ژنرال دیوید تامپسون، معاون ارشد عملیات فضایی نیروی فضایی ایالات متحده، هشدار داد اگر آمریکا به توسعه تواناییهای فضایی خود سرعت نبخشد، چین تا سال ۲۰۳۰ میتواند از آن پیشی بگیرد.
تامپسون چهارم دسامبر در نشستی در انجمن دفاع ملی ریگان در کالیفرنیا گفت: «واقعیت این است که سرعت آنان در توسعه، کار میدانی و بهروزرسانی تواناییهای فضایی خود، بهطور متوسط دو برابر سرعت ما است.»
«اگر سرعت توسعه و قابلیتهای تحویل خود را افزایش ندهیم، از ما جلو خواهند زد. و ۲۰۳۰ تخمین غیرمعقولی نیست.»
تامپسون افزود ایالات متحده اکنون در حال «رقابت راهبردی با چین» در بسیاری از زمینههای فضایی است.
او افزود: «شکی ندارم که کاملاً توانایی موفقیت در این رقابت را داریم.»
این اولین بار نیست که یکی از مقامات پنتاگون در مورد پیشرفت قابلیتهای فضایی چین هشدار میدهد.
فرانک کندال، وزیر نیروی هوایی ایالات متحده ماه سپتامبر درباره توانایی چین برای حمله فضایی به اهداف روی زمین هشدار داد. او افزود پکن میتواند برای هدایت موشکهای خود از مفهوم «سیستم بمباران مداری کسری» در دوران شوروی، بهره بگیرد تا از سیستمهای دفاعی موشکی بگریزند.
اتحاد جماهیر شوروی این سیستم را در دوران جنگ سرد، برای پرتاب موشکهای دارای کلاهک هستهای توسعه داد که قبل از پرواز برای اصابت به هدفهای ایالاتمتحده، به مدارهای پایین زمین فرستاده میشدند.
ژنرال ارتش جیمز دیکینسون، فرمانده فرماندهی فضایی ایالات متحده، ماه آوریل در یکی از جلسات استماع سنا توضیح داد چگونه ماهوارههای ایالات متحده میتوانند در برابر فناوریهای فضایی چین آسیبپذیر شوند.
او گفت یکی از این تهدیدها از جانب ماهوارهای چینی به نام شیجان۱۷ است که بازوی رباتیک غولپیکری دارد که «در سیستم آینده میتواند برای درگیری با سایر ماهوارهها» استفاده شود.
دیکسون گفت: «چین چندین سیستم لیزری زمینی با سطوح مختلف قدرت نیز دارد که میتوانند سیستمهای ماهوارهای را کور کنند یا بهشان آسیب برساند».
بهطور خلاصه، دیکسون گفت: «چین تلاش خواهد کرد داراییهای فضایی ایالاتمتحده را در معرض خطر نگه دارد و در عین حال از قابلیتهای فضایی خود برای پشتیبانی اهداف نظامی و امنیت ملی خود استفاده کند.»
پنتاگون در گزارش سالانه خود به کنگره که ماه نوامبر منتشر شد، بر تواناییهای فضایی و ضدفضایی چین تأکید کرد.
در این گزارش آمده است: «چین به توسعه قابلیتهای ضدفضایی خود ادامه میدهد (از جمله قابلیتهای صعود مستقیم، هممداری، جنگ الکترونیک و انرژی هدایتشده) که میتواند دسترسی دشمن به فضا و عملیات فضایی را در طی یک بحران یا تعارض مختل کند یا به چالش بکشد.»
بر اساس این گزارش، یکی از فناوریهای عملیات فضایی زرادخانه چین، موشک زمینی ضدماهواره است. چین در ژانویه ۲۰۰۷ یک موشک ضدماهواره به یکی از ماهوارههای آبوهوایی غیرفعال خود شلیک کرد که باعث نگرانیهای بینالمللی شد.
در این گزارش آمده است: «چین احتمالاً قصد دارد به دنبال سلاحهای بیشتر ضدماهوارهای باشد که قابلیت نابودی ماهوارههایی را دارند که در مدار همگام با سرعت زمین میچرخند.»
تامپسون در این نشست گفت از آزمایش تسلیحات مافوق صوت چین در تابستان تعجب نکرده، اما این آزمایش یک نگرانی است.
طبق گزارش های فایننشال تایمز، تابستان امسال، چین دو سلاح مافوق صوت را آزمایش کرده است. رژیم چین این آزمایشها را انکار کرده است.
در اولین آزمایش، یک موشک هستهای با وسیله نقلیه مافوق صوت به مدار پایین زمین پرتاب شد، پس از آن دو موشک به جو فرستاده شدند. جزئیات آزمایش دوم گزارش نشده است.
مطالب دیگر:
زنی استرالیایی «اردوگاه» قرنطینه دولت را به «زندان» تشبیه کرد
اپیدمیولوژیست دانشگاه ییل: کووید۱۹ یک پاندمی با ترس «ساختگی» به دست مقامات بود
سویه اومیکرون در ۱۱ ایالت آمریکا شناسایی شد، بسیاری از موارد در میان افراد واکسینه شده بودند