Search
Asset 2

قند خون و حالات روحی : هنر متعادل کردن روحیه توسط غذا

(pexels.com)
(pexels.com)

 

میزان قند خون بالا به لوزالمعده فشارآورده و می‌تواند باعث دیابت، افسردگی و اضطراب شود

متعادل بودن قند خون، برای‌تان منافع بسیار زیادی دارد. درطول روز با بالا و پایین رفتن قند خون‌تان، حالات روحی‌تان هم تغییر می‌کند. حتی تعجب می‌کنید که چرا وقتی از یک وعده غذا صرفنظر می‌کنید، تحریک پذیر، حساس وناامید می‌شوید. دلیلش، هیپوگلیسمی «قند خون پایین» است، که باید ازآن اجتناب کنید.

مصرف روزانه کربوهیدرات‌های تصفیه شده، الکل، رژیم غذایی نامناسب و حذف وعده‌های غذایی، منجر به هیپوگلیسمی «قند خون پائین» و هیپرگلیسمی «قند خون بالا» می‌شود. نامتعادل بودن قند خون، نه تنها بر سلامت فیزیکی شما تاثیر منفی گذاشته و به سیستم‌های مختلف بدن فشار می‌آورد، بلکه بر سلامت احساسی شما هم تاثیرات منفی می‌گذارد.

متعادل بودن قند خون، برای سلامت عمومیِ هم افراد دیابتی وهم غیر دیابتی، بسیار مهم است. یادگیری تشخیص علائم هیپوگلیسمی به شما کمک می‌کند تا اقدامات پیشگیرانه‌ای را برای دستیابی به سلامتی بیشتر انجام دهید. نشانه‌های هیپوگلیسمی معمولا قبل از بالا رفتن سطح قند خون خود را نشان می‌دهند و راحت‌ترتشخیص داده می‌شوند.

علائم هیپوگلیسمی

سردرد

افسردگی

اضطراب

احساس لرز

تحریک پذیری

تاری دید

تعرق مفرط

گیجی

تکلم غیرطبیعی

قندهای تصفیه شده در رژیم غذایی، به سرعت در جریان خون جذب شده و منجر به افزایش قند خون می‌شوند. این باعث می‌شود که لوزالمعده تولید انسولین را افزایش دهد. افزایش انسولین، باعث افت سریع قند خون شده و علائم هیپوگلیسمی در شما ظاهرمی‌شود. افت سریع قند خون، باعث  ترشح هورمون استرس «هورمون کورتیزول» از غدد فوق کلیوی شده و با گذشت زمان، باعث پرکاری غده فوق کلیوی می‌شود. این وضعیت می‌تواند موجب افسردگی و مشکلات احساسی شود.

به‌همین علت، اغلب اولین گام برای رسیدن به سلامتی روحی و جسمی، اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از کاهش قند خون است.

 چند توصیه برای متعادل کردن قند خون و حالات روحی

هرروز مقدار زیادی فیبر خوراکی مصرف کنید. سبزی‌جات، میوه‌ها و غلاتِ کامل جزو بهترین منابع فیبر به‌شمار می‌روند.

از مصرف کربوهیدرات‌های تصفیه شده اجتناب کنید. محصولاتی که از غلات صددرصد کامل تهیه شده‌اند را مصرف کنید.

غذاهایی را انتخاب کنید که شاخص قندی پایینی دارند. راجع به شاخص قندی «گلیسمی اندیکس» تحقیق کرده و غذاهایی که قند خون‌تان را بالا می‌برد را شناسایی کنید.

به جای نوشیدنی‌های شیرین، چای‌های گیاهی و آب بنوشید. نوشیدنی‌های شیرین مانند آبمیوه و سودا سریعا قند خون‌تان را بالا می‌برد.

حجم وعده‌های غذایی‌تان را کوچک کرده وتعداد وعده‌ها را زیادتر کنید.

عمل کردن به توصیه‌های فوق می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت و عوارض مربوط به دیابت  شود. داشتن علائم هیپوگلیسمی در طول زمان، منجر به دیابت نوع ۲ می‌شود چرا که روی لوزالمعده شما فشار وارد می‌کند. در عین حال، تغییر شیوه زندگی‌تان به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت را کم می‌کند.

سوزانادرینگ دارای دیابت نوع ۱ بوده و به غذاهای مناسب در رژیم غذایی بسیار اهمیت میدهد. تجربیات او در زمینه تغذیه، او را تبدیل به فردی الهام بخش کرده که به دیگران کمک می‌کند سلامتی خود را از طریق تغذیه مدیریت کنند. اصل این مقاله در آدرس زیر آمده است:

Naturally Savvy

 مقالات مرتبط:

حذف کربوهیدراتها از رژیم غذایی باعث کوتاهتر شدن عمر میشود

کاهش وزن با چند راهکار ساده در سبک زندگی

متخصصان تغذیه ایده کالریهای منفی را بی ارزش میدانند

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی