الواح هخامنشی در آمریکا مصادره نمیشود و به ایران بازمیگردد. سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از رأی مثبت دیوان عالی آمریکا مبنی بر مصادره نشدن الواح هخامنشی ایران خبر داد و گفت که با صدور این رأی، اقدام عملی برای بازگرداندن الواح هخامنشی از آمریکا آغاز میشود.
پیش از این، دادگاه دیگری در آمریکا طی حکمی خواست که این الواح باارزش که در موزهای در شیکاگو واقع بود به حراج گذاشته شود و پول حاصل از فروش آنان به تعدادی از خانوادههای قربانی تروریسم پرداخت شود.
الواح هخامنشی ایران متعلق به دوره پادشاهی داریوش است و در این الواح هزینهها و مخارج مرتبط با مسائل اقتصادی از جمله خریدوفروش کالا، رسید و دریافت کالا، دستمزد و … ثبت شده است.
این الواح اسناد اداری و مالی بین سالهای سیزدهم (۵۰۹ پ.م) تا بیست و هشتم (۴۹۴ پ.م.) پادشاهی داریوش هستند، که در آنها به حملونقل کالا، دریافت، جابهجایی، ذخیره و پرداخت کالا در ازای حقوق کارگزاران، مسافران و کارگران دولتی در ایالت پارس اشاره شده است.
البته در این الواح به موارد دیگری مانند دستمزدها و حقوق نیز اشاره شده است. درباره دستمزدهای زنان نیز نکاتی کشف شده بهگونهای که بررسیها در خصوص مطالعات این الواح نشان از دستمزد برخی زنان کمتر از مردان در آن زمان بود اما برخی از زنان که دارای مشاغل و مناصب خاصی بودند دستمزد بیشتری از مردان دریافت میکردند.
به گفته کارشناسان و پژوهشگران این لوحها برخلاف دیگر کتیبههای هخامنشی تخت جمشید که بیانیهها و گفتارهایی رسمی برای همگان و برای آیندگان بوده برای خواندن عموم نوشته و عرضه نشده بوده و درواقع اسناد داخلی و حسابداری کارکنان تخت جمشید و یک بایگانی اداری بودهاند. الواح بازگوکننده رویدادهای رسمی و حکومتی و سیاسی نیستند بلکه در کنار آگاهیهای فراوان دیوانی و اداری اطلاعات فراوانی از زندگی روزمره و روزگار مردمان عصر هخامنشی در اختیار ما میگذارند.
مطالب دیگر:
فالون دافا، تمرینی معجزهآسا برای سلامتی جسم و ذهن
چگونه پزشکان در چین به قاتلان تبدیل میشوند؟
هفته عشق و مهرورزی در ایران زمین