در یک نقاشی قدیمی متعلق به سال ۱۹۳۷ یک بومی آمریکایی شئی را که ظاهرا شبیه یک آیفون است در دستش نگه داشته است. این شیء اسرارآمیز موجب گمانه زنی در مورد امکان سفر در زمان شده است.آیا این امکان وجود دارد که کسی از آینده یک دستگاه الکترونیکی ساخت قرن بیست و یکم را به هفت دهه پیش که این نقاشی دیواری کشیده شده آورده باشد؟
این نقاشی دیواری با نام «آقای پینچون و استقرار شهر اسپرینگفیلد» را «آمبرتو رومانو»، نقاش ابسترکشنیست ایتالیایی در سال ۱۹۳۷ کشیده است. صحنهای از قرن هفدهم، زمانی که ویلیام پینچون بنیانگذار شهر اسپرینگفیلد در ایالت ماساچوست، پس از ورودش به بر جدید یا همان آمریکا، بین بومیان آمریکایی قرار گرفته است را نشان میدهد. این اتفاق به حدود ۴۰۰ سال قبل از ظهور گوشی هوشمند برمیگردد.
آیا میتوانید مرد بومی آمریکایی که گوشی هوشمند در دست گرفته را در این نقاشی تاریخی تشخیص دهید؟ مردی که با تزیین پر روی سر داخل جعبه پر شده از کوزههای سرامیک نشسته و یک شیء ناشناخته مستطیل شکل روبروی چشم در دست گرفته – یک نمونه آشنا در جهان امروز است. این شیء شباهت شگرفی به یک گوشیهوشمند دارد.
آیا چنین تصویری میتواند نشانهای از سفر در زمان باشد؟ آیا رومانو میتوانسته به نوعی دانش تکنولوژی مدرن جامعه امروزی را از هفت دهه پیش به دست آورده باشد؟
به نظر شما آیا آن مرد با موهای بافته شده شبکههای اجتماعی را چک میکند یا سلفی میگیرد؟ البته، آنها حتی برق هم نداشتند، چه برسد به سیگنال تلفن همراه، پس چه چیزی در دستش گرفته است؟
دانیل کرون، تاریخ شناس معتقد است که بومیان آمریکایی به آسانی مسحور و شیفته «آینه»، یکی از وسایل موجود در گنجینه پینچون، میشدند.
او گفت: «رومانو … احتمالا تلاش میکرده تا آشنایی یک اجتماع کنجکاو اما عقب مانده از تکنولوژی را با مدرنیته به تصویر بکشد، اجتماعی که به سرعت مسحور اشیای پر زرق و برق گنجینهی پینچون شد.»
ادوین واد، متخصص فرهنگ بومی آمریکایی گفت: «برای بومیان آمریکایی، آینهها نماد ثروت و اعتبار بودند.»
کرون گفت:«میتواند سرود مذهبى یا شاید بخشی از انجیل باشد.» او توضیح داد:«این گونه اشیا در آن زمان وجود داشتند و تقریبا مستطیلی شکل بودند.»
دکتر مارگارت بروچاک، استادیار علوم انسانشناسی در دانشگاه پنسیلوانیا نیز معتقد است که این شی ممکن است یک صفحه یا تیغه آهنی باشد، یک رقم جنس تجاری محبوب که در قرن ۱۶ مورد استفاده قرار میگرفت.
مطالب دیگر:
چرا تمرین معنوی و آرامش بخش فالون دافا در چین تحت آزار و شکنجه قرار دارد (ویدئو)