پیتر شوایتزر، نویسنده آمریکایی هشدار داد که آمریکا در حال حاضر در نبرد خود با چین به مسیری بیراهه کشیده شدهاست؛ زیرا رژیم کمونیست چین بسیاری از صاحب منصبان آمریکایی در واشنگتن، والاستریت و شرکتهای فناوری آمریکایی را در اختیار خود درآوردهاست.
شوایتزر که اخیراً کتاب جدید خود را با عنوان «شریک جرم: چگونه صاحب منصبان آمریکایی با کمک به پیروزی چین ثروتمند میشوند» منتشر کردهاست، گفت که این کتاب نشان میدهد که تمایل برخی از صاحب منصبان به «زانو زدن در برابر رژیم چین»، صرفاً برای دسترسی پیدا کردن به بازار چین چه ماهیت زنندهای دارد.
او افزود: «آنها باید شرمسار باشند؛ اما به نظر میرسد از اینکه دستورات چین را در رابطه با سیاست آمریکا انجام میدهند بیش از حد راضیاند».
شوایتزر این اظهارات را در مصاحبه اخیر خود با برنامه «افشاگر چین» در تلویزیون اپک تایمز بیان کرد. او همچنین رئیس اندیشکده آمریکایی «موسسه پاسخگویی حکومت» است.
او گفت: «به نظر من مردم باید به خاطر داشته باشند که پکن نیازی به لابی کردن برای منافع خود ندارد؛ زیرا بسیاری از افراد در خود آمریکا منافع فراوانی از لابی کردن برای چین به دست میآورند».
به عقیده شوایتزر مسیر فعلی به سمتی میرود که چین جایگزین آمریکا به عنوان برترین ابرقدرت جهان خواهد شد.
او بیان کرد: «اگر ما شروع به انجام اقداماتی اساسی نکنیم، این نبرد را خواهیم باخت. من هیچ شکی در این باره ندارم. ما خواهیم باخت زیرا صاحب منصبان ما از فروش یکباره همه چیز، جمعآوری پولشان و قرار دادن خودشان در جایگاه صاحب منصبان برای نسلهای آتی رضایت دارند».
او افزود این لزوماً به این معنا نیست که حزب کمونیست چین، آمریکا را اشغال میکند؛ بلکه آمریکایی که مردم آن را میشناسند بسیار متفاوت خواهد شد.
شوایتزر گفت: «این مسئله برای کسانی که میگویند: «این موضوع به من مربوط نیست» باید نگرانکننده باشد؛ زیرا زندگی در اینجا بسیار تحتتاثیر خواستههای رژیم پکن قرار خواهد گرفت».
واشنگتن
یکی از مقامات حکومتی آمریکا که نامش در کتاب شوایتزر آمده سناتور داین فاینستاین (اهل کالیفرنیا) است. در کتاب به این موضوع اشاره شده که این سناتور باتجربه در حالی از حزب کمونیست چین دفاع کرده که شوهرش، ریچارد بلام، از معاملات تجاری با شرکتهای چینی که رابطه نزدیکی با رژیم چین دارند، سود فراوانی کسب کردهاست.
طبق کتاب شوایتزر، فاینستاین در دفاع از رژیم چین، قتل عام میدان تیانمین در سال ۱۹۸۹ (که در آن حداقل ۱۰۰۰۰ نفر توسط تانکها و سربازان چینی کشته شدند) را با کشتار دانشگاه کنت آمریکا در سال ۱۹۷۰ و واقعه ویکو در تگزاس در سال ۱۹۹۳ مقایسه کردهاست.
فاینستان طی یک جلسه استماع در سنا گفت: «کشتار توسط تانکها در میدان تیانآنمن شوکآور بود اما سه تانک نیز از سوی دولت [آمریکا] به ویکو رفتند و ۲۹ کودک را کشتند. این دو واقعه قابل قیاس نیستند و در دو موقعیت مختلف رخ دادند. یکی حاصل خطای دولت ما بود و دیگری در نتیجه خطای دولت چین».
همچنین این کتاب به رابطه میان فاینستاین و جیانگ زمین، رهبر سابق چین، در روزهایی که آن دو در سانفرانسیسکو و شانگهای شهردار بودند، میپردازد. کتاب به نقل از واشنگتنتایمز بیان میکند که این رابطه به ریچارد بلام «اجازه دسترسی به بخشهایی از نظام سیاسی پکن را داد که در حالت معمولی غیرقابل ورود است».
علاوه بر این در روزنامه اسافگیت در سال ۲۰۰۰ به نقل از کام کواتا، سخنگوی فاینستان در آن زمان، گفته شده که بلام «حق کسبوکار دارد و او هیچگاه کار اشتباهی نکردهاست».
سیلیکون ولی
شوایتزر با اشاره به بیل گیتس، موسس مایکروسافت، به عنوان یک نمونه گفت: «پکن نه تنها در اغوای کیف پول این افراد مهارت دارد، بلکه در جذب خود آنها نیز تخصص دارد».
در سال ۲۰۰۶ پیپل دیلی آنلاین، رسانه دولتی چین، نام بیل گیتس را به عنوان یکی از ۵۰ شخص خارجی که «به توسعه مدرن چین کمک میکنند» منتشر کرد. به گفته کتاب شوایتزر، بیل گیتس تنها متخصص فناوری در این فهرست بود.
شوایتزر گفت: «او یکی از اعضای مجموعهای است که «انجمن مهندسی چین» (CAE) نامیده میشود؛ مجموعهای که به نظر میرسد دوستانه و غیرسیاسی باشد. اما این سازمان قطعاً توسط حزب کمونیست چین اداره میشود و هدف آن مشاوره به حکومت چین در سیاستهای فناوری است».
به گفته پیپل دیلی آنلاین، گیتس در سال ۲۰۱۷ به یکی از ۱۸ فرد خارجی منتخب انجمن مهندسی چین برای عضویت مادامالعمر در آن تبدیل شد. این رسانه توضیح داد که این افراد خارجی «جایگاه این انجمن را در حوزه مهندسی ارتقا خواهند داد».
انجمن مهندسی چین از سیاستهای رژیم چین تبعیت میکند. در مقالهای که در سال ۲۰۱۸ در وبسایت آن منتشر شد، کمیته انجمن بیان کرد که انجمن مهندسی چین «حمایت علمی قابل توجهی» از طرح صنعتی رژیم چین با نام «ساخته چین ۲۰۲۵» به انجام رسانده و در عین حال از استراتژی «ادغام نظامی و غیرنظامی» و ابتکار «کمربند و جاده» حکومت چین پشتیبانی کردهاست.
همچنین در ماه ژوئن سال گذشته، زمانی که بینگ، موتور جستجوگر مایکروسافت، در پاسخ به جستجوی عبارت «مرد تانکی» توسط کاربرانی در چند کشور از جمله آمریکا هیچ نتیجهای را نشان نداد، مجادلات زیادی پیرامون مایکروسافت درگرفت. مرد تانکی، فرد ناشناسی بود که تصویر او حین ایستادن در مقابل خطی از تانکها در میدان تیانآنمن در سال ۱۹۸۹، منتشر شد.
توضیح مایکروسافت برای عدم نمایش نتایج مربوط به مرد تانکی، «خطای انسانی اتفاقی» بود که موجب انتقادات زیادی از سوی سازمانهای حقوق بشری شد.
حزب کمونیست چین
شوایتزر افزود که در یک کلام، تا زمانی که سیاستمداران آمریکایی میخواهند دستورات چین را انجام دهند، برای رژیم چین فرقی ندارد که آنها دموکرات باشند یا جمهوریخواه.
او گفت: «برای آنها فرقی ندارد که سیاستمداران آمریکایی گاهی درباره اویغورها صحبت کنند یا بگویند که باید یک تحریم دیپلماتیک وضع کنیم. آنها با این مسئله مشکلی ندارند».
«تا زمانی که شما به خواستههای اصلی آنها که دسترسی به فناوری و بخش مالی آمریکا و چند چیز دیگر است، کمک میکنید، سایر موضوعات برای آنها اهمیت ندارد».
او اضافه کرد: «این استراتژی مورد نظر آنها است».
کمیسیون «سرقت از مالکیت معنوی آمریکا» در سال ۲۰۱۷ تخمین زد که اقتصاد آمریکا در اثر سرقت مالکیت معنوی چین، هر ساله دچار ضرری بین ۲۲۵ و ۶۰۰ میلیارد دلار میشود.
سال گذشته کریستوفر ری، رئیس افبیآی، گفت که این سازمان هر ده ساعت یک پرونده جدید ضداطلاعات در رابطه با چین را دنبال میکند و حدود ۲۵۰۰ تجسس فعال در این رابطه در سراسر آمریکا دارد.
شوایتزر گفت: «به عقیده من چیزی که مردم باید آن را درک کنند این است که ماهیت رژیم چین غیرقابل اعتماد است. به نظر من نمیتوان در روابط با ما به رژیم چین اعتماد کرد و ما باید این موضوع را در هر چیزی مدنظر داشته باشیم».
مطالب دیگر:
حزب کمونیست چین ممکن است DNA ورزشکاران برتر آمریکایی را در المپیک پکن جمعآوری کند
گروهی از پزشکان بیش از ۱۵۰هزار بیمار کووید۱۹ را درمان کردهاند