Search
Asset 2

کارشناسان معتقدند بحران برق در چین، ابقای شی جین‌پینگ در قدرت را تهدید می‌کند

قطعی برق می‌تواند ماه‌ها ادامه داشته باشد، احتمالاً تا فوریه یا مارس سال آینده که زمستان به پایان می‌رسد، ادامه خواهد داشت. او معتقد است اح
(Hector Retamal/AFP via Getty Images)

چین در قلب بحران بی‌سابقه انرژی قرار دارد و از ماه آگوست، دست کم ۲۰ استان در سرتاسر کشور با درجات مختلفی از قطعی برق مواجه هستند. این مشکل تا اوایل زمستان تشدید خواهد شد زیرا همین الان هم دمای بخش‌هایی از مرکز و شرق چین به زیر صفر رسیده است.

چن شی‌مین، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه ملی تایوان به اپک‌تایمز گفت کمبود برق به دلیل افزایش قیمت زغال‌سنگ و دستور دولت برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای رخ داده است. با این حال، اختلال در صنایع و زندگی روزمره مردم می‌تواند پیامدهای جدی سیاسی برای شی جین‌پینگ، رهبر چین، به همراه داشته باشد زیرا این بحران می‌تواند منجر به بی‌ثباتی اجتماعی شود.

چن شی‌مین می‌گوید قطعی برق می‌تواند ماه‌ها ادامه داشته باشد، احتمالاً تا فوریه یا مارس سال آینده که زمستان به پایان می‌رسد، ادامه خواهد داشت. او معتقد است احتمالاً تا آن موقع، شی با موجی از مشکلات اجتماعی در رابطه با کمبود انرژی مواجه خواهد بود.

او می‌گوید: «اگر بحران برق ادامه یابد، می‌تواند منجر به نارضایتی عمومی شود، مثلاً ممکن است مردم از این‌که نتوانند خود را در زمستان گرم نگه دارند یا به دلیل این قطعی‌ها شغلشان را از دست دهند، عصبانی شوند.»

او افزود: «هم‌چنین تعطیلی کارخانه‌ها می‌تواند باعث بر هم خوردن تعادل زنجیره تأمین شود که موجب بالا رفتن قیمت محصولات و ایجاد تورم می‌شود. اگر این مشکلات تشدید شوند، می‌توانند بر اعتبار شی تأثیرگذار باشند.»

مقامات حزب کمونیست چین در اکتبر یا نوامبر ۲۰۲۲، در کنگره حزب، گرد هم می‌آیند که دو بار در هر ده سال برگزار می‌شود. طی این کنگره، گروه جدیدی از رهبران ارشد انتخاب خواهند شد. شی در سال ۲۰۱۲ به عنوان رهبر چین انتخاب شد و اکنون به دنبال سومین دوره پنج ساله ریاست جمهوری خود است.

چن شی‌مین معتقد است هرگونه لکه‌ای بر شهرت شی می‌تواند تلاش او برای ابقا در قدرت را با چالش مواجه کند.

چن چیان‌فو، رئیس موسسه تحصیلات تکمیلی مطالعات چین در دانشگاه تامکنگ تایوان، درباره ناآرامی‌های اجتماعی احتمالی نیز هشدار داد. در ایمیلی به اپک‌تایمز گفت تصمیم اخیر لی کیچیانگ، نخست‌وزیر چین، مبنی بر افزایش ۲۰ درصدی قیمت برق ممکن است بتواند بحران انرژی را در کوتاه‌مدت کاهش دهد اما می‌تواند بر صنایعی که انرژی زیادی مصرف می‌کنند، تأثیر منفی بگذارد. به عنوان مثال، ممکن است شرکت‌ها مجبور به تعدیل نیرو شوند و در نتیجه، بیکاران موج جدیدی از اعتراضات عمومی را آغاز کنند.

مطالب دیگر:

بایدن می‌گوید در صورت حمله چین، ایالات متحده «متعهد» به دفاع از تایوان است

دادستان کل نبراسکا: پزشکان اجازه تجویز خارج از دستورالعمل ایورمکتین را برای درمان کووید۱۹ دارند

ترامپ از راه‌اندازی اپلیکیشن شبکه اجتماعی خود خبر داد

قصه‌های باستانی: آواز پینه‌دوز

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی