سخنگوی طالبان از رژیم کمونیستی چین به عنوان «شریک اصلی» و سرمایهگذار در تحرکات گروه برای ایجاد حکومت ملی و توسعه اقتصاد افغانستان یاد کرده است.
ذبیح اله مجاهد ، سخنگوی طالبان در ۱ سپتامبر به روزنامه ایتالیایی لاریپابلیکا گفت: «چین شریک اصلی ما است و برای ما یک فرصت اساسی و فوق العاده محسوب میشود زیرا مایل به سرمایه گذاری و بازسازی کشور ما است.»
مجاهد این اظهارات را در حالی بیان کرد که گروه شبه نظامی طالبان که ماه گذشته افغانستان را به طرز چشمگیری تصرف کرد، خروج نهایی نیروهای آمریکایی از این کشور را جشن گرفت و به درگیری ۲۰ ساله پایان داد.
اما پس از آنکه ایالات متحده مانع دسترسی این گروه به میلیاردها دارایی افغانستان در حسابهای بانکی ایالات متحده شد، پول به نگرانی فوری طالبان تبدیل شده است، و این در حالی است که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول هریک کمکهای مالی خود را به افغانستان متوقف کردهاند.
با توجه به کمبود پول نقد، بهنظر میرسد که طالبان امید خود را به پکن بستهاند، که در روزهای اخیر آمادگی ایجاد روابط با این گروه را نشان داده است – اگرچه هنوز رژیم طالبان را بهطور رسمی به رسمیت نشناخته است.
مجاهد گفت طالبان «بسیار مشتاق» ابتکار کمربند و جاده چین (BRI) هستند، یک پروژه زیربنایی میلیارد دلاری که توسط شی جین پینگ رهبر چین حمایت میشود و هدف آن گسترش نفوذ اقتصادی و سیاسی رژیم در سراسر جهان است. در حالی که افغانستان یکی از اعضای رسمی BRI است، هیچ پروژهای تحت این طرح آغاز نشده است.
سخنگو همچنین به سرمایه گذاری موقتاً غیرفعال چین در پروژه توسعه معدن مس در این کشور اشاره کرد. مجاهد گفت: «ما همچنین معادن غنی مس داریم که به لطف چینیها میتوانند دوباره زنده و مدرن شوند.»
او افزود: «چین دروازه ورود ما به بازارهای سراسر جهان است.»
طالبان در تماس با وو جیانگائو، معاون وزیر امور خارجه چین، در ۲ سپتامبر ، اشتیاق بیشتری برای مشارکت در پروژه یک کمربند و جاده ابراز کردند.
در این تماس، عبدالسلام حنفی، یکی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده طالبان ، چین را «دوست قابل اعتماد افغانستان» خوانده است.
حنفی برای «حمایت و مشارکت فعال» در پروژه یک کمربند و جاده ابراز تمایل کرد که به گفته او «به رفاه منطقه کمک میکند.»
رژیم چین متعهد شده است که به افغانستان تحت کنترل طالبان کمک کند. وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی روز چهارشنبه کنترل طالبان بر این کشور را «صفحه جدیدی در تاریخ این کشور» توصیف کرد و گفت که پکن «به بیشترین کمک به افغانستان برای تحقق زودهنگام صلح و بازسازی ادامه خواهد داد.»
مطالب دیگر:
شبح کمونیسم در حال حکمرانی بر جهان ما: فصل ۱۲: تخریب آموزش و پرورش (قسمت اول)
مشاور امنیت ملی کاخ سفید از نامیدن طالبان به عنوان دشمن خودداری کرد