Search
Asset 2

شکر مصنوعی را از رژیم غذایی خود کنار بگذارید

شیرین کننده مصنوعی
(AP Photo/Winslow Townson)
شیرین کننده مصنوعی
(AP Photo/Winslow Townson)

اگر تازه تصمیم گرفته‌‏اید که ازغذاهای فرآوری شده اجتناب کنید، به‌‏جای کیک، کِیل « گیاهی با برگهای سبز تیره از خانواده کلم » را جایگزین کرده و از تمام محصولات لبنی چشم‌‏پوشی کنید، دراینصورت در راهی که به سوی سالمتر شدن در پیش گرفته‌‏اید مؤفق‌‏تر بوده و از هرکسی که می‌‏شناسید تغذیه بهتری خواهید داشت.

اما شاید هنوز هم نتوانسته‌‏اید تمام نوشیدنی‌‏های شیرین را کاملا کنار بگذارید و از نوشیدن یک نوشابه گازدار درحالی‌‏که می‌‏دانید کار اشتباهی می‌‏کنید لذت می‌‏برید، و یا برای قهوه صبحگاهی خود مقداری شیرین‌‏کننده مصنوعی « که به نام تجاری اِسپِلِندا معروف است » استفاده می‌‏کنید.

درعین‌‏حال که این عادات به نظر بی‌‏ضرر می‌‏رسند « به‌‏خصوص زمانی که تقریبا با آنها عجین شدید »، متوجه می‌‏شوید که آنها واقعا بدون ضرر نیستند. حالا دقیقا زمان آن است که یک‌‏‌‏بار و برای همیشه از شرّ این شیرین‌‏کننده‌‏های مصنوعی خلاص شوید.

شیرین کننده مصنوعی
یک مطالعه که در مجله بین المللی بهداشت محیط و مشاغل منتشر شده‌‏بود یادآور شد، موش‌‏هایی که طی دوران زندگیشان با سوکرالوز تغذیه شده‌‏بودند اغلب مبتلا به سرطان خون « لوکمیا » شدند.
(Photo Illustration by Mario Tama/Getty Images)

تحقیقات جدید نشان می‌‏دهد که ممکن است اِسپِلِندا « که در داخل قوطی‌‏های پپسی رژیمی پنهان است » باعث مشکلات جدی در سلامت از جمله ابتلا به سرطان شود. یک مطالعه که در مجله بین المللی بهداشت محیط و مشاغل منتشر شده‌‏بود یادآور شد، موش‌‏هایی که طی دوران زندگیشان با سوکرالوز تغذیه شده‌‏بودند اغلب مبتلا به انواع سرطان خون « لوکمیا » شدند.
محققان نتیجه گرفتند که این یافته‌‏ها، اطلاعات قبلی مبنی براینکه سوکرالوز از نظر بیولوژیک بی‌‏اثر است را تأیید نمی‌‏کند. مطالعات و تحقیقات بیشتر، ازجمله روش جدید سنجش عوامل سرطان‌‏زا بر موش‌‏های آزمایشگاهی لازم است تا نشان‌‏دهنده مطمئن و بی‌‏خطر بودن سوکرالوز باشد. دنبال کردن این مطالعات، با در نظر داشتن اینکه میلیونها انسان در معرض خطر هستند، ازجمله ضرورت‌‏ها است.
این نتایج، مرکزعلوم در جهت منافع عمومی « سی اس پی آی » را بر آن داشت تا به‌‏طور رسمی به مصرف‎‌‏کنندگان توصیه کند که از شیرین‌‏کننده‌‏های مصنوعی بپرهیزند هرچند باید توجه داشت که این سازمان در سال ۲۰۰۳ اعلام کرده‌‏بود که مصرف اسپلندا فاقد خطر و مطمئن است.

عدم اطمینان
مرکز علوم در جهت منافع عمومی، در یک نشست مطبوعاتی آزاد اعلام کرد که این مرکز، مصرف سوکرالوز « یک شیرین‌‏کننده مصنوعی که با نام تجاری اِسپِلِندا شناخته‌‏می‌‏شود » را در محصولات غذایی شیمیایی که برای تولید مکمل‌‏های مواد غذایی استفاده می‌‏شد، تنزّل داده‌‏است. گروه غیرانتفاعی دیده‌‏بان ایمنی مواد غذایی که سوکرالوز را در رده مواد غذایی مطمئن قرار داده بود، حالا به‌‏دنبال نتیجه یک مطالعه چاپ نشده از یک گروه آزمایشگاهی مستقل ایتالیایی مبنی بر اینکه شیرین‌‏کننده موجب سرطان خون در موش‌‏ها می‌‏شود، آن را در دسته موارد قابل احتیاط قرار داده‌‏است.

به‌‏گفته مایکل اف جاکوبسون، مدیرعامل اجرایی مرکز سی اس پی آی، ممکن است ثابت شود که ساکرالوز مطمئن‌‏تر از ساخارین، آسپارتام و یا اَسه‌‏سولفام پتاسیم است، اما قبل از اینکه ما با اطمینان بتوانیم بگوییم که شیرین‌‏کننده‌‏ها برای استفاده در مواد غذایی مطمئن هستند، مطالعه بعدی گروه ایتالیایی « که به‌‏زودی آماده ارائه است » با بررسی دقیق، این مسأله را گواهی خواهد‌‏کرد.

بسیارخوب، حالا شما می‌‏دانید که بهتر است از مصرف این شکرهای تقلبی اجتناب کنید، اما هنوز هم فکر نوشیدن قهوه تلخ برایتان مطبوع نیست. وحشت نکنید، در طبیعت تعداد زیادی شیرین‌‏کننده‌‏ طبیعی وجود دارد که می‌‏توانید آنها را جایگزین این شکرهای مصنوعی و مملوازمواد شیمیایی بکنید.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی