عکسها و فیلمهای منتشر شده نشان میدهد، درست چند روز قبل از بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین (حکچ)، دو بنر حاوی شعارهای اعتراضی علیه شی جینپینگ، رهبر چین و سیاستهای او، در ۱۳ اکتبر در پکن به معرض نمایش درآمده است.
بر اساس عکسها و فیلمهای متعددی که در توییتر منتشر شده و در چین سانسور شده است، دو بنر مذکور حاوی شعارهایی از جمله فراخوان برای برکناری شی و پایان دادن به سیاست سختگیرانه «صفر کووید» بودند.
بر اساس تصاویر و کلیپهای گرفته شده از زوایای مختلف، بنرها بر روی پل سیتونگ در منطقه هایدیان، یک منطقه دانشگاهی در شمال غربی پایتخت، آویزان شده بودند.
بر اساس تصاویری که از صحنه گرفته شده است، دود از پل هوایی دیده میشود و صدای مردی شنیده میشود که با بلندگو شعار میدهد.
چنین اتفاقی لکه ننگی برای شی محسوب خواهد شد، کسی که انتظار میرود سومین دوره پنج ساله بیسابقه ریاست جمهوری را در کنگره آتی حزب کمونیست بهدست آورد. این نشست که هر پنج سال یک بار برگزار میشود، قرار است در ۱۶ اکتبر در پکن آغاز شود و در طی آن دور بعدی رهبری عالی حزب کمونیست چین نیز رونمایی خواهد شد.
برخی از شهروندان چینی قبلاً به اپک تایمز گفته بودند که از سپتامبر، پلیس در خیابانهای محلی ظاهر شده و شبانه روز خانههای آنها را زیر نظر دارند.
با توجه به اینکه تنها چند روز به این جلسه سیاسی مهم باقی مانده است، ظهور تظاهرات در این کشور بسیار غیرعادی است، به ویژه در مرکز سیاسی پکن، جایی که یک سیستم نظارت جمعی در سطح شهر از سال ۲۰۱۵ نصب شده است. به گفته کامپریتک، وب سایت مبتنی بر امنیت سایبری، تقریباً ۷.۹ میلیون دوربین نظارتی ۲۴ ساعته شهر را تحت نظر دارند.
در یکی از این دو بنر نوشته شده بود: «بیایید از مدارس و از سر کار اعتصاب کنیم و شی جینپینگ خائنِ دیکتاتور را برکنار کنیم.»
روی بنر دیگر نوشته شده بود: «نه به آزمایش کووید، ما میخواهیم غذا بخوریم. نه به قرنطینه؛ ما آزادی میخواهیم؛ نه به دروغ؛ ما عزت میخواهیم؛ نه به انقلاب فرهنگی؛ ما اصلاحات میخواهیم. نه به رهبر؛ ما رای میخواهیم ما نمیخواهیم برده باشیم. ما میخواهیم شهروند باشیم.»
رژیم چین بهطور واضح کرده است که به سیاست «صفر کووید» خود متعهد میماند، اگرچه قرنطینههای مکرر و آزمایشهای انبوه مکرر باعث ناامیدی گسترده در شهرهای چین شده است. اعتراضات در مقیاس کوچک در اوایل سال جاری در شانگهای و دیگر شهرهای چین آغاز شد.
بر اساس برآورد بانک ژاپنی نومارا، از ۱۰ اکتبر، حداقل ۳۶ شهر چین تحت برخی از سطوح محدودیت یا قرنطینه قرار گرفتهاند که حدود ۱۹۶.۹ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است که از ۱۷۹.۷ میلیون نفر در هفته گذشته افزایش یافته است.
پکن ۲۱ میلیون ساکن خود را هر سه روز یکبار آزمایش میکند و افراد باید برای ورود به هر مکان عمومی یا حمل و نقل عمومی تست منفی کووید که حداکثر طی ۷۲ ساعت گرفته است را نشان دهند.
سانسور
به گزارش رویترز، عصر روز پنجشنبه، حضور پلیس در منطقه قابل توجه بود و چندین خودروی پلیس و افسران در خیابانی که بنرها آویزان شده بود، به تماشا ایستاده بودند و افزود که هیچ اثری از بنرها یا آتش وجود نداشت.
یکی از شهروندان به اپک تایمز گفت که با دیدن تظاهرات بلافاصله در خانهاش را بسته اسست. وی از گفتگوی تلفنی درباره جزئیات خودداری کرد و گفت که «کنترل در روزهای اخیر تشدید شده است.»
چندین نفر از مردم محلی گفتند که درباره این اعتراض شنیدهاند، اما نمیتوانند آن را در ویچت، محبوبترین برنامه پیامرسانی کشور به اشتراک بگذارند.
یکی از شهروندان چینی روز پنجشنبه به اپک تایمز گفت: «مردم حق دارند عقاید خود را بیان کنند، که توسط قانون اساسی محافظت شده است. با این حال، هنگامی که مردم افکار و نظرات خود را در ملاء عام بیان میکنند، آنها را متهم به «دشمنی و ایجاد مشکل میکنند.»
«دشمنی و ایجاد مشکل» اتهام مکرری است که حزب کمونیست چین برای ساکت کردن منتقدان استفاده میکند.
مطالب دیگر:
یک مقام رسمی دوران ریگان فاش میکند که آمریکا راه را برای سواستفاده چین باز کرده است
اعتراضات و اعتصاب سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف همچنان ادامه دارد
بر اساس گزارشی، ۱۶۲ محقق از تأسیسات هستهای برتر ایالات متحده برای چین کار میکنند