Search
Asset 2

انتقاد شدید جمهوری‌خواهان از بایدن به‌خاطر جاماندن شهروندان آمریکایی در افغانستان

شهروندان قانونگذاران جمهوری‌خواه از پرزیدنت جوبایدن برای پیروی از مهلت تعیین‌شده طالبان برای تخلیه افغانستان و جا ماندن شهروندان و متحد
کوین مک کارتی، رهبر اقلیت مجلس (Mandel Ngan/AFP via Getty Images)

قانونگذاران جمهوری‌خواه از پرزیدنت جوبایدن برای پیروی از مهلت تعیین‌شده طالبان برای تخلیه افغانستان و جا ماندن شهروندان و متحدان آمریکا به شدت انتقاد کردند و گفتند شهروندان گیر افتاده در افغانستان همچنان با جمهوری‌‌خواهان و دموکرات‌های مجلس تماس می‌گیرند.

نماینده مایک والتز (جمهوری‌خواه، فلوریدا) گفت: «می‌خواهم از تمامی دفاتر کنگره و شما دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان تشکر کنم که در این بحبوحه، دفاتر کنگره، اعضای کنگره و کارکنانشان پیشقدم شده و با بسیاری گروه‌های کهنه‌کار دیگر برای نجات آمریکایی‌ها و متحدانمان همکاری کرده‌اند و حقیقتاً به ناچار مجبور شده‌اند خلاء رهبری دولت حاضر را جبران کنند».

جمهوری‌خواهان مجلس عصر دوشنبه و مجدداً در روز سه شنبه کنفرانس مطبوعاتی اضطراری برگزار کردند و از دولت بایدن و رهبران دولت خواستار پاسخگویی در این‌باره شدند که هم‌اکنون که ارتش رفته است دولت چگونه می‌خواهد تمامی شهروندان و متحدان را خارج کند.

رهبر اقلیت مجلس، نماینده کوین مک‌کارتی (جمهوری‌خواه، کالیفرنیا) گفت: «سوال من از وزیر دفاع این است که نقشه چیست؟ اکنون چه برنامه‌ای برای خارج کردن آمریکایی‌هایی وجود دارد؟».

قانونگذاران جمهوری‌خواه از نحوه مدیریت پرزیدنت جو بایدن در خروج از افغانستان با بستن پایگاه هوایی بگرام و اجازه دسترسی طالبان به میلیاردها دلار تجهیزات نظامی انتقاد کرده‌اند. هرچند دموکرات‌ها در انظار عمومی در این باره عمدتاً سکوت اختیار کرده‌اند اما نماینده مایک گالاگر (جمهوری‌خواه، ویسکانسن) گفت در خفا آنان نیز همین نگرانی‌ها را دارند.

گالاگر روز دوشنبه در جریان کنفرانس مطبوعاتی در ساختمان کاپیتول هیل گفت: «هفته گذشته برای یک لحظه واقعاً امیدوار شدم چون با وزیر امور خارجه، وزیر دفاع و مقامات عالی‌رتبه دولت بایدن پشت درهای بسته جلسه توجیحی داشتیم. و در این جلسه بسیاری از همکاران دموکرات ما شدیداً به دنبال تعویق تاریخ ۳۱ آگوست برای خروج بودند و در بعضی موارد از دولت تقاضا کردند از یک مهلت دلبخواهی پیروی نکند و صدها و یا حتی هزاران آمریکایی را در جبهه دشمن با خطر به گروگان گرفته شدن به حال خود رها نکند».

نماینده مارک گرین (جمهوری‌خواه، تنسی) در شب خروج ارتش ایالات متحده از نحوه پایان دادن دولت بایدن به تخلیه و مدیریت آن در خروج شدیداً انتقاد کرد.

گرین گفت: «پرزیدنت جو بایدن شکست خورده است. مهلت دلبخواهی ۳۱ آگوست جو بایدن باید تا زمان تکمیل ماموریت تمدید شود. در جنگ ما تعهد می‌دهیم که کسی را جا نگذاریم. بیرون کشیدن نیروهایمان از افغانستان پیش از اینکه شهروندان آمریکایی را خارج می‌کنیم با تمامی اعضا و جوارح شخصیت ملی آمریکا در تضاد است. این موضوع مایه شرم است».

گرین در ادامه گفت: «پس از حمله تروریستی روز پنجشنبه، کاملاً واضح است که افغانستان را بدتر از قبل ترک کرده‌ایم. طالبان امروز در مقایسه با ۲۰ سال گذشته، مناطق بیشتری از افغانستان را تحت کنترل خود دارد و حالا نیز میلیاردها دلار سیستم‌های تسلیحاتی آمریکا را در اختیار دارند. حکومت آنان یک بار دیگر افغانستان را به بهشت تروریست‌ها تبدیل خواهد کرد».

مک‌کارتی به خبرنگاران گفت از سخنگوی مجلس نانسی پلوسی (دموکرات، کالیفرنیا) درخواست کرده است بحران افغانستان را نسبت به سایر مصوبات قانونی در اجحیت قرار دهد و لایحه گالاگر را به رای بگذارد.

گالاگر هفته گذشته لاحیه H.R. 5071 را ارائه داد که خواستار گزارش روزانه آمار شهروندان و متحدان آمریکا است که همچنان در افغانستان هستند و تا زمان تامین امنیت کامل تمامی افراد مذکور، مانع از خروج ارتش ‌شود.

عضو ارشد کمیته خدمات مسلح، نماینده مایک راجرز (جمهوری‌خواه، آلاسکا) گفت لایحه گالاگر به منظور پاسخگویی از دولت بایدن در قبال این خروج پرآشوب و جان باختن افراد اصلاح خواهد شد و سپس برای رای‌گیری به پلوسی ارائه می‌گردد.

راجرز گفت: «هم اکنون جمهوری‌خواهانی که با افغانستان در ارتباط بوده‌اند بیش از ۵۰ اصلاحیه ارائه کرده‌اند. می‌خواهیم بفهمیم چه بلایی بر سر تجهیزاتی که جا گذاشتیم آمده است و چه چیزهایی را جا گذاشته‌ایم. می‌خواهیم بدانیم دقیقاً چرا بگرام را رها کردند. … یک بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری را به مبارزه با تروریسم اختصاص داده‌ایم. می‌خواهیم بدانیم آزاد کردن تروریست‌های داعش خراسان چه تبعات امنیتی در پی دارد. … وزارت را ملزم می‌کنیم درباره گروه‌هایی که در پی این خروج تشکیل شده‌اند به طور منظم برایمان جلسات توجیحی برگزار کنند. موارد متعدد دیگری نیز وجود دارند».

جمهوری‌خواهان می‌گویند تا زمانی که وضعیت تمامی شهروندان ایالات متحده مشخص شود و دولت درباره اینکه چه چیزی به مرگ ۱۳ عضو ارتش در فرودگاه کابل منجر شد و چرا خروج از کشور با امنیت بیشتری اجرا نشد جوابگو باشد، از فشار بر دولت دست بر نخواهند داشت.

مطالب دیگر:

کارآفرین آمریکایی: آمریکایی‌ها برای ادامه حیات خود نیازمند «اینترنت دوم» هستند

دیدگاه: حزب کمونیست چین چگونه فجایع را اداره ‌می‌‌کند

سناتور مک کانل: خروج کامل از افغانستان یکی از بدترین تصمیمات سیاست خارجی در تاریخ آمریکا بود

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی