Search
Asset 2

مشاور ارشد پوتین نسبت به «قحطی جهانی» تا پایان سال جاری هشدار داد

قحطی جهانی او با اشاره به اقدامات واشنگتن برای مقابله با کووید-۱۹ و سیاست‌های مربوط به قرنطینه گفت: «تا حدود سال ۲۰۲۰ قیمت گندم در بازار جه
(Natalia Kolesnikova/AFP via Getty Images)

یکی از دستیاران ارشد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هشدار داد که ممکن است «قحطی جهانی» تا پایان سال ۲۰۲۲ به دلیل کمبود غلات ناشی از درگیری در اوکراین آغاز شود.

به گزارش رسانه دولتی RT، ماکسیم اورشکین، مشاور پوتین اواخر هفته گذشته در یک مجمع در مسکو گفت: «این مهم است که دراین شرایط، مثلاً قحطی جهانی که نزدیک‌ به پاییز اتفاق می‌افتد، و تا پایان امسال در سراسر جهان تسری می‌یابد، روسیه آسیب نبیند، بلکه به‌طور کامل از نظر غذایی تأمین باشد.»

اورشکین گفت که قحطی تا حدی ناشی از سیاست پولی ایالات متحده خواهد بود.

او با اشاره به اقدامات واشنگتن برای مقابله با کووید-۱۹ و سیاست‌های مربوط به قرنطینه گفت: «تا حدود سال ۲۰۲۰ قیمت گندم در بازار جهانی ثابت بود، اما به دنبال افزایش چاپ دلار که از حدود ژوئیه ۲۰۲۰ شروع شد، قیمت‌ها به شدت افزایش یافت.»

او تأکید کرد: «روسیه فعالانه برای قحطی جهانی آماده می‌شود که در پایان سال گذشته شروع شد.»

در عین حال یک کارشناس ناامنی غذایی گفته است که تنها حدود ۱۰ هفته از ذخایر گندم جهان باقی مانده است.

سارا منکر، مدیر عامل شرکت تجزیه و تحلیل کشاورزی Gro Intelligence، به شورای امنیت سازمان ملل گفت که جنگ روسیه و اوکراین «به سادگی به آتشی که مدت‌ها پیش در حال سوختن بود، سوخت اضافه کرد» و گفت که این دلیل اصلی کمبود گندم نیست.

منکر در ارائه داده‌ها گفت که به دلیل افزایش قیمت محصولات عمده در سال جاری، ۴۰۰ میلیون دیگر در سراسر جهان با «ناامنی غذایی» روبرو شده‌اند.

با این حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته مسکو را به مسدود کردن بنادر اوکراین با کشتی‌های جنگی متهم کرد و گفت روسیه از غذا به عنوان سلاح جنگی استفاده می‌کند.

هفته گذشته، پس از اینکه هند – دومین تولیدکننده بزرگ غلات – اعلام کرد که صادرات گندم را مسدود می‌کند، قیمت گندم به بالاترین سطح تاریخی خود رسید. پس از اعلام هند، قیمت آتی گندم در ۱۶ مه ۵.۹ درصد افزایش یافت و به ۱۲.۶۸ دلار در هر بوشل رسید.

در عین حال، روسیه و اوکراین هر دو حدود یک سوم کل عرضه گندم را به خود اختصاص می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده مهم جو، ذرت، روغن آفتابگردان و روغن کانولا است.

مطالب دیگر:

اولین قرنطینه اجباری برای آبله میمون

کانادا حضور هوآوی و زد‌‏تی‌‏ای را در شبکه ۵جی به دلایل امنیتی ممنوع کرد

ترامپ ادعای ارتباط او با روسیه را «یکی از بزرگ‌ترین تهمت‌های سیاسی تاریخ» خواند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی