Search
Asset 2

فرود هیجان‌انگیز فضاپیمای ناسا بر سطح مریخ

(NASA/JPL-Caltech/Lockheed Martin via AP)
(NASA/JPL-Caltech/Lockheed Martin via AP)

تازه‌ترین فضاپیمای ناسا پس از سفری ۶ ماهه و طی مسافت ۴۸۲ میلیون کیلومتری، روز دوشنبه با موفقیت روی سطح مریخ نشست. مأموریت این کاوشگر که «مارس اینسایت» نام دارد حفر سطح مریخ با هدف نمونه‌برداری و کسب اطلاعاتی در مورد پیدایش این سیاره سرخ است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این کاوشگر ۸۱۴ میلیون دلاری با سرعت ۱۹۸۰۰ کیلومتر بر ساعت وارد اتمسفر مریخ شد و طی ۶ دقیقه دلهره آور و با کمک چتر نجات و موتورهای ترمزی روی سطح مریخ فرود آمد.

به محض فرود کاوشگر بر روی سطح مریخ فریاد شادی دانشمندان مستقر در لابراتوار پیشرانه جت ناسا، مستقر در پاسادنا ایالت کالیفرنیا، به هوا برخواست.

باروس بانرد، یکی از دانشمندان این پروژه پیش از فرود کاوشگر گفت: «فرود روی مریخ یکی از سخت‌ترین کارهایی است که در زمینه کاوش‌های سیاره‌ای می‌توان انجام داد. کاری دشوار و خطرناک»

«راب منینگ»، مهندس ارشد این پروژه، فرود مارس اینسایت را بی عیب و نقص اعلام کرد و افزود: «این دقیقاً چیزی بود که امیدوار بودیم اتفاق بیافتد و در ذهن داشتیم. گاهی اوقات همه چیز به نفع شما است.»

این نهمین تلاش ناسا برای فرود در مریخ از سال ۱۹۷۶ است. مریخ برای بسیاری از مأموریت‌های فضایی یک قبرستان محسوب می‌شود. از سال ۱۹۶۰ تاکنون میزان موفقیت مأموریت‌های فضایی کشورهای پیشرو در این امر تنها ۴۰ درصد بوده است.

با این حال، ایالات متحده در هشت دهه گذشته، هفت فرود موفق روی مریخ داشته است که کاوش گر مارس اینسایت در این آمار هنوز حساب نشده است. این در حالی است که هیچ کشور دیگر موفق به استقرار یک فضاپیما روی سطح مریخ نشده است. آخرین حضور ناسا روی مریخ در سال ۲۰۱۲ با کاوشگر کنجکاوی بوده است.

دو ماهواره کوچک نیز همراه با کاوشگر مارس اینسایت به سوی مریخ پرتاب شده است. ماموریت آنها فرستادن اطلاعات به زمین است. ماهواره‌ها به محض رسیدن به مریخ یک عکس فوری گرفتند و به زمین مخابره کردند. این عکس تحت تأثیر ذرات گرد و غباری که روی پوشش دوربین، وضوح خوبی ندارد. اما انتظار می‌رود که در روزهای آینده عکس‌های بهتر و دقیق‌تری از سیاره سرخ مخابره شود.

با بررسی لایه‌های درونی مریخ، دانشمندان امیدوارند دریابند که سیاره‌های سنگی منظومه شمسی چطور در چهار و نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته‌اند. آنان از این طریق در پی پاسخ به این سوالات هستند که چرا مریخ سرد و خشک است و سیاراتی نظیر مشتری و عطارد سطحی داغ دارند و زمین جایی مناسب برای زندگی است.

مأموریت کاوشگر مارس اینسایت تا سال ۲۰۲۰ خواهد بود و طی این مأموریت اقدام به جمع‌آوری سنگ‌ها و انتقال آن به زمین جهت کسب شواهد و مدارکی مورد نیاز دانشمندان در خصوص پیدایش این سیاره و نیز سابقه حیات در آن خواهد کرد.

مطالب دیگر:

مراسم زیبای جشن شکرگزاری در شیکاگو (گزارش تصویری)

کنترل اطلاعات گوشی‌ها و کامپیوترهای دانشجویان چینی

ریشه‌های دیرینه جشن‌های شکرگذاری

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی