بر اساس نتایج یک نظرسنجی که توسط «جابویژن، وبسایت استخدام و کاریابی در ایران» منتشر شده نشان میدهد که به دنبال اعمال فیلترینگ گسترده بر شبکههای اجتماعی و اینترنت در ایران، از هر ۴ نفر یک نفر شغل خود را از دست داده است.
در حالی که نیمی از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی اعلام کردهاند که در شرایط کاریشان هیچ تغییری رخ نداده، ۱۵ درصد از شرکتکنندگان با کاهش یا تعویق حقوق مواجه شدهاند.
همچنین این نظرسنجی نشان میدهد که ۱۲ درصد دیگر از افراد از به خطر افتادن امنیت شغلی خود خبر دادهاند که احتمالاً بهزودی تعدیل میشوند.
در همین راستا، جابویژن روند ثبت آگهیهای جذب در سامانه خود را بررسی کرده است. نتایج این پایش نشان میدهد حوزه دیجیتال مارکتینگ بیشترین افت موقعیت شغلی را طی این مدت تجربه کردهاست و پس از آن افرادی که در حوزه ترجمه، تولید محتوا، نویسندگی و ویراستاری فعال بودهاند بیشترین آسیب را از فیلترینگ دیدهاند.
بر اساس این گزارش، ۸ هزار نفر در این نظرسنجی شرکت کردهاند و ۵۴ درصد پاسخدهندگان این نظرسنجی، زن و ۴۶ درصد مرد بودهاند. وضعیت سنی پاسخدهندگان این نظرسنجی نیز نشان میدهد ۵۲ درصد آنها بین ۲۵ تا ۳۴ سال، ۲۶ درصد بین ۱۸ تا ۲۴ سال، ۱۷ درصد بین ۳۵ تا ۴۴ سال، ۳ درصد بین ۴۵ تا ۵۴ سال و ۲ درصد در سایر ردههای سنی بودهاند.
در حالی که هزاران نفر به دلیل فیلترینگ شبکههای اجتماعی و محدود کردن اینترنت طی ۴ ماه گذشته منبع درآمدشان را از دست دادهاند و شمار زیادی از شهروندان کسبوکارشان آسیب دیده است، مسئولان جمهوری اسلامی هیچگونه آماری از زیان اقتصادی به مشاغل و کسبوکارها منتشر نکردهاند.
از سوی دیگر اظهارات ضدونقیض مقامهای حکومت تهران چشمانداز روشنی را در بهبود وضعیت اینترنت نشان نمیدهد. پیشتر علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی عنوان کرده بود که فیلترینگ کنونی موقتی است، بعدتر بوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، از احتمال دائمی بودن فیلترینگ برنامههای اینستاگرام و واتساپ خبر داد.