روز دوشنبه فیس بوک اعلام کرد که پیش از روز تحلیف جو بایدن در تاریخ ۲۰ ژانویه، تمام مطالب حاوی عبارت «سرقت را متوقف کنید» را حذف میکند.
این شرکت بیانیهای صادر کرد و گفت که در حال حذف محتوای حاوی عبارتی است که حامیان دونالد ترامپ برای زیر سوال بردن صحت انتخابات سراسری ۲۰۲۰ به کار بردهاند. هواداران ترامپ پس از انتخابات سوم نوامبر در سراسر کشور تجمعهای متعددی با عنوان «سرقت را متوقف کنید» برگزار کردند.
مسئولان شرکت فیسبوک گفتند که این اقدام تلاشی برای حذف محتوایی است که «میتواند باعث خشونت بیشتر طی چند هفته آینده شود.»
گای روزن، و مونیکا بیکرت از مدیران فیسبوک در بیانیهای گفتند «ما به تداوم پستهای مربوط به نتیجه انتخابات اجازه دادهایم و این ادامه خواهد یافت، اما با تلاش مداوم برای سازماندهی رویدادهایی علیه نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده که می تواند منجر به خشونت شود و استفاده از این اصطلاح توسط افرادی که در خشونتهای روز چهارشنبه واشنگتن شرکت داشتند، مقابله میکنیم.»
این در حالی است که پس از رویدادهای ششم ژانویه در کنگره، شرکتهای بزرگ فناوری تلاشهای خود را برای سانسور و مسدودسازی شدت بخشیدهاند.
روز ششم ژانویه، همزمان با برگزاری جلسه مشترک برای تأیید نتایج انتخابات سوم نوامبر، گروهی از آشوبگران و اقلیتی از معترضین که پرچمهای آمریکا و ترامپ را در دست داشتند، به طور غیرقانونی به ساختمان کاپیتول حمله کردند. درگیریها پنج کشته برجای گذاشت و دهها افسر پلیس زخمی شدند.
فیس بوک گفت که اقدام به سازماندهی گروههایی کاری کرده است که شبانه روز برای اجرای سیاستهای خود تا روزهای منتهی به ۲۰ ژانویه، روز تحلیف در حال کار هستند. آنها گفتند که در حال حاضر تعداد قابل توجهی از پستها را حذف کردهاند.
این شرکت گفت «ما حداقل تا ۲۲ ژانویه مرکز عملیات یکپارچگی خود را برای نظارت و پاسخگویی به تهدیدها حفظ خواهیم کرد.»
این شرکت که حساب ترامپ را به طور نامحدود در شبکه اجتماعی خود به حالت تعلیق درآورده است، همچنین تبلیغات در ایالات متحده در مورد سیاست و انتخابات را متوقف کرده و گفته است که تعدادی از اقدامات و محدودیتهایی را که قبل از انتخابات ایالات متحده اعمال می شود، مانند عدم توصیه گروههای مدنی برای پیوستن مردم را ادامه میدهد.
این شرکت افزود «خلاصه اخبار» به بخش اخبار سامانه اضافه میشود تا کاربران آن بتوانند درباره ۲۰ ژانویه «اخبار موثقی کسب کنند.»
تعدیل هدفمند توسط فیس بوک، توییتر و سایر شرکتهای بزرگ فناوری نگرانیها را در مورد نقض حقوق اولیه و اساسی کاربران افزایش داده است. به طوری که بحث در مورد محدود کردن یا از بین بردن بخش ۲۳۰ قانون شایستگی ارتباطات مصوب سال ۱۹۹۶، که در آن یک چتر مصونیت برای شرکتهای فناوری در خصوص سانسور و رفتارهای سیاسی ایجاد شده، شدت گرفته است.
اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا (ACLU) نیز از تصمیم توییتر در مورد تعلیق حساب کاربری ترامپ در شبکههای اجتماعی ابراز نگرانی کرده و گفت که این میتواند سابقه سوئی برای خوشنامی شرکتهای بزرگ فناوری باشد.
این اتحادیه در بیانیه خود گفت «وقتی همه شرکتهایی مانند فیس بوک و توییتر از قدرت کنترل نشده برای حذف افراد از شبکههای اجتماعی اجتماعی با مخاطب میلیاردی استفاده میکنند، این امر باید همه را نگران کند.»
اپل ، گوگل و آمازون همچنین به دلیل ممنوع کردن خدمات شبکه اجتماعی پارلر مورد انتقاد گسترده قرار گرفتهاند. پارلر، که طرفداران زیادی از کاربران کلاسیک لیبرال و متمایل به محافظه کار را به خود جلب کرده است، در تلاش است تا تصمیم این شرکتها را لغو کند و علیه آمازون به دلیل خاموش کردن سرورهایی که در اختیار پارلر بود، شکایت کرده است.
مطالب دیگر:
ترامپ با درخواست شهردار واشنگتن برای اعلام وضعیت اضطراری درمنطقه کلمبیا موافقت میکند
مت گیتز: «ترامپ استعفا نمیدهد، صحنه عمومی را ترک نخواهد کرد»