logo_eet

اسناد فاش شده: رژیم چین، فهرستی کامل از اطلاعات شخصی اتباع چینی و غیر چینی را برای بهره برداری علمی ثبت می‌‌‌‌‏کند

فهرستی کامل از اطلاعات شخصی اتباع چینی و غیر چینی را برای بهره برداری علمی توسط رژیم کمونیستی چین ثبت می‌شود تلاش حداکثری برای جذب نوابغ
(China OUT/STR/AFP/Getty Images)

نظام سیاسی حاکم بر چین، با دقت به تجزیه و تحلیل یکایک نوابغ موجود میان اتباع چینی و غیر چینی در سراسر جهان، از قلب هیوستون، تا شهر کوچک اسبیرگ در دانمارک پرداخته و همواره در تلاش برای جذب حداکثر این قبیل استعدادهای جهانی برای پیشبرد اهداف و منافع پکن بوده است.

این فهرست محرمانه، از یک سند دولتی برملا شده و اخیراً به دست اپک تایمز   رسیده است که رژیم چین به دنبال جذب و پرورش استعدادهای جهانی در گستره وسیعی از مناطق و کشورها است. دهه‌‌‏ها است که پکن ازطرح و برنامه‌‌‏های استعدادیابی برای جذب افراد استفاده کرده و با ارائه پیشنهادات مالی و تسهیلاتی اغوا کننده، مترصد جذب متخصصان چینی و خارجی برای کار در حوزه‌‌‏های مختلف علمی و فناوری چین برای تحقق هدف خود در راستای تبدیل چین به یک نیروگاه توانمند تولید پیشرفته بوده است. این فهرست محرمانه، نگاهی اجمالی به مقیاس گسترده عملیات نفوذی پکن در مناطق گوناگون جهان داشته است.

در جای دیگری از این اسناد نشان داده شده است که در عنفوان شیوع ویروس حزب کمونیست چین (کرونا) چگونه مقامات به ردیابی و نظارت بر وضعیت جسمانی و سلامت مهاجران و افراد غیر بومی ساکن در چین پرداخته‌‌‌‌‏اند.

خارجی‌‌‌‌‏ها و چینی‌‌‌‌‏های مقیم خارج از کشور

این اسناد و مدارک محرمانه، همگی از دفتر امور خارجه دولت حاکم بر شهر داچینگ، به عنوان شهر مرکزی جمهوری خلق چین که در پایان سال ۲۰۱۹ با حدود ۲.۷ میلیون نفر جمعیت، در شمال استان هیلونگ جیانگ چین واقع شده، برملا شده است. در سندی در سال ۲۰۱۹، این دفتراظهار داشت که در حال طراحی نوعی استراتژی به نام «یکصد طرح بین المللی جذب و پرورش استعداد» بوده است.

دولت مرکزی و بسیاری از دولت‌‌‏های محلی در چین، همواره از چنین طرح و برنامه‌‌‏هایی برخوردار بوده‌‌‏اند. بنا به گزارش سال ۲۰۱۹ کمیسیون بررسی اقتصادی و امنیتی ایالات متحده-چین تخمین زده شد که صدها طرح و برنامه از این دست، در سطوح دولت‌های محلی وجود دارد. با وجود عدم ارائه توضیحات از جانب دفتر امور خارجه دولت حاکم در رابطه با نحوه اجرای طرح و برنامه های خود، نام و مشخصات ۱۲۹ نفر از نوابغ و متخصصین مورد نظر برای استخدام و بهره وری علمی-تخصصی مطرح شده که از این بین دست کم ۷۰ نفر از این افراد غیر چینی بوده، چراکه از اسامی غیر چینی برخوردار بوده که در این سند تنها به اسم کوچک برخی از این افراد اشاره شده بود.

در این بین اطلاعاتی در رابطه با موقعیت‌‌‏های شغلی فعلی، پیشین و اطلاعات تماس آنها از سراسر جهان نظیر،  نیوزیلند،انگلستان، پاکستان، اسپانیا، غنا، مالزی و آفریقای جنوبی در زمینه‌‌‏های مختلف کاری از جمله حوزه صنعت گردشگری، اساتید دانشگاه‌ها، مدیران عامل و سایر مشاغل مدیریتی، متخصصان شیمی، تجارت بین الملل و مدیر تصفیه خانه زباله و غیره وجود داشت.

در این فهرست، نام چندین سیاستمدار پیشین از جمله دو شهردار سابق شهر پرت استرالیا، شهردار سابق شهر سنت جان کانادا، شهردار فعلی کلگری و شهردار فعلی اسبیرگ دانمارک به چشم می‌خوردند و این در حالی است که دو فرد نامبرده برای پذیرش پیشنهاد خود، به تامل و درنگ بیشتری پرداختند.

مقامات در دولت‌‌‏های محلی هوستون ؛ توکیو و کلگری کانادا نیز در سمت‌‌‏هایی مانند مشاور سیاسی در سطوح عالیه و مقام اجرایی هدف قرار داده شدند. در این میان، نام افرادی که در برخی شرکت‌‌‏های ژاپنی نظیر شرکت صنایع شیمیایی میتسوبیشی ژاپن و همچنین مدیر مسئول چینی یک آژانس مسافرتی هاوایی نیز در این فهرست به چشم می خوردند. طی یک برنامه و استراتژی عملیاتی۲۰۲۰ که توسط دفتر امور خارجه شهر داچینگ منتشر شد، مشخص شد که دولت تمرکز خود را بر ایجاد روابط با مشاغل مختلف در ژاپن و کره جنوبی خواهد گذاشت.

نظارت بر سلامت

طی سندی به تاریخ ۲۹ فوریه، دفتر امور خارجه شهر داچینگ، سابقه بیش از ۱۸۰ فرد غیر چینی مستقر و ساکن در شهر نظیر دانشجویان، معلمان، کارشناسان و متخصصان آمده از کشورهایی مانند ایالات متحده، کانادا، چاد، مراکش، زیمبابوه، آفریقای جنوبی، تایوان، سوئد، انگلستان و استرالیا را مورد نظارت قرار داده و اظهار داشت که مقامات مراکز بهداشتی و درمانی محلی به دلیل شیوع بیماری واگیر، وضعیت جسمانی و سلامت افراد مذکور و اطلاعات شخصی دقیق آناناز جمله شماره گذرنامه، تاریخ تولد و آدرس اماکن مسکونی فعلی این افراد در چین را به دقت مورد ارزیابی قرار داده‌‌‏اند. سند دیگری به تاریخ ۹ آوریل، «گزارش کار روزانه» تدوین شده که تعداد افراد خارجی مشغول به کار و یا تحصیل مستقر در داچینگ را به روز رسانی می‌‌‏کند.

در رابطه با این سوال که آیا مسافران و مهاجرانی که اخیراً به داچینگ وارد شده‌‌‏اند در قرنطینه خواهند بود یا خیر، باید گفت که در آن زمان تمامی کسانی که وارد استان هیلونگ جیانگ می‌‌‏شوند، به مدت ۱۴ روز در قرنطینه قرار خواهند گرفت.  به عنوان مثال، فردی غیر بومی و بی نام، بلافاصله پس از ورود از چنگدو، مرکز استان سیچوان در جنوب غربی چین، در قرنطینه خانگی قرار گرفت. در این سند آمده است که این فرد به تاریخ ۶ مارس از کانادا وارد چین شده است.

مقامات چینی، معلمان

بر اساس سندی دیگردرباره خظر تغییر ایدئولوژی سیاسی مقامات چین در سفرهای تجاری و بازرگانی به خارج از کشور، هشدار داده شده بود. به همین منظور، دفتر امور خارجه منطقه داچینگ، دستورالعمل‌های مشخصی را برای این قبیل افراد، قبل از ترک مبدا و پس از بازگشت به چین تعیین کرده است.

در این سند آمده است که قبل از اقدام به سفر، تمامی افراد موظف به امضای تعهدنامه پیش از سفر و شرکت در دوره‌‌‏های آموزشی امنیتی اجرا شده توسط دفتر امور خارجه و امنیت-اطلاعات دولت داچینگ خواهند بود. این در حالی است که در این سند، به مفاد دقیق تعهدنامه پیش از سفر اشاره ای نشده است. دانشگاه‌‌‏های چین نیز از معلمان خود خواسته‌‌‏اند که پیش از اقدام به چنین سفرهایی، تعهد نامه مذکور را امضاکنند. در کالج فناوری اطلاعات چانگژو، که در استان جیانگسو، منطقه‌‌‏ای ساحلی در چین واقع شده است، معلمان با امضای چنین تعهدنامه‌‌‏ای متعهد خواهند شد که بدون اجازه و هماهنگی با سرپرست گروه از اموری نظیر مصاحبه با مجلات و روزنامه‌‌‏های خارجی، ترک گروه برای ملاقات دوستان و یا اعضای خانواده که در کشور مقصد زندگی می‌کنند و یا برقراری هرگونه ارتباط یا مراودت با اعضای گروه فالون گونگ – گروهی معنوی که از طرف حزب کمونیست چین از سال ۱۹۹۹ مورد شکنجه و آزار قرار گرفته‌‌‏اند- اجتناب کنند.

مطالب دیگر:

اینفوگرافیک آزار و شکنجه فالون گونگ در چین

ترامپ معامله دو شرکت آمریکایی برای در اختیار گرفتن «تیک‌تاک» را تأیید کرد

برخی جزایری که چین در کشورهای مختلف  بلعیده  است

چگونه چینی‌ها محیط زیست دریایی ایران را نابود و صیادان‌ را ورشکسته می‌کنند

اخبار مرتبط