اندکی پس از حمله روسیه به اوکراین، پلتفرم فیلم کوتاه چین، Douyin، معروف به تیک تاک در خارج از کشور، ویدئویی را منتشر کرد که در آن یک معلم مدرسه ابتدایی به دانشآموزان میگوید که اوکراین فرزند «ولگرد» اتحاد جماهیر شوروی سابق است.
در این ویدیو، یک معلم زن که چهرهاش نشان داده نشده بود، با شدت به دهها دانش آموز کلاس ششم در کلاس گفت که اوکراین باید پرافتخارترین کشور میبود زیرا بزرگترین میراث نظامی اتحاد جماهیر شوروی سابق را در پایان قرن بیستم به ارث برد. اما ملتی ولخرج دارد و در نتیجه اکنون متأسفترین ملت است.
لی یانمینگ، مفسر امور چین مستقر در ایالات متحده، به اپک تایمزگفت که حزب کمونیست چین (حکچ) آشکارا کارزار تبلیغاتی دیگری را برای شکلدهی به دیدگاههای مردم چین در رابطه با مناقشه اوکراین راهاندازی کرده است، و مفاهیمی در طرفداری از روسیه و ضدیت با ایالات متحده القاء میکند. این تبلیغات، بهمنظور ترویج این روایت است که اوکراین اکنون به دلیل تمایلش به غرب در رنج است.
لی گفت: «علاوه بر رسانهها، رژیم از کلاسهای درس مدارس نیز برای تلقین استفاده میکند – حتی دانشآموزان مدارس ابتدایی هم در امان نیستند.» «تلقین ناجوانمردانه حزب کمونیست چین مردم را مشکوک میکند به اینکه حزب بهطور مخفیانه از روسیه در حمله به اوکراین حمایت میکند.»
پروپاگانداهای مشابهی نیز در یک وب سایت رسمی تازه تاسیس “Daily News in Focu” یافت شده است.
نویسنده در یکی از مقالهها ادعا کرد: «با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در ۲۵ دسامبر ۱۹۹۱، اوکراین بهعنوان پسر دوم، مقادیر زیادی سلاح و تجهیزات نظامی، از جمله کارخانههای نظامی در سطح جهانی مانند «Yuzhnoye Design»، دفتر و کارخانه کشتیسازی دریای سیاه و همچنین زرادخانه هستهای، بیش از ۶۰۰۰ تانک، سه ناو هواپیمابر و بزرگترین بمب افکن استراتژیکTu-160 را به ارث برد. اما تحت سحر و جادوی غرب، اوکراین داوطلبانه آنها را رها یا نابود کرد و در نهایت به تاسفبارترین کشور تبدیل شد.
در واقع، اوکراین موافقت کرد که سومین زرادخانه بزرگ هستهای جهان، از جمله کلاهکهای هستهای را بر اساس تفاهمنامه بوداپست نابود کند، یک سند الزام آور قانونی که بریتانیا، روسیه و ایالات متحده را ملزم میکند از امنیت ملی و تمامیت ارضی اوکراین محافظت کنند.
این یادداشت در ۵دسامبر۱۹۹۴ توسط رئیس جمهور وقت روسیه بوریس یلتسین، رئیس جمهور اوکراین لئونید کوچما، رئیس جمهور ایالات متحده بیل کلینتون و نخست وزیر بریتانیا جان میجر امضا شد.
امضاکنندگان متعهد شدند «به استقلال و حاکمیت و مرزهای موجود اوکراین احترام بگذارند» و «از تهدید یا استفاده از زور» علیه این کشور خودداری کنند.
اوکراین و حزب کمونیست چین
ژوگه مینگ یانگ، نویسنده مستقل به اپک تایمز گفت که اوکراین پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، کمک بزرگی به توسعه نظامی رژیم چین کرد، از جمله فرستادن مهندسان برجسته به چین. ناو هواپیمابر لیائونینگ، اولین ناو هواپیمابر راه اندازی شده در نیروی دریایی حکچ، در واقع از اوکراین به عنوان «واریاگ» ناتمام خریداری شد و سپس در چین بازسازی شد. اوکراین مجموعه کاملی از طرحها را برای کمک به موفقیت چین در این پروژه ارائه کرد.
او گفت، با این حال حزب کمونیست چین اکنون به سمت خود چرخیده و اوکراین را ولخرج خطاب کرده است.
حمایت ضمنی رژیم چین از روسیه
لی فکر می کند که جنگ روسیه و اوکراین احتمالاً نتیجه تبانی حزب کمونیست چین و روسیه بوده است.
او گفت: «در چارچوب تحریم بازیهای المپیک زمستانی پکن توسط کشورهای غربی، پوتین به عنوان تنها فردعالی رتبه حامی رژیم چین در بازیهای المپیک زمستانی شرکت کرد. سپس حزب کمونیست چین آشکارا از روسیه پس از شروع جنگ حمایت کرد. باید نوعی توافق محرمانه بین این دو صورت گرفته باشد.» «در واقع، در چارچوب تحریمهای غرب، آنها کنار هم قرار میگیرند و از یکدیگر حمایت میکنند، اما در عین حال برنامههای مخفی خود را دارند.»
روسیه در ۲۵ فوریه بیانیهای منتشر کرد و گفت که حزب کمونیست چین به اقدام نظامی پوتین ابراز «احترام» کرده است. لی معتقد است که این نشان میدهد که در پشت صحنه، رژیم چین حمله پوتین به اوکراین را تأیید میکند.
مطالب دیگر:
بلینکن: چین باید بایستد و موضع خود را در مورد بحران اوکراین مشخص کند
زلنسکی: روسیه با ۸ موشک کروز به فرودگاه حمله کرد
نماینده گرگ مورفی: آمریکا جنگ روسیه در اوکراین را با ادامه واردات نفت روسیه تامین مالی میکند