سنای آمریکا روز پنجشنبه با هدف افزایش توان این کشور برای رقابت با فناوری چین، بستهای جامع از لوایح را در دستور کار قرار داد. تلاش کنگره آمریکا به طور روزافزونی، اتخاذ موضعی سخت علیه چین است.
سناتورها با ۶۸ رای موافق و ۳۰ رای مخالف، بحث بر سر «لایحه ابتکار و رقابت ۲۰۲۱» (به اختصار: USICA) را خاتمه دادند و یک قدم به رایگیری نهایی این قانون نزدیکتر شدند.
تمایل برای اتخاذ یک موضع انعطافناپذیر در برابر چین، یکی از معدود خواستههای فراحزبی در کنگره آمریکا است؛ کنگرهای که به شدت جبههبندی شدهاست و همچنین به وسیله دوستان دموکرات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، کنترل میشود.
چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا، که یکی از نویسندگان لایحه ابتکار و رقابت ۲۰۲۱ بودهاست، بیان کرد که ایالات متحده کمتر از یک درصد تولید ناخالص داخلی خود را برای تحقیقات پایهای علمی هزینه میکند و این کمتر از نیمی از هزینههای تحقیقات علمی چین است.
او در اظهارات خود در دفاع از این لایحه گفت: «ما خود را در وضعیتی متزلزل قرار دادهایم و این امکان همواره وجود دارد که در فناوری و صنایعی که در قرن بعدی تعیینکننده خواهد بود، از سایر کشورهای دنیا عقب بمانیم».
سفارت چین در واشینگتن به درخواست اظهارنظر درباره این لایحه، پاسخی ندادهاست.
عصر پنجشنبه، با ادامه کار قانونگذاران در پشت درهای بسته برای بحث بر سر قدمهای بعدی این لایحه، همچنان زمان دقیق رایگیری نهایی مشخص نیست.
این لایحه پس از تصویب در سنا، باید در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شود تا به کاخ سفید فرستاده شده و با امضای جو بایدن به قانون تبدیل شود.
این مصوبه در مجموع حدود ۱۹۰ میلیارد دلار برای تقویت فناوری آمریکا اختصاص میدهد و علاوه بر آن ۵۴ میلیارد دلار را به طور خاص برای افزایش تولید اجسام نیمهرسانا، ریزتراشهها و تجهیزات مخابراتی در نظر میگیرد.
هدف دیگر این لایحه مقابله با رشد نفوذ جهانی چین، به وسیله دیپلماسی و همکاری با متحدین و افزایش مشارکت آمریکا در سازمانهای بینالمللی است؛ سازمانهایی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، این کشور را در راستای برنامه «اول آمریکا»، از آنها خارج کرد.
همچنین سنا با ۹۱ رای موافق و ۴ رای مخالف، یک ماده الحاقی را به تصویب رساند که مایک کریپو، سناتور جمهوریخواه و ران وایدن، سناتور دموکرات، از آن پشتیبانی کرده بودند. هدف این ماده تلافی سازوکارهای تجاری ضدرقابتی چین است و همچنین ممنوعیت محصولاتی از این کشور که در ساخت آنها از کار اجباری استفاده شدهاست.
مطالب دیگر:
بازخواست از دکتر فائوچی درباره تغییر مواضعش درخصوص منشأ ویروس کرونا
طبق اسناد فاش شده، فیسبوک قصد دارد هر مطلبی که واکسن را زیر سؤال میبرد، سانسور کند