فاصله اجتماعی چیست و چرا اینقدر مهم است که جهان با این بیماری عفونی مقابله کند؟
با گسترش بیشتر و بیشتر ویروس کرونا در جوامع، مقامات بهداشت و درمان برای کمک به کاهش شیوع این بیماری همهگیر مسئولیتی را برعهده تک تک افراد جامعه قرار دادهاند. این مسئولیت فاصله اجتماعی است. توماس پرلز، متخصص بیماریهای سالمندان، نحوه عملکرد این کار مهم را توضیح میدهد.
فاصله اجتماعی چیست؟
فاصله اجتماعی ابزاری است که مقامات بهداشت و درمان عمومی برای کاهش سرعت شیوع بیماری کرونا که از فردی به فرد دیگر منتقل میشود، توصیه میکنند. به بیانی سادهتر، این بدان معنی است که افراد به اندازه کافی از یکدیگر دور باشند، به طوری که ویروس کرونا یا هر عامل بیماریزای دیگر نتواند از یک شخصی به شخص دیگر منتقل شود.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، فاصله اجتماعی را دوری از اجتماعات گسترده و فاصله گرفتن از افراد دیگر در حدود دو متر – تقریباً یک طول بدن – توصیف میکند.
فاصله اجتماعی همچنین به معنی لمس نکردن افراد دیگر ازجمله دست ندادن است. لمس فیزیکی محتملترین راه برای ابتلا به ویروس کرونا و ساده ترین راه انتشار آن است. به یاد داشته باشید، فاصله دو متر را حفظ کنید و دیگران را لمس نکنید.
دوری از اجتماع هرگز نمیتواند به طور صددرصد از انتقال ویروس جلوگیری کند؛ اما با رعایت این قوانین ساده، افراد میتوانند نقش مهمی در کند کردن شیوع کرونا ایفا کنند. اگر تعداد موارد ابتلا پایین نگه داشته نشود و به اصطلاح منحنی میزان مبتلایان صاف نشود، سیستم مراقبتهای بهداشتی قادر نیستند به حجم زیادی از بیماران رسیدگی کنند، بیمارستانها ممکن است دچار مشکل شوند و این روند منجر به مرگ و میرهای بیشتر میشود.
به غیر از فاصله اجتماعی چند اصطلاح دیگر نیز وجود دارد. یکی «قرنطینه شخصی» است. قرنطینه به معنای یک جا ماندن و خود را از دیگران جدا کردن در زمانی است که این گمان وجود دارد که با فرد یا افراد مبتلا در ارتباط بودهاید.
مورد دیگر «قرنطینه اجباری» است. قرنطینه اجباری هنگامی اتفاق میافتد که مقامات دولتی اعلام کنند که شخص باید برای مدت زمانی در مکانی همچون خانه خود یا مرکزی خاص بماند. برای ویروس کرونا ، این زمان ۱۴ روز است. قرنطینه اجباری ممکن است برای افرادی که آزمایش کرونا ویروس آنها منفی بوده اما احتمالا در معرض ابتلا به آن قرار دارند نیز انجام شود.
چرا فاصله اجتماعی کارآمد است؟
اگر فاصله اجتماعی به طور صحیح و در مقیاسی وسیع انجام شود، زنجیره انتقال از شخصی به شخص دیگر را میشکند یا کند میکند.
افراد میتوانند دست کم از پنج روز قبل از بروز علائم، ویروس کرونا را منتقل کنند. فاصله اجتماعی، تعداد افرادی که فرد آلوده با آنها در تماس است و به طور بالقوه عامل انتشار ویروس هستند را محدود میکند. حتی قبل از این که آنان متوجه شوند که به بیماری کرونا دچار شدهاند و ناقل آن هستند.
این بسیار مهم است که امکان قرار گرفتن در معرض بیماری را جدی بگیرید و خودتان را قرنطینه کنید. براساس تحقیقاتی که اخیرا منتشر شده، قرنطینه باید ۱۴ روز طول بکشد تا مدت زمانی که شخص در آن احتمال بروز علائم بیماری کرونا را دارد، پوشش دهد. اگر بعد از دو هفته هنوز علائمی نداشته باشند، پایان دادن به قرنطینه منطقی است. دورههای قرنطینه کوتاهتر میتواند برای افراد بدون علامت انجام شود، چراکه حالا کیتهای آزمایش ویروس بیشتر از قبل در دسترس است.
چرا فاصله اجتماعی موضوعی بسیار مهم است؟
در حال حاضر، این تنها ابزار موجود برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا است.
هنوز هیچ دارویی در دسترس نیست که بتواند روند انتشار ویروس کرونا را کند کند.
تنها راهکار مؤثر فاصله اجتماعی است تا اطمینان حاصل شود مراقبت کافی در سطح بیمارستان برای افراد نیازمند کمک فوری در دسترس است. راه انجام این کار، کند کردن یا متوقف کردن انتشار ویروس و کاهش تعداد موارد ابتلا در یک زمان است.
چه کسی باید این کار را انجام دهد؟
همه باید برای جلوگیری از ایجاد موج وسیعی از موارد ابتلا، فاصله اجتماعی را تمرین کنند. من پزشک متخصصی هستم که از آسیب پذیرترین افراد مراقبت میکنم: افراد مسن تر و ضعیف. مطمئنا، چنین افرادی باید تمام تلاش خود را برای محافظت از خود انجام دهند، آنان با جدیت فاصله اجتماعی را تمرین میکنند و به طرز چشمگیری روشهای معمول زندگی خود را تغییر دادهاند تا پاندمی فروکش کند.
افرادی که ضعیف نیستند لازم است همه تلاش خود را بکارگیرند تا با به حداقل رساندن تماس خود با کسانی که ضعیف هستند از آنان در مقابل ویروس کرونا محافظت کنند.
اگر عموم مردم به طور جدی فاصله اجتماعی را جدی بگیرند، میتوان از مرگ و میرهای غافلگیر کننده در سیستم پزشکی اجتناب کرد. بخش عمدهای از انتشار ویروس کرونا به انتخاب افراد کم خواهد شد.
مطالب دیگر:
خطرات وابستگی جهان به چین در زمینۀ دارو و تجهیزات پزشکی
نویسنده آمریکایی : چگونه در زمان بحران سپاسگزار و سخاوتمند باشیم
اپیدمی ایتالیا نتیجه روابط نزدیک با چین؛ اگرچه منشا آن همچنان ناشناخته باقی مانده است