ولادیمیر پوتین درصدد کاهش صادرات گاز به اروپا است که از شنیسلهای مادربزرگی در آلمان گرفته تا نیروگاههای برق در بریتانیا را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد.
خاموشی در زمستان حقیقتی است که بسیاری از اروپاییها در چند ماه آینده با آن مواجه میشوند. صادرات گاز طبیعی آمریکا (LNG) به اروپا میتواند به این کشورها کمک کند و همچنین مشاغل و سود فراوانی برای اقتصاد آمریکا به ارمغان بیاورد.
در غیر این صورت، اروپاییها زمستان سختی در پیش خواهند داشت. به گفته تحلیلگران حوزه انرژی، «خاموشیهای طولانیمدت باعث میشود که کشورهای اتحادیه اروپا در ذخیره انرژی کافی برای فصل تابستان آتی به مشکل بخورند.»
در ۱۷ ژوئن، جریان گاز روسیه از طریق نورد استریم که شاهراه اصلی صادرات گاز این کشور به اروپا است، برای چهارمین روز متوالی کاهش یافت و نسبت به اوایل هفته به ۵۵درصد رسید.
فرانسه از ۱۵ ژوئن تاکنون هیچ گازی از روسیه دریافت نکرده است. شرکت آلمانی یونیپر تنها ۴۰درصد از گاز درخواستی خود را از گازپروم روسیه تحویل گرفته و شرکت انی ایتالیا نیمی از درخواست خود را دریافت کرده است. اسلواکی کمتر از نیمی از درخواست خود را از طریق نورد استریم تحویل گرفته و اتریش هم از عدم دریافت کامل گاز خود خبر داده است.
بسیاری از کشورهایی که از پرداخت هزینه گاز خود به روسیه خودداری کردند- از جمله بلغارستان، دانمارک، فنلاند، هلند و لهستان- بهطور کامل از گاز روسیه محروم شدند.
اتحادیه اروپا ۴۰درصد از گاز طبیعی و ۲۷درصد از نفت مورد نیاز خود را از طریق روسیه تأمین میکند. اروپا تقریباً ۴۳۰ میلیارد دلار برای واردات انرژی هزینه میکند.
در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، اتحادیه اروپا تمامی واردات نفت خود را از روسیه تا سال ۲۰۲۲ ممنوع کرد.
بر اساس گزارش والاستریت ژورنال، روسیه درصدد مقابله با تحریمها و حمایت نظامی اروپا از اوکراین است و قصد دارد توانایی اروپا را برای تقویت اقتصاد خود مورد هدف قرار دهد.
در این گزارش آمده است: «اروپا مدتهاست که برای تولید برق، کارخانههای سوخت و گرمایش خانگی به گاز روسیه متکی بوده است؛ نقطه ضعفی که کرملین روی آن دست گذاشته است.»
یک انگیزه اقتصادی هم در این بین وجود دارد. آلمان، گازپروم را به تلاش برای افزایش غیرطبیعی قیمتها از طریق کاهش عرضه متهم میکند.
این خانوارها و کسبوکارهای اروپایی هستند که بهای تورم شدید ناشی از افزایش قیمت انرژی را میپردازند. اروپا نمیتواند فوراً کمبود عرضه گاز روسیه را تأمین کند، که در صورت اتمام منابع در طول زمستان فاجعهبار خواهد بود و زندگی مردم را تهدید خواهد کرد.
در حال حاضر، گاز طبیعی آمریکا در اروپا به ازای هر مگاواتساعت حدود ۱۳۱ دلار هزینه دارد که نسبت به تابستان ۲۰۲۱ بیش از چهار برابر شده است. همین یک هفته پیش بود که قیمت آن ۵۰درصد افزایش یافت.
به گفته منابع دولتی رویترز، ایتالیا در حال بررسی اعلام «وضعیت آماده باش» به واسطه کمبود گاز است که در صورت تداوم کاهش عرضه گاز روسیه به اطلاع عموم خواهد رسید. این اتفاق منجر به اعمال محدودیتهای قانونی در قبال کاهش مصرف میشود که از طریق سهمیهبندی گاز برای مصرفکنندگان صنعتی، افزایش تولید انرژی در نیروگاههای زغالسنگ و واردات گاز از طریق تأمینکنندگان جایگزین اعمال خواهد شد.
ایالات متحده میتواند یکی از آن تأمینکنندگان جایگزین باشد که موهبت بزرگی برای اقتصاد آمریکا محسوب میشود.
اما اروپاییها باید بهخاطر خودشان هم که شده به استقلال انرژی دست پیدا کنند. آنها میتوانند با بهکارگیری منابع انرژی سبز، از جمله انرژی بادی، خورشیدی، آبی و هستهای به این مهم دست یابند. اما تا آن زمان اروپا باید واردات نفت و گاز خود را از روسیه غیر قابل اعتماد و تجاوزگر به منابع خودی و قابل اطمینان مانند ایالات متحده تغییر دهد.
نوشته: اندرس کور دارای لیسانس/کارشناسی ارشد علوم سیاسی از دانشگاه ییل (۲۰۰۱) و دکترای دولتی از دانشگاه هاروارد (۲۰۰۸) است. او یکی از مدیران شرکت Corr Analytics، ناشر مجله ریسک سیاسی است و تحقیقات گستردهای در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا انجام داده است. آخرین کتابهای او «تمرکز قدرت: نهادینهسازی، سلسله مراتب و هژمونی» (۲۰۲۱) و «قدرتهای بزرگ، استراتژیهای بزرگ: بازی جدید در دریای چین جنوبی» (۲۰۱۸) هستند.
نظرات بیان شده در این مقاله نظرات نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.
مطالب دیگر:
دیدگاه: آیا هند میتواند از چین پیشی بگیرد و به موتور اقتصادی آسیا تبدیل شود؟
پژوهشها بیماری لاعلاج پریون را به واکسنهای کووید۱۹ مرتبط میدانند
شانگهای در حالی اعلام کرد بر کووید پیروز شده است که ساکنانش آن را یک شوخی تلخ میخوانند