دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در بیانیهای در ۲۶ نوامبر گفت که هرگز به جنگ با چین فکر نکرده است.
اظهارات ترامپ بخشی از سخنرانی شدیدالحنش علیه رئیس ستاد مشترک ارتش، مارک میلی بود، که در ماه سپتامبر به کنگره گفت که به یک ژنرال ارشد چینی اطمینان داده که ایالات متحده قصد حمله به چین را ندارد.
ترامپ گفت: «من هرگز به جنگ با چین فکر نمیکردم، به جز جنگی که برنده آن بودم، که در تجارت بود. من تنها رئیسجمهوری در دههها بودم که ما را وارد جنگ نکردم – کشورمان را از جنگ بیرون آوردم!»
دیو باتلر، سخنگوی میلی، به درخواستها برای اظهارنظر پاسخ نداد.
بیانیه روز جمعه ترامپ همچنین باب وودوارد، نویسنده یکی از کتابهایی را هدف قرار داد که برای اولین بار در آن تماسهای میلی با چین افشاء شد.
میلی در ماه سپتامبر به کمیته خدمات مسلح سنای ایالات متحده گفت که به ژنرال چینی لی زوئوچنگ گفته است که اگر ایالات متحده قصد حمله داشته باشد به چین هشدار خواهد داد. ترامپ در بیانیه روز جمعه گفت که چنین تماسی به منزله خیانت است.
میلی در ۲۸ سپتامبر به کمیته نیروهای مسلح گفت که در ۳۰ اکتبر ۲۰۲۰ و ۸ ژانویه ۲۰۲۱ با لی صحبت کرده است. میلی شهادت داد که هشت مقام آمریکایی در زمان تماس اول و یازده نفر در زمان تماس دوم حضور داشتهاند و صحبتهای او را شنیدهاند
میلی در ۲۸ سپتامبر گفت: «من به او گفتم که قصد حمله نداریم. رئیس جمهور ترامپ قصد حمله ندارد. و من این را بارها و بارها به او گفتم و به او گفتم اگر قرار باشد حملهای صورت گیرد، مکاتبات زیادی رد و بدل خواهد شد، سیستمهای اطلاعاتی شما آن را دریافت خواهند کرد.»
میلی افزود: «احتمالاً با شما تماس خواهم گرفت. همه با شما تماس خواهند گرفت ما قرار نیست به شما حمله کنیم. فقط آسوده خاطر باشید که این اتفاق نخواهد افتاد.»
کریس میلر، وزیر دفاع سابق، که برای مدت کوتاهی پنتاگون را از اواخر سال ۲۰۲۰ تا ژانویه ۲۰۲۱ رهبری میکرد، گفت که اجازه تماس بین میلی و لی را نداده است.
میلر گفت که اقدامات میلی «یک اقدام شرم آور و بیسابقه از سرکشی توسط افسر ارشد ارتش کشور بود.»
میلی به کمیته گفت که هر دو تماس با همتای او در حزب کمونیست چین با کارکنان میلر «و سازمان بینالمللی» هماهنگ شده است.
میلی به سناتورها گفت: «هدف خاص تماسهای اکتبر و ژانویه ناشی از اطلاعاتی بود که باعث شد باور کنیم چینیها از حمله ایالات متحده به آنها نگران هستند.»
جان رتکلیف، که در دورهای که هر دو تماس برقرار شد، به عنوان مدیر اطلاعات ملی خدمت می کرد، ادعای میلی در مورد «اطلاعات نگرانکننده» را رد کرد.
رتکلیف پس از شهادت میلی در ماه سپتامبر به فاکس نیوز گفت: «هیچ اطلاعات نگران کنندهای وجود نداشت که مستلزم تماس با همتای چینیاش باشد.»
رتکلیف گفت: «این ایده که او اطلاعات بهتر یا متفاوتی داشته، یا نگرانیهایی در مورد آن موضوع داشته که با من به عنوان مشاور اصلی اطلاعاتی رئیس جمهور در میان نگذاشته، پوچ است.»
مطالب دیگر:
سویه جدید کووید۱۹ از آفریقای جنوبی: آنچه تاکنون درباره آن میدانیم
آمریکا در برابر حملات الکترومغناطیسی دشمنانی همچون چین و کره شمالی آسیبپذیر است
دومین سفر غیرمنتظره هیئت نمایندگان آمریکا در ماه جاری به تایوان