زیر سوال می‌برند. من از این اقدام برای محافظت از سرمایه گذاران و حذف شرکت‌های ناقض قوانین تجاری و شفافیت در ایالات متحده خوشحال هستم». (منبع)

برنامه SEC جدیدترین اقدام برای به چالش کشیدن شرکت‌های چینی حاضر در بورس ایالات متحده است.

پرزیدنت ترامپ همچنین روز ۱۲ نوامبر با صدور یک فرمان اجرایی سرمایه گذاری در شرکت های مرتبط با ارتش چین را ممنوع کرد. این فرمان اجرایی ۳۱ شرکت چینی را هدف قرار داده است که پنتاگون آن‌ها را در فهرست «تحت کنترل یا متعلق» به ارتش آزادی خلق چین قرار داده بود.

تحلیل اپک تایمز نشان داد که دو شرکت حاضر در بورس اوراق بهادار نیویورک، یعنی «چاینا موبایل Ltd.» و «چاینا تلکام کورپ» در فهرست سیاه قرار دارند و کل سهام آنها به ارزش ۱۰.۴ میلیارد دلار از تاریخ ۲۰ نوامبر ضبط شده است. براساس فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، سرمایه گذاران آمریکایی تا نوامبر ۲۰۲۱ مهلت دارند تا سرمایه خود را از این شرکت ها خارج کنند.

مطالب دیگر:

همزمان با اقدامات شدید ترامپ علیه چین، شی جین پینگ پیروزی بایدن را تبریک گفت

قانونگذاران و کارشناسان سال‌ها پیش نسبت به ضعف‌های انتخاباتی در آمریکا هشدار داده‌بودند

نقطه‌ای بحرانی در تاریخ آمریکا

ترامپ از حامیان خود می‌خواهد ایستادگی کنند و از تهدیدها نترسند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی