Asset 2

بر اساس برخی اسناد مالی افشاشده، فائوچی در شرکت‌های چینی سرمایه‌گذاری کرده است

شرکت‌های سناتور راجر مارشال، سناتور جمهوری‌خواه ایالت کانزاس، به این اسناد دست یافت و ۱۴ام ژانویه منتشرشان کرد. این اسناد نشان می‌دهند فائوچ
دکتر آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی جو بایدن و رئیس موسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی (Greg Nash/Pool/AFP via Getty Images)

براساس برخی اسناد مالی که اخیراً منتشر شده‌اند، دکتر آنتونی فائوچی در سال ۲۰۲۰ در شرکت‌های چینی سرمایه‌گذاری کرده است که رژیم چین آنان را «قهرمانان ملی» می‌خواند؛ شرکت‌های بزرگ چینی که منافع پکن را پیش می‌برند و از سیاست‌های دولتی سود می‌برند.

سناتور راجر مارشال، سناتور جمهوری‌خواه ایالت کانزاس، به این اسناد دست یافت و ۱۴ام ژانویه منتشرشان کرد. این اسناد نشان می‌دهند فائوچی تا پایان سال ۲۰۲۰، ۱۰.۴ میلیون دلار در صندوق‌های مختلف سرمایه‌گذاری کرده است. نام یکی از این صندوق‌ها، ماتیوس پاسیفیک تایگر است.

براساس یک برگه اطلاعاتی که شرکت سرمایه‌گذاری خصوصی پاسیفیک آسیا در سپتامبر ۲۰۲۱ منتشر کرد، این صندوق سرمایه، ۴۲.۷درصد از سرمایه سرمایه‌گذاران را در شرکت‌های هنگ‌کنگی و چینی سرمایه‌گذاری کرده است که شامل هولدینگ تِنسِنت، گروه هولدینگ علی‌بابا، هنگ‌کنگ اِکسچِنج اند کلیرینگ و ووشی بایولاجیکز سِیمن می‌شوند.

سبد سرمایه‌گذاری این صندوق در ابتدا توسط وب‌سایت خبری برایتبارت منتشر شد.

هولدینگ تنسنت، یک شرکت فناوری و سرگرمی مستقر در شهر شنژن در جنوب چین است که بیشتر شهرتش را مدیون مالکیت پیام‌رسان محبوب وی‌چت است. این برنامه به‌خاطر مسائل امنیت ملی، مورد توجه ایالات‌متحده بوده است.

تنسنت به پیروی از قوانین سانسور رژیم چین در این کشور و تعمیم این نظارت و سانسور به کاربران آمریکایی وی‌چت نیز شهرت دارد.

علی‌بابا، غول تجارت الکترونیک و فناوری چین است که جک ما، کارآفرین میلیاردر حوزه فناوری، آن را تأسیس کرده است. علی‌بابا و تنسنت جزو آن دسته از شرکت‌های چینی هستند که وزارت علوم و فناوری رژیم کمونیست چین در سال ۲۰۱۷ از آن‌ها تحت عنوان «قهرمانان ملی» پیشرفت هوش مصنوعی نام برد.

مقامات آمریکایی در مورد این دو شرکت چینی هشدار داده‌اند.

کریستوفر فورد، در سال ۲۰۱۹ که دستیار وزیر امور خارجه در امور امنیت بین‌الملل و منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بود، اعلام کرد غول‌های فناوری چین، از جمله علی‌بابا، بایدو و تنسنت، «به شدت در شبکه نظام ظالمانه داخلی پکن و جاه‌طلبی‌های راهبردی مدعیانه این کشور در جهان گیر افتاده‌اند.»

ووشی بایولاجیکز سیمن، یک شرکت داروسازی زیستی هنگ‌کنگی است که با حزب کمونیست چین ارتباط دارد. طبق مقاله‌ای که یک درگاه خبری چینی به نام نت‌ایست در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد، این شرکت از جمله شرکت‌های چینی بود که با شهرداری ووشی (شهری در نزدیکی شانگهای) قرارداد همکاری امضا کرد تا «اتحادی حزب‌ساز» تشکیل دهند.

شرکت‌های عضو این اتحاد می‌توانند با به اشتراک‌گذاری اطلاعات، «انسجام و رقابت‌پذیری سازمان‌های حزبی» خود را ارتقاء دهند.

علاوه بر صندوق ماتیوس پاسیفیک تایگر، فائوچی در سال ۲۰۲۰ سرمایه‌گذاری‌های دیگری هم انجام داده است که از آن میان می‌توان به سرمایه‌گذاری روی صندوق اوراق قرضه پیمکو و صندوق رهبری جهانی زنان پَکس اِلِوِیت اشاره کرد.

فائوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، پس از درخواست سناتور مارشال، این اسناد را در اختیارش قرار داد. این درخواست پس از آن مطرح شد که آن دو در جلسه استماع هفته گذشته سنا با هم درگیر شدند و مارشال به‌خاطر اطلاعات مالی فائوچی، با او برخورد کرد.

پس از انتشار این اسناد در جمعه گذشته، دفتر سناتور مارشال در بیانیه‌ای فائوچی را به دروغگویی درباره آن‌ها متهم کرد.

مارشال اعلام کرد: «درست همان‌طور که دکتر فائوچی در مورد ارسال دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی به ووهان چین برای تأمین مالی تحقیقات مربوط به ارتقا عملکرد، یا مسئله ماسک، آزمایش و غیره به مردم آمریکا دروغ گفت، در مورد افشای اطلاعات مالی خود نیز صادق نبود. تعجبی ندارد که غیرقابل‌اعتمادترین مقام آمریکایی محسوب می‌شود.»

این سناتور اعلام کرد قانون پاسخگویی مالی برای کسانی‌که درآمدهای سرمایه‌گذاری ویژه دارند را که به‌اختصار قانون فائوچی خوانده می‌شود، مطرح خواهد کرد تا پرونده‌های مالی مقامات دولتی آسان‌تر در دسترس عموم مردم قرار گیرند.

مطالب دیگر:

مدیرعامل فایزر پیش‌بینی می‌کند وضعیت تا بهار به حالت عادی بازگردد اما کووید۱۹ سال‌ها ادامه داشته باشد

چین برای دامن زدن به بحران فنتانیل در غرب، پول‌های کثیف را راهی آن‌جا می‌کند

رژیم چین آزار و شکنجه فالون گونگ را در آستانه بازی‌های المپیک زمستانی تشدید می‌کند

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی