رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن اواخر روز یکشنبه نسبت به گزارشهای مربوط به کودتای نظامی در میانمار ابراز نگرانی کرد و قول داد در صورت عدم اقدام برای برگرداندن اوضاع، اقدامی انجام دهد.
به گزارش تلویزیون نظامی میانمار، ارتش به مدت یک سال کنترل کشور را در دست دارد.
به گزارش آژانس خبری ایراوادی میانمار، روز دوشنبه ارتش اقدام به بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر اتحادیه ملی دموکراسی و دیگر مقام های ارشد از جمله وین مینت، رییس جمهوری و چند سروزیر ایالتی کرد.
ارتش در بیانیهای گفت در حال واکنش به «تقلب در انتخابات» است. فرمانده ارتش، مین آنگ هلینگ، هماکنون قدرت را در دست گرفته است و قصد دارد برای ۱۲ ماه وضعیت اضطراری وضع کند.
کودتای نظامی در واکنش به ادعای تقلب صورت گرفته در انتخابات میانمار، داغ دل برخی از مردم آمریکا را تازه کرد، افرادی که باور دارند در انتخابات اخیر آمریکا تقلب گسترده صورت گرفته است.
سخنگوی کاخ سفید، جن پسکی در بیانیهای گفت که ایالات متحده از گزارشهایی مبنی بر اینکه ارتش میانمار «اقداماتی برای تضعیف انتقال دموکراتیک کشور» انجام داده است، از جمله دستگیری سوچی و سایر مقامات، نگران است.
پسکی افزود «ما همچنان حمایت قاطع خود از نهادهای دموکراتیک میانمار را تأیید میکنیم و با هماهنگی با شرکای منطقهای خود، از ارتش و سایر احزاب میخواهیم که به هنجارهای دموکراتیک و حاکمیت قانون پایبند باشند و کسانی که امروز بازداشت شدهاند را آزاد کنند.»
«ایالات متحده با هر تلاشی برای تغییر نتیجه انتخابات اخیر یا جلوگیری از انتقال دموکراتیک میانمار مخالف است و در صورت عدم بازگشت این مراحل، علیه افرادی که مسئولیت آن را بر عهده دارند، اقدام خواهد کرد. ما از نزدیک اوضاع را رصد میکنیم و در کنار مردم برمه هستیم، مردمی که قبلاً در تلاش برای دستیابی به دموکراسی و صلح متحمل رنج شدهاند.»
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده از رهبران ارتش میلانمار خواست «همه مقامات دولتی و رهبران جامعه مدنی را آزاد کنند و به خواست مردم میانمار احترام بگذارند، خواستهای که در انتخابات دموکراتیک هشتم نوامبر ابراز شده است.»
«ایالات متحده در آرزوی دموکراسی، آزادی، صلح و توسعه در کنار مردم میانمار ایستاده است. ارتش باید فوراً این اقدامات را به حال قبل برگرداند.»
میانمار که همچنین به عنوان برمه نیز شناخته میشود، در جنوب شرقی آسیا در مجاورت تایلند و هند قرار دارد و جمعیت آن حدود ۵۴ میلیون نفر است.
مطالب دیگر:
لین وود اقامت قانونی خود را از جورجیا به کارولینای جنوبی تغییر داد
آغاز کمونیست و کمپین ضد راستگرایی در آمریکا (بخش سوم)