برای آنهایی که با تاریخ اخیر چین آشنایی ندارند، باید بگوییم کمپین ضد راستگرایی جنبشی سیاسی بود که مائو زدونگ آن را بین سالهای ۱۹۵۷ و ۱۹۵۹ آغاز کرد و صدهاهزار روشنفکر را هدف قرار داد، اما نتیجهاش بسیار فراتر از صرفاً تعداد قربانیان بود، آن بعداً آغازگر فجایع دیگری مانند قحطی بزرگ چین (۱۹۵۹-۱۹۶۱) و انقلاب فرهنگی (۱۹۶۶-۱۹۷۶) شد و اساساً شجاعت روشنفکران را در هم شکست، روشنفکرانی که زمانی تا حدی حکومت توتالیتر حزب کمونیست چین (حکچ) را به مبارزه میطلبیدند.
با وجود این، ۳۰ سال پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و بلوک کمونیسم اروپای شرقی، کمونیسم در ایالات متحده مورد توجه و علاقه قرار گرفته است.
اصطلاح راستگرایی که حکچ تعریفش کرده بود، مبهم بود. آن بهطور کلی به آنهایی اشاره میکند که مخالف چپ هستند، آنهایی که موافق سرمایهداری و مخالف جمعگرایی (که در نسخه فعلی آمریکایی با عنوان جهانیسازی (گلوبالیسم) نیز شناخته میشود) هستند. دهها سال پیش چنین بحثی در دنیای آزاد غیرقابلتصور بود، اما متأسفانه در حال حاضر آن به واقعیت تبدیل شده است.
در ۶ژانویه۲۰۲۱، سوسیالیستها موقعیت خود را در کاخ سفید تضمین کردند. اکنون رسانهها، سیاستمداران و شرکتهای متمایل به چپ، پس از ۴ سال تلاش برای حمله به ترامپ در راستای برکنارکردن او از سمتش، جای پایی به دست آوردهاند که آماده است یک کمپین ضدترامپِ پساانتخابات را راهاندازی کند. برای گروه بزرگی از مردم که به منافع خود اهمیت میدهند، ترامپ و ارزشهای سنتیِ مورد حمایت او غیرقابلقبول است. آنها بدون اینکه ذرهای مجال دهند تلاش میکنند آنچه را که ترامپ اجرا کرده و انجام داده است نابود کنند.
جامعه آمریکا از تعادل خارج شده است. از بسیاری جهات، آنچه درست حالا در ایالات متحده اتفاق میافتد، شبیه درسهای دردناک کمپین ضد راستگرایی است که بیش از ۶۰ سال پیش در چین رخ داد.
آغاز جنبش ضد راستگرایی: لغو مناصب
حزب کمونیست چین یک قرن پیش در ژوئیه۱۹۲۱، بهعنوان شعبهای از بینالملل سوم (کمینترن، اتحادیه احزاب کمونیست جهان از سال ۱۹۱۹ تا سال ۱۹۴۳)، شبکه تحت کنترل اتحاد جماهیر شوروی، در چین تأسیس شد. رهبران اصلی آن از دانشگاههای برتر پکن بودند که با اشتیاق از ایدئولوژی کمونیسم استقبال میکردند. هرچند بیشتر آنها از وحشیگری و کشمکشهای داخلی حزب کمونیست چین جان سالم به در نبردند: از ۱۳ نماینده در نخستین کنگره ملی حزب کمونیست چین، فقط دو نفر در جشن تأسیس جمهوری خلق چین در سال ۱۹۴۹ حضور داشتند، حزب تقریباً همه باقی آنها را بهدلایل مختلف بهعنوان دشمن معرفی کرد.
وضعیت مشابهی در ایالات متحده، البته با سرعت پایینتر و بهروشی غیرخشونتآمیز، آشکار شده است. تحت نفوذ حکچ، بسیاری از دانشگاههای نخبه آمریکا به اتاق فکر و سنگرهای سوسیالیسم چپ تبدیل شدهاند. دادهها نشان میدهد که هاروارد به نخستین انتخاب برای مقامات ارشد حکچ تبدیل شده است تا از طریق آن عناوینی را برای تزئین خودشان کسب کنند. ارتباط هاروارد با حکچ آنقدر نزدیک بوده است که بسیاری از آن بهعنوان مدرسه حزب مرکزی در خارج از چین، یاد میکنند.
در اینجا نمونهای ارائه میدهیم. پس از آنکه دو مخالف مشهور چینی، تِنگ بیائو و چن گوانگچنگ، قرار بود در اوایل سال ۲۰۱۵ درباره جنایات حزب کمونیست چین در حوزۀ حقوق بشر، در هاروارد سخنرانی کنند، از طرف دانشگاه به آنها اعلام شد که سخنرانی خود را لغو کنند، چراکه رئیس هاروارد تازه از دیدار با رهبر ارشد حکچ، شی جینپینگ، در چین بازگشته بود. این موضوع در مقاله آوریل۲۰۲۰ کریمسون با عنوان «پایان قرن هاروارد» گزارش شد.
فقط طی ۶ سال، چنین صمیمیتی با کمونیسم و سوسیالیسم به سطح جدیدی ارتقا یافته است. پس از منع سخنرانی مقاماتِ دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰، برخی از دانشجویان دانشگاه هاروارد دادخواستی را در ژانویه۲۰۲۱ آغاز کردند و خواستار لغو دانشنامه سه تن از مقامات دولت شدند که از ترامپ حمایت میکردند، از جمله دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، کیلی مکاننی، سناتور تد کروز، و نماینده دن کرنشا.
این دانشجویان گفتند طرفداران ترامپ از پذیرش نتیجه انتخابات سر باز زدند و شورشهایی را سازماندهی کردند. اکثر رسانههای اصلی، زحمت گزارش این واقعیت را به خود ندادند که یک افسر بازنشسته ارتش تجزیهوتحلیلِ شرکت تشخیص چهره ایکسآرویژن را تأیید کرده است، تحلیلی که نشان میداد دو نفر که بهزور وارد ساختمان مجلس سنا شدند، در واقع هر دو عضو آنتیفا بودند. یکی از آنها خالکوبیهایی مربوط به طرفداری از استالینیسم داشت. علاوه بر این، جان سالیوان از بیاِلاِم (جنبش زندگی سیاهپوستان مهم است) و آرون مُستوفسکی از آنتیفا از جمله مسئولینِ ناآرامیها در ساختمان کاخ کنگره ایالات متحده بودند.
سوسیالیستها با نادیدهگرفتن این واقعیتها، از حادثه ۶ژانویه در کاخ کنگره آمریکا برای حمله به ترامپ و طرفدارانش استفاده کردهاند. این فقط هاروارد نیست. در ژانویه سال جاری، هم دانشگاه لیهای و هم کالج واگنر درجه افتخاری اعطاییشان را به ترامپ لغو کردند. هنوز مشخص نیست که آیا این تصمیمات قانونی هستند یا خیر، اما احتمالاً با مأموریتهای این نهادها همسو نیستند. برای نمونه تا دهه ۱۹۵۰ شعار واگنر این بود: « جلال و شکوه فقط مخصوص خداوند متعال است.»
چنین تاکتیکهای افتراآمیزی برای رژیم کمونیستی چین چیزی معمول بوده است، از جمله سربازانی که خود را بهشکل غیرنظامیان درآوردند و وسایل نقلیه ارتش را سوزاندند تا بتوانند برای قتلعام دانشجویان در میدان تیانآنمن چین در سال ۱۹۸۹ توجیهی پیدا کنند، و نمونه دیگر در هنگ کنگ بود که اوباش حامی حزب کمونیست چین در هنگ کنگ بهزور وارد ساختمان شورای ملی پکن شدند تا مقامات بتوانند آن را دستمایهای برای سرکوب معترضین حامی دموکراسی در هنگ کنگ کنند.
نوشته: مینگهویی
نظرات بیانشده در این مقاله، نظرات این نویسنده بوده و لزوما منعکس کننده نظرات اپک تایمز نیست.
مطالب دیگر:
مدیر سابق دفتر مدیریت و بودجه برای پیشبرد برنامه «آمریکا در اولویت باشد» دست بهکار میشود
پزشکان و شهروندان چینی، واکسنهای کووید۱۹ ساخت این کشور را رد میکنند
جشن سده، آئین هزاران سالهای که همچنان زنده است