دو شرکت مدرنا و فایزر-بیونتک میتوانند در سالهای آینده از دوز تقویتکننده واکسن کووید۱۹ میلیاردها دلار درآمد کسب کنند که به گفته تحلیلگران و سرمایهگذاران بازار آن با درآمد سالانه ۶ میلیارد دلاری واکسنهای آنفولانزا قابل مقایسه خواهد بود.
به گفته رویترز، شرکت فایزر و شریک آلمانی آن، بیونتک و شرکت مدرنا برای فروش معادل ۶۰ میلیارد دلار از واکسنهای کووید۱۹ خود تا سال ۲۰۲۲ قرارداد بستهاند و قراردادهای مذکور دوز اول و دوم واکسن را شامل میشوند.
تحلیلگران نامبرده در این نشریه درآمد ۶.۶ میلیارد دلاری برای فایزر-بیونتک و ۷.۶ میلیارد دلاری برای مدرنا را پیشبینی کردهاند که بخش عمده آن از دوز دوم واکسن است. طبق پیشبینی آنان، در بلندمدت و همگام با ورود رقبا به این عرصه درآمد سالانه این بازار در حوالی ۵ میلیارد دلار یا بیشتر قرار خواهد گرفت.
مدرنا به درخواست برای اظهار نظر درباره پیشبینی فروش دوز دوم واکسن پاسخ فوری نداد اما سخنگوی فایزر گفت تنها پیشبینی که این شرکت ارائه میدهد پیشبینی سال ۲۰۲۱ بوده که حاکی از درآمد ۳۳.۵ میلیارد دلاری از فروش واکسن کووید۱۹ است.
استیون هوگ، رئیس شرکت فایزر هفته گذشته در مصاحبهای گفت مشخص نیست در آینده چه عواملی در فروش واکسن کووید۱۹ تعیینکننده باشند؛ او افزود: «بالاخره این بازار نیز عادی خواهد شد؛ جمعیت در معرض خطر، ارزشی که ایجاد میکنیم و اینکه چه تعداد از محصولات آن ارزش را ایجاد میکنند را بررسی خواهیم کرد. این موارد در نهایت بر قیمت تاثیرگذار خواهند بود».
مدیران فایزر در جریان جلسه درآمد سه ماهه دوم این شرکت گفتند از نظر آنان در فاصله ۶ الی ۸ ماه پس از واکسیناسیون، دوز سوم ضروری است و پس از آن نیز باید واکسن در بازههای منظم دریافت شود.
واکسنسازان گفتهاند شواهد مبنی بر کاهش سطح پادتن در بدن افراد کاملاً واکسینهشده پس از شش ماه و افزایش آمار عفونت پس از واکسیناسیون در مناطق مبتلا به سویه دلتا فرضیه تزریق دوزهای آتی را تایید میکنند.
مطالب دیگر:
رئیس جمهور افغانستان در مذاکرات اضطراری وعده داد از مردم در مقابل حمله طالبان دفاع کند
رژیم چین با صدور حکم سنگین برای یک شهروند کانادایی، اعتراض بینالمللی را برانگیخت
ملاقات گاردهای ساحلی تایوان و آمریکا با وجود فشارهای رژیم چین